Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v červnu 2018

Nové letní menu v restauraci Balu Kitchen

Šéfkuchař restaurace na Krejcárku připravil nové jarní menu.

Grilované tygří krevety s česnekovou omáčkou aioli, tomatová polévka s chobotnicí, mozzarella
v parmské šunce s cherry rajčaty, salát z baby špenátu s gratinovaným kozím sýrem, broskvemi
a brazilskými ořechy, pomalu pečený hovězí krk se špenátem a gratinovanými brambory, filátko kambaly s pečenými batáty se šafránovou omáčkou, chřestové risotto se zastřeným vejcem a plátky lanýže a karamelový dortík s pivoňkou, omáčkou z bílých broskví a kopečkem zmrzliny ze zeleného jablka.

Více informací o restauraci www.baluproject.cz/balu-kitchen

Nové letní menu v restauraci Balu Kitchen

Degustační večeře na Salabce s michelinským šéfukchařem, 14. června

Petr Kunc, šéfkuchař restaurace Salabka v romantickém prostředí trojské vinice, Vás zve na akci "Dinner with friends". Společně s michelinovým šéfkuchařem Alexem Buitenem pro Vás připraví degustační večeři o 11 chodech s vinným párováním. Ochutnáte speciální úpravy ústřic, mušlí, jesetera, makrely, zvěřiny nebo hovězího rib eye, dort Pavlova, sorbety a mnohem více.

Více informací o restauraci na www.salabka.cz

Degustační večeře na Salabce s michelinským šéfukchařem, 14. června

Nové menu v restauraci Vino di Vino

Italská restaurace připravila nové letní menu.

Restované mušle sv. Jakuba v italské slanině na krému z topinamburu, mini quiche plněný žloutkem a lanýžem, studené telecí plátky s koriandrem, spaghetti chitarra se sušeným kaviarem, srdcovkami a cuketovým krémem, domácí těstoviny "orecchiette" s mořským ragú a rukolou, grilovaná chobotnice s majonézou a chlebovými chipsy aromatizované černou sépií, grilovaný mečoun s restovaným čekankovým salátem, hrozinkami a piniovými oříšky, plátky telecí svíčkové prokládané cuketou s tomatovou salsou a parmazánem s gratinovanými batáty.

Více informací o restaurací na vinodivinopraha.cz

Restaurace Vino di Vino

Nové menu v restauraci Oblaca

Restaurace Oblaca, nacházející se v Žížkovské věži 66 metrů nad zemí, podává nové menu.

Telecí tatarák s francouzskou majonézou a křepelčím vejcem, smažené krevety v omáčce ze smaženého kraba, salát z konfitované chobotnice, lanýžové gnocchi, šafránové ravioli s trhanou kachnou, grilovaná pražma se sicilskými pomeranči a petrželovo-bazalkovým pyré, křepelka glazovaná javorovým sirupem s lanýžem a smržovou omáčkou, jehněčí roláda s fava fazolemi
a bylinkovou omáčkou a dort Pavlova s čerstvým ovocem.

Více o restauraci na towerpark.cz/pages/restaurant

Nové menu v restauraci Oblaca
Nové menu v restauraci Kalina

Restaurace Kalina, nově situovaná v Anežské ulici č 12 přímo u Anežského Klaštera, připravila nové menu.

Salát s chřestem, jahodami, pistáciemi a sýrem Cottage, argentinské divoké krevety s bylinkovým máslem, grilovaná chobotnice s omáčkou Vierge, kukuřičné kuřátko s orientálním pilafem, pečený filet ze pstruha s vařeným bramborem Grenaille a omáčkou Beurre Noisette, ramínko z mléčného jehněte na majoránce se šťouchaným hráškem a sušenými rajčaty a čokoládový tart se slaným karamelem a smetanovou zmrzlinou. Podnik na nové adrese nově disponuje příjemnou letní zahradou přímo v areálu kláštera.

Více informacích o restauraci kalinarestaurant.cz

Nové menu v restauraci Kalina
Specialit z jahod v restauraci Columna

Restaurace Columna, připravila speciální nabídku jahodových pokrmů.

Pečené kachní "foie gras" s listovým salátkem a jahodami, chlazené jahodové gazpacho s kousky jahod, bazalkou a balsamikovou redukcí, trhaný salát se zeleným chřestem, jahodami a mozzarellou pečenou v parmské šunce, tvarohové knedlíčky s jahodami a zakysanou smetanou a jahodový cheesecake s pistáciemi.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Specialit z jahod v restauraci Columna
Nové menu v restauraci Mlýnec

Marek Šáda, šéfkuchař restaurace Mlýnec vedle Karlova mostu, do nového červnového menu originálně zakomponoval jahody, čerstvé bylinky a chřest.

Chřest s holandskou omáčkou a lanýži, řepné gazpacho s jahodami, stracciatellou a bazalkou, jehněčí hřbet s hráškem, mátou, černým česnekem a koriandrem a pistáciové Sabble s čerstvými jahodami a třešňovou zmrzlinou.

Více informacích o restauraci www.mlynec.cz

Nové menu v restauraci Mlýnec
Nové menu v restauraci Blue Wagon

Vinohradská restaurace Blue Wagon nabízí nové letní menu.

Buratta se zmrzlinou z rajčat s tomatovým gelem s chilli, telecí tartar s krémem z lískových oříšků, svatojakubské mušle s černým rizotem a fava fazolemi, chřest s hráškovou majonézou, kachní prsa s mrkví, šalotkou a cizrnou, jehněčí kotletky v pistáciích s mangoldem a topinamburem, vepřová pluma Iberico s bramborovým pyré a medvědím česnekem, pstruh s hráškem a mladými bramborami a sorbet z rebarbory s rýžovým pudinkem.

Více informací o restaurací na www.bluewagon.cz

Nové menu v restauraci Blue Wagon
Nové menu v restauraci Terasa U Prince

Šéfkuchař Terasy U Prince, restaurace s překrásným výhledem na pražské panorama, přichystal nové menu.

Tuňákový tartar s wasabi dipem, plátky z hovězí svíčkové s trhaným salátem, papperdelle s kachními játry, slaninou a červeným vínem, těstoviny orecchiette s plátky hovězí svíčkové, rukolou a parmazánem, mušle sv. Jakuba se šafránovým risottem, steak z tuňáka s bramborovými rosti
a batátovými hranolky, grilované kuřecí prso s karotkovým pyré, jelení hřbet s bramborovým pyré
a hříbky a čokoládový dort Valrhona s malinovým coullis.

Více informací o restauraci www.terasauprince.com

Nové menu v restauraci Terasa U Prince
Nové letní menu V Zátiší

Šéfkuchař restaurace připravil nové letní menu plné lákavých specialit.

Ceviche z mořského vlka s jablečno-okurkovou espumou a kompresovaným melounem, chlazená indická tomatová polévka s kokosovým sorbetem, filet atlantické tresky pošírovaný ve šťávě z jablek a řapíkatého celeru, grilované cuketky s karotkovou omáčkou s citrónovou trávou, telecí svíčková s restovanými liškami se soté z hlávkové kapusty a hovězích žeber a čerstvé indické mango s chlazenou kokosovou polévkou a bazalkovým sorbetem.

Více informací o restauraci https://www.vzatisi.cz/cz/

Nové letní menu V Zátiší

Letní menu v restauraci Chateau St. Havel

V zámecké restauraci Chateau St. Havel v pražské Krči připravil šéfkuchař Ondřej Slanina, známý
z pořadu Kluci v akci, nové menu.

Tenké plátky tuňáka se salátkem z bílého chřestu a lanýžovým glazé, smažené hranolky ze zámeckého kapra s koprovým pyré, jemný hráškový krém s mátou, váleček z foie gras v čokoládovém prachu s malinami, pošírovaný halibut s raviolou z ricotty, krevetovým ragú a celerovými chipsy, pomalu pečené perliččí prso v citronovém másle s baby chřestem a libečkovým pyré, telecí karbanátek s gorgonzolou balený v pancettě s lanýžovým krémem a bezinková espuma na medovém plátku s chipsem z bílé čokolády.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Nové menu v CzecHouse Grill & Rotisserie

CzecHouse Grill & Rotisserie, luxusní restaurace hotelu Hilton, přichystala nové menu. Lehce zauzený pstruh duhový se zelným salátem s jablky, trhaný jarní salát s krevetami a bílým chřestem, US hovězí svíčková a humr z Atlantiku s kuskusem fregola, tradiční hovězí guláš na černém pivu
s karlovarským knedlíkem, grilovaný filet ze sumce s langustovým bisque, glazované selečí koleno
s bramborovou kaší s křenem a s vinnou redukcí a brownie bonanza s čokoládou a citrónem.

Více informací o restauraci na www.hiltonprague.com

Nové menu v CzecHouse Grill & Rotisserie
Nové menu v restauraci Lavande

Rodinná restaurace Lavande na Smíchově připravila nové jarní menu.

Grilovaná chobotnice s pečeními paprikami, grilovaný kozí sýr s chřestem a hráškovým salátem, čočkový a cizrnový tataráček, terinka s vepřovou šunkou a petrželí, hráškový krém s ředkvičkami, Caesar salát s ančovičkovým dresinkem, vepřová panenka s hráškovým pyré a restovanou karotkou, filet z tresky s bramborem a citrónovou omáčkou, kachní prso s čočkou a restovanou salsicciou
a smržovou omáčkou, králičí stehno s bramborovo petrželovým pyré, risotto s medvědím česnekem a chřestem, čokoládové sufflé s levandulovou zmrzlinou a další speciality.

Více informací na restaurantlavande.cz

Nové menu v restauraci Lavande
Nové menu v restauraci Les Moules

Radek Vlasák, šéfkuchař belgické restaurace Les Moules, připravil nové menu.

Grilované langustinky v omáčce z korýšů a sépiových špagetách, carpacio z tuňáka s wasabi majonézou a dýňovým dresingem, belgický telecí tataráček s koňakem a kaparovou omáčkou, grilovaná kotleta z francouzského vepře, pečený bok z divočáka s houbovou nádivkou a bruselskou kapustou na slanince, smažené kalamáry v pivním těstíčku s hranolky, grilovaná chobotnice na bylinkovém másle s cuketou a sušenými rajčaty a vanilkový creme brulée.

Více informací o restauraci www.lesmoules.cz

Nové menu v restauraci Les Moules
Nové menu v restaurci Buddha Bar

Tataráček z kranase s rajčatovým dresinkem, thajský salát ze zelené papáji, grilovaný chřest, knedlíčky gyoza s královským krabem, tuňákové a lososové tataki sashimi s limetkovou omáčkou, pikantní hamachi s avokádem a mušlemi Sv. Jakuba, mořský ďas s malajskou omáčkou, kachní prso s hoisin omáčkou, hovězí svíčková s lanýžovou tepanyaki omáčkou, jehněčí kotletky
s koriandrovou krustou a další speciality.

Více informací o restauraci www.buddha-bar.cz

Nové menu v restaurci Buddha Bar
Nové menu v restauraci Elements

Italská restaurace Elements hotelu President připravila nové menu.

Hovězí tatarák se žloutkovým pyré a lanýžovým kaviárem, fritovaná treska s baby mangoldem
a emulzí z korýšů, linguine carbonara s černými lanýži a temperovanými žloutky, houbové risotto
s fondue ze sýru taleggio, hovězí žebra se zauzenou bramborovou kaší a grappa omáčkou, chobotnice s pyré ze zauzených paprik, chorizem a omáčkou z červeného vína, jehněčí hřebínky
s máslovými brambory, kozím sýrem a ančovičkovou majonézou a tabáková panna cotta s kávovou drobenkou, bílou čokoládou a lískovými ořechy.

Více informací o restauraci www.elementsrestaurant.cz

Nové menu v restauraci Elements
Nové menu v restauraci Santini Garden

Krásná restaurace na Malé Straně, Santini Garden, podává nové menu.

Prosciutto di Parma s medovým melounem, marinované hovězí carpaccio v bazalkovém pestu, filírovaná kachní prsíčka s omáčkou z červeného rybízu a Grenaille bramborami, pečené selečí kolínko na černém pivu a rozmarýnu s karlovarským knedlíkem a bílým zelím, hovězí steak z pravé svíčkové s rozmarýnovými brambory a tymiánovým Demi glace, tagliatelle s krevetami, cuketou
a cherry rajčátky, tuňákový salát s cizrnou, pošírovaným vejcem a opečeným toastem a čokoládový fondán s hruškovým sorbetem.

Více informací o restauraci www.santinigarden.cz

Nové menu v restauraci Fabiano

Italská restaurace Fabiano připravila nové jarní menu.

Ravioli z červené řepy s krémovým kozím sýrem, marinované plátky lososa s bazalkovým pestem, risotto s vepřovou panenkou, hříbky, pancettou a parmezánem, tagliatelle s tygřími krevetami, chilli
a cherry rajčaty, spaghetti se stařeným hovězím masem, sušenými rajčaty a parmezánem, hovězí burger po italsku s focaccia, pancettou a bůvolí mozzarellou, pečený norský losos s grilovanou zeleninou a panna cotta s horkými malinami.

Více informací o restauraci ristorantefabiano.cz

Nové menu v restauraci Fabiano
Nové menu v restauraci Bresto

Andrea Bernardini, šéfkuchař italské restaurace Bresto, připravil nové menu.

Smažená chobotnice s olivami a kapary, telecí tatarák s artyčoky a křepelčím vajíčkem, bazalkové risotto s tataráčkem z mušlí sv. Jakuba, šafránové bramborové gnocchi s chřestem, smažené kalamáry se zeleninovými chipsy, hovězí steak s celerovým pyré, plněný králičí hřbet v pancettě
s chřestem a bramborovým fondantem, kachní prso s balsamicem, medem a chřestem a další speciality.

Více informací o restauraci na www.bresto.cz

Nové menu v restauraci Bresto

Nové menu v restauraci Villa St. Tropez

Ruzyňská restaurace St. Tropez, která se zaměřuje na francouzskou kuchyni, připravila nové jarní menu.

Šafránové risotto s krevetami, lososové carpaccio se sezamovým olejem, smuha královská
s vichyssoise pyré, vepřová panenka s bramborami grenaille a rozmarýnovou omáčkou, jehněčí hřebínek s hráškovým pyré a omáčkou demi glace, telecí steak s krémovou polentou
a lanýžovou omáčkou a tvarohový dortík s jahodovým coulis.

Více informací o restauraci na www.s-tropez.cz

Nové menu v restauraci Villa St. Tropez
Nové menu ve Villa Richter

Villa Richter připravila nové letní menu.

Jahodové gazpacho se slaninou guanciale a marinovanými jahodami, mix letních salátu s jahodami a chřestem, bazalkové knedlíčky s ovčím sýrem a liškovou omáčkou, grilovaný platýz s liškovým ragú a artyčoky, hovězí tagliata s liškami a rebarborovo-jahodové mille-feuille.

Více o restauraci na www.villarichter.cz

Villa Richter

Kurzy vaření v Chefparade v červnu

Škola vaření Chefparade připravila na červen řadu zajímavých kurzů.

Například kurz tradiční řecké a kyperské kuchyně, kde se naučíte připravovat Tzatziki s okurkou a jogurtem, grilovaný kyperský sýr Halloumi s rajčaty, chléb pita, smažené masové koule s fetou a cibulí a hovězí Kleftiko připravované v papilotě.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2018 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz