Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v prosinci 2018

Nové zimní menu v restauraci Balu Kitchen

Šéfkuchař restaurace na Krejcárku připravil nové zimní menu.

Grilované svatojakubské mušle s hráškovým pyré, topinamburová polévka s lanýžem a křepelčím vejcem, špenátový salát s marinovanou řepou, ořechy a gratinovaným kozím sýrem, daňčí hřbet se šípkovou omáčkou, dáňovým pyré a knedlíkem, lanýžové risotto, lanýžové brownies s ostružinovou omáčkou a mnoho dalších specialit.

Více informací o restauraci www.baluproject.cz/balu-kitchen

Nové zimní menu v restauraci Balu Kitchen
Nové menu v restauraci Elements

Italská restaurace Elements hotelu President připravila nové menu.

Zaječí ragú se sýrem, carpaccio z mořského vlka s earl grey dresinkem, telecí jazyk s omáčkou martini, křenem a šalvějem, humr se sýrovou pěnou a hráškovými výhonky, fazolová polévka se salsicciou, šafránové risotto s mušlemi Sv. Jakuba, kachní ravioli, pošírovaná treska s těstovinami Paccheri, jehněčí maso s kaštanovými pappardelle, grilovaná chobotnice s uzeným lilkem
a fazolemi cannelini, sicilská pistáciová Cassata a další speciality.

Více informací o restauraci www.elementsrestaurant.cz

Nové menu v restauraci Elements
Adventní menu v restauraci Columna

Restaurace Columna připravila na prosinec speciální menu.

Krém z foie gras s masovou raviolou, daňčí tataráček s naloženými houbami, parmezánem
a dýňovou majonézou, králičí roláda s houbovým kubou, candát s hráškovým pyré, zeleninou
a beurre blanc omáčkou a variace vánočního cukroví jako dezert.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Adventní menu v restauraci Columna

Pravidelné degustace vín v Deli Shop

Karlínská lahůdkárna a bistro Deli Shop pravidelně pořádá řízené degustace vín.

Ve středu 19. prosince ochutnáte vybrané champagne, například André Clouet Grande Réserve Brut, Bollinger Rosé a mnoho dalších. K vínům nebudou chybět delikatesy z nabídky Deli shopu. Terinka ze svatojakubských mušlí, uzený losos, francouzské jelítko boudin noir a další speciality.

Více o podniku na www.deli-shop.cz

Pravidelné degustace vín v Deli Shop
Nové menu v Plzeňské restauraci Anděl

Plzeňská restaurace Anděl a jeho nové menu nabídne paštiku z drůbežích jater zalitou portským želé, k pivu například pivní karbanátek doplněný zelným salátem s křenem, salámový salát s rajčaty, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, z hlavních pokrmů pečeného vrabce s dušeným zelím se slaninou a knedlíky, konfitované jehněčí kolínko s listovým špenátem, kuře na paprice,, mini řízky z divokého selátka a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.restauraceandel.cz

Nové menu v Plzeňské restauraci Anděl
Nové menu v restauraci Agave

Luxusní mexická restaurace Agave připravila nové zimné menu.

Guacamole se slaninou, čerstvým sýrem, ořchy a granátovým jablkem, kukuřičné košíčky s kachním masem, grilované krevety s chipotle omáčkou, grilované hovězí srdce s bramborovými pusinkami
a omáčkou Oaxaca, tortilla s trhaným vepřovým masem a enchiladou, pomalu pečený hovězí chuck roll steak v pšeničné tortille, smažené zelené banány se skořicí, oříšky, čokoládou a lesním ovocem a mnoho dalších specialit.

Více informací o restaurací na www.agaverestaurant.cz

Restaurace Agave
Nové menu v restauraci Lavande

Restaurace Lavande v Praze na Smíchově u Palackého mostu, připravila nové zimní menu.

Grilovaná chobotnice s fazolovým pyré a restovaným chorizem, tataráček z mandlí a mrkve s créme fraiche a granátovým jablkem, hovězí patrami s červenou řepou a kozím sýrem, kachní prso s dýňovým pyré, krémová celerová polévka s kokosovým mlékem, vepřová panenka s hříbkovou omáčkou, daňčí kýta s žemlovým knedlíkem, dýňové noky s kapustou, kaštany a sýrem, hříbkové risotto, perníkové créme bruleé se slivovicí a karamelizovanými švestkami a další speciality.

Více informací o restauraci na restaurantlavande.cz

Nové menu v restauraci Lavande

Zvěřinové hody v restauraci Na Farkáně, 4. - 7. prosince

Ve stylové restauraci Na Farkáně připravili na začátek prosince bohaté zvěřinové hody.

Zvěřinová paštika, jelení carpaccio, daňčí ragú s hříbky a tyrolskými knedlíky, bažantí vývar
s knedlíčky a nudlemi, zaječí stehno bez kosti na smetaně s houskovým knedlíkem, srnčí na smetaně s knedlíkem, mufloní guláš s bramboráčky, kančí se šípkovou a špekovým knedlíkem, daňčí kýta ve vinné omáčce s kroketami, bažant na slanině s červeným zelím a pečeným bramborem, steaky na grilu z jelena, muflona nebo daňka, se smetanovým bramborem a kaštany, jelení hřbet s jeřabinami a hranolky, medajlonky s jelení svíčkové s hříbkovým ragú a noky, smažená kančí kýta s bramborovým pyré a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.nafarkane.cz

Nové menu v restauraci Na Farkáně
Nové menu v restauraci Art&Food

Rodinná restaurace a galerie moderního umění ART&FOOD Had připravila nové menu.

Salát s granátovým jablkem, ořechy a dýní, zauzený pstruh s křepelčím vajíčkem, hovězí tataráček, krémová tuřínová polévka s lanýžem a morkem, houbové risotto, sumec s nastavovanou kaší
a hlívou, srnčí svíčková a kroketa z divoké kachny s perníkem, ořechy a višněmi, zvěřinové klobásky, telecí brzlík s topinamburem a květákovými noky, maková kaše se švestkami a čokoládovou pěnou
a další speciality.

Více informací o restauraci na www.art-food.cz

Nové menu v restauraci Art&Food
Noc humrů na zámku Berchtold, 15. prosince

V restauraci Kouzelná zahrada na zámku Berchtold se bude 15.12. od 18 hodin podávat speciální
4 chodové menu, které nabídne celou řadou humřích specialit. Tartar s blanšírovaných tygřích krevet a avokáda, plněná domácí raviola s fáší humřího masa, tradiční francouzská polévka Bouillabaise Marseillas z různých druhů ryb, korýšů a měkkýšů, hlavních chodem grilovaný kanadský humr
s ořechovým máslem, bylinkovou bagetou, špenátem a studenou omáčkou Rouille a na závěr pistáciový dortík s mangem.
Cena za osobu: 1.935 Kč

Více informací o restauraci na www.zamekberchtold.cz

Noc humrů na zámku Berchtold, 15. prosince
Nové menu v restauraci Pagana

Nové podzimní menu rodinné restaurace Pagana zahrnuje řadu sezónních pokrmů. Z předkrmů jsou zde hovězí tatarák s majonézou z lišek či uzený pstruh se slaným Zabaglion krémem. Těšit se můžete na polévku z pečeného květáku s mušlemi sv. Jakuba, ravioli s krabím masem, dýňovým pyré a krevetovou pěnou, dále ochutnáte grilovanou Smuhu se zeleninovou caponatou a omáčka
z paprik, telecí ořech a pečeným bramborem a omáčkou Bagna cauda a mnoho dalšího.

Více o restauraci na www.pagana.cz

Nové menu v restauraci Pagana
Nové menu v restauraci Oblaca

Pokrmy z nového menu restaurace Oblaca vám s výhledem z Žižkovské věže ještě více zachutnají. Menu zahrnuje šlehaný kozí sýr s lanýžovým medem a smaženým rillette z hovězí svíčkové, vývar
z pečených hovězích žeber, krémové rizoto z červené řepy s tempurovanými kalamáry a slávkami, marinovaná vepřová líčka s anýzem a kroupovým kubou, holubí prsa marinovaná v perníku
s kandovaným kumquatem a mnoho dalšího. Z dezertů např. domácí makronka s malinami.

Více informací o restauraci na www.towerpark.cz/oblaca-restaurant

Nové menu v restauraci Oblaca
Nové menu v restauraci Na Václavce 32

Aktuální menu smíchovské restaurace Na Václavce zahrnuje smažené jalapeňos plněné cheddarem s domácím chlebem, kachní prso na pomerančích, tradiční česnečka se slaninou,
z českých specialit hovězí guláš s červenou cibulkou, vepřové koleno na černém pivě s hořčicí
a křenem nebo hovězí svíčkovou na smetaně s karlovarským knedlíkem. V menu nechybí steaky, např. vepřová kotleta „TEXAS“ či hovězí steak Maminha.

Vice o restauraci na www.navaclavce32.cz

Nové menu v restauraci Na Václavce 32

Speciality z Normandie v restauraci Tetu Brissy

V restauraci Tetu Brissy v pražských Benicích připravili na prosinec speciální nabídku specialit zaměřených na kuchyni Normandie

Gratinované brambory se šunkou, camembertem a brusinkovou omáčkou, lososové velouté
s fenyklem, mušle na víně a smetaně, vepřová panenka se sušenými švestkami a fazolovým pyré
a jablečný koláč s calvadosem a zmrzlinou.

Více informací o restauraci na www.tetubrissy.cz

Restaurace Tetu Brissy

Prosincové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

Šéfkuchař Ondřej Slanina pro Vás v zámecké restauraci Chateau St. Havel přichystal nové
6 chodové degustační menu.

Hovězí carpaccio s parmazánovou espumou, hrachový krém s pražskou šunkou a praženým hráškem, kalamáry s nudlemi, sezamem, tomatovým tataráčkem a řepovým gelem, konfitované králičí stehno s mrkvovými pappardelli, vepřová panenka s noky, křepelčím vejvcem a květákovým pyré a mrkvový dort jako dezert.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Adventní farmářské trhy v Praze na Náplavce a Heřmaňáku

V prosinci přímo od českých farmářů ještě nakoupíte bylinky, zeleninu, dýně, čerstvé hovězí, jehněčí a vepřové maso, krůty, kachny, husy, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, mošty, pečivo, med, adventní věnce a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze
Nové menu na zámku Berchtold

V restauraci Kouzelná zahrada na zámku Berchtold připravili v souvislosti s přicházejícími zimními dny nové menu, které nabídne pestrou škálu pokrmů. Těšit se můžete např. na kachní rillettes
domácím chutney z jablek a brusinek, kachní vývar s masovým knedlíčkem a kořenovou zeleninou, pečenou jitrnici z domácího chovu s bramborovou lepenicí, králičí běhy na smetaně s bylinkovým knedlíkem, brusinkami a smetanou či špikovanou dančí kýtu se slaninou s pečenou kořenovou zeleninou a červeným vínem podávanou s bramborovou kaší.

Více informací o restauraci na www.zamekberchtold.cz

Nové menu na zámku Berchtold

Kurzy vaření v Chefparade v prosinci

Škola vaření Chefparade připravila na prosinec řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na mořské plody, kde se naučíte připravovat správně krevetový koktejl, slávky dušené se zázvorem, citronovou trávou a koriandrem, rajčatové risotto s tygřími krevetami
a smažené sépie s česnekovým aioli a petrželovou solí.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2018 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz