Tarte Flambée

Tento slaný koláč je tradiční alsaskou specialitou.

3koláče 3-6osob

Chlebové těsto 450g
Slanina 200g
Creme fraiche 20cl
Fromage blanc 40% 100g
Cibule 3ks
Sůl ,pepř

Chlebové těsto:

mouka hl. 400g
teplá voda 20cl +dvě lžíce
sušené droždí 8g
špetka sole

Připravíme kvásek,droždí rozmícháme s dvěma lžícemi vlažné vody a necháme odpočinout 15minut

Do kvásku přisypeme přesátou mouku a zbytek vlažné vody,vše propracujeme v hladké těsto a necháme odpočnout

Těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme kulaté nebo obdélníkové tvary které potřeme směsí creme fraiche (popř. kysaná smetana) a fromage blanc 40% (tvaroh) posypeme nakrájenou cibulí na měsíčky a slaninou nakrájenou na malé hranolky.

Dáme péct do předem rozehřáté trouby na 250°C 8-10minut.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace La Gare

Tarte Flambée

- RESTAURACE - KUCHYNE - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHUDKY - MAPA -