Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v dubnu 2017

Degustační večer v restauraci Blue Wagon, 27. dubna

Vinohradská restaurace Blue Wagon připravila na večer, 27. dubna 4 chodovou degustační večeři spojenou s ochutnávkou vín z moravského vinařství Gala.

Uzený telecí tataráček s křenem, žloutkem, pažitkou a créme fraiche, zelený chřest s parmezánem, hráškovou majonézou a praženou hořčicí, kachní prsa s fialovými brambory, karotkou a bezovým gelem, a jogurtový mousse s čokoládou a mangem. S vinařem Janem Galou ochutnáte 6 vín z jeho vinic. Cena na osobu 1.290 Kč

Více informací o restaurací na www.bluewagon.cz

Degustační večer v restauraci Blue Wagon, 27. dubna

Jarní menu v restauraci Kalina

Miroslav Kalina, šéfkuchař stejnojmenné restaurace, připravil nové jarní menu.

Chřestový salát s kozím sýrem a jahodami, kachní parfait s rebarborovým kompotem, hrášková polévka se zastřeným vejcem a uzenou šunkou, telecí tataráček s lanýžem, siven s jarní zeleninou, kuře se smrži, pórkem a dušenými taštičkami s kuřecími drůbky, jehněčí hřbet s mrkvovým pyré
a další speciality.

25. dubna navíc ochutnáte chřestové speciality. Pošírovaná vejce se šunkou a chřestem, chřestová polévka s medvědím česnekem, pstruh s bramborem a chřestem, telecí srdce s chřestovou espumou a chřestová zmrzlina s jahodami.

Více informací o restauraci na www.kalinarestaurant.cz

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Nové menu v restauraci Augustine

Marek Fichtner, šéfkuchař luxusní restaurace Augustine připravil nové jarní menu.

Hráškový krém s račím masem, ravioli plněné lososem a šafránem s krevetou a estragonovým velouté, líčka z tresky s květákovým pyré, foie gras s jahodami a rebarborou, králičí rillettes
s řeřichovou majonézou, telecí brzlík s hráškovým pyré, kuře se smrži a špenátem, jehněčí hřbet
a kolínko s medvědím česnekem a cibulovým pyré, risotto s ovčím sýrem a medvědím česnekem, grilovaný sumec s chřestem a další speciality.

Více informací o restaurací na www.augustine-restaurant.cz

Nové menu v restauraci Augustine

Mimořádná večeře v Sokolovně Průhonice, 20. dubna

Gourmet club Grenier, který je součástí Sokolovny Průhonice připravil na 20. dubna mimořádnou 4 chodovou večeři. Carpaccio lososa s čekankovým salátem se ředkvičkami a pošírovaným vejcem, hráškový krém s řeřichou, jarní kuřátko s karotkou, hráškem, fava fazolemi a bramborovým pyré nebo jehněčí kýta a kotletky v krustě z medvědího česneku se špenátem a polentou a mrkvový dort
s čokoládovou pěnou a pomerančovým sorbetem. Cena za osobu 900 Kč

Více informací o restauraci na www.sokolovnapruhonice.cz

Mimořádná večeře v Sokolovně Průhonice, 20. dubna
Nové menu v restauraci Sabores tapas & vinos

Španělská restaurace Sabores tapas & vinos připravila nové menu.

Andalůské kalamáry s fazolkami s sobrassadou, krevety na grilu, risotto s houbami a lanýžem, kuře na grilu se zeleninovým pyré, hovězí burger s foie gras, lanýžem a chutney, hovězí steak z roštěnce s lanýžovou majonézou, rybí ceviche s červeným pomerančem, ančovičky s avokádem a salsou verde, rybí krémová polévka se šafránem, Créme catalana se zmrzlinou a další speciality.

Více informací o restauraci na www.saborestapas.cz

Nové menu v restauraci Sabores tapas & vinos

Nové menu v restauraci Art&Food Had

Restaurace Art &Food Had na pražském Újezdě připravila nové menu.

Mascarpone s jahodami a pistáciemi, uzený losos s bramborovou espumou, kaviárem a koprem, hovězí tataráček s houbovou majonézou, polévka vichyssoise s grilovaným pórkem a mušlí Sv. Jakuba, telecí jazyk s jeruzalémským artyčokem, stročkem a křenovou pěnou, kuřecí prso s hráškovým pyré a ricottovými noky, kachní prso s meruňkami, brokolicí, mrkví a levandulí, hovězí steak se zeleným chřestem a bérnskou omáčkou a další speciality.

Více informací o restauraci na www.art-food.cz

Vinárna a restaurace Art & Food
Nové menu v pivovaru U tří růží

Martin Procházka, šéfkuchař pivovaru U tří růží, připravil nové jarní menu.

Losos s koprovým krémem a salátem, filet ze sumce s kuskusem a zeleninou, grilované kuřecí supreme s petrželovým pyré, špenátem a omáčkou z medvědího česneku, kančí burger s rukolou
a modrým sýrem, hovězí žebra s hříbky a bramborovou kaší, špecle s parmezánem a dýní
a čokoládové suflé s omáčkou z jahod.Hlavní chody

Více informací o pivovaru na www.u3r.cz

Nové menu v pivovaru U tří růží

Nové polední menu v Kampa Parku

Restaurace Kampa Park na Vltavě přímo u Karlova mostu připravila nové jarní polední menu.

Krémová polévka z medvědího česneku s chřestem, hovězí tataráček s gelem z červené řepy, marinovaný losos s bramborovými rösti a koprovým beurre blanc, sendvič s grilovaným hovězím masem, vejcem a slaninou, toast s krevetami a koprovou majonézou, torchon z foie gras s fíkovým chutney, linguine se zeleným chřestem nebo krevetami, candát v panko strouhance se zeleným hráškem, vepřová líčka s kroupami a majoránkovou šťávou, créme brulée s rebarborovým kompotem a další speciality.

Více informací o restauraci na www.kampagroup.com

Nové polední menu v Kampa Parku
Degustační rybí menu Na Krásné vyhlídce, 7. dubna

Trójská restaurace Na Krásné vyhlídce připravila mimořádné degustační menu zaměřené na sladkovodní ryby.

Uzený sumec se šafránovým aioli a chlebem, kapr s pažitkou, štika s květákem a hráškem, pošírovaný úhoř se zeleninou, kroketou a omáčkou beurre blanc, jeseter s bramborovým pyré
a uzenou omáčkou a čokoládové soufflé. Ke každému chodu sklenička vybraného vína.
Cena včetně vín 1.180 Kč na osobu.

Více informací o restauraci na www.nakrasnevyhlidce.com

Jehněčí hody na Krásné Vyhlídce, 9. - 18. října
Nové menu v restauraci Indian Jewel

Indická restaurace Indian Jewel připravila nové menu.

Kuřecí kebab v zeleninovém obalu, kuře tandoori v jogurtu a šafránu, kuřecí seekh kebab, kebab Hara Bhara se špenátem, Paneer kebab z tvarohu, krevety Jhinga masala se zeleným pepřem, rybí kari Machi masala, kuře v mandlové omáčce, kuřecí Vindaloo, jehněčí nudličky Jalfarezi a další speciality.

Více informací o restauraci na www.indianjewel.cz

Nové menu v restauraci Indian Jewel
Jarní menu v restauraci New York Café hotelu Boscolo

Restaurace v luxusním hotelu Boscolo připravila speciální jarní menu.

Ravioli s kozím sýrem a červenou řepou, krém z medvědího česneku se ztraceným vejcem, telecí brzlík s risottem, parmezánem a piniovými oříšky, jehněčí hřbet na grilu s hráškovým pyré
a restovanou zeleninou a krém z čokolády a avokáda s ananasem, citrusy a pomerančovým crumble.

Více informací o restauraci na www.boscolopraguedining.com

Jarní menu v restauraci New York Café hotelu Boscolo
Nové jarní menu v resturaci Guston

Žižkovská restaurace Guston připravila nové jarní menu.

Smažený čedar na špejli s tatarkou, lososový tataráček, smažené kuřecí srdíčka s česnekovou majonézou, mrkvový krém s pomerančovou kůrou a zázvorem, kulajda se zastřeným vejcem
a houbami, losos s wakame salátem, grilované tygří krevety se salátem, kachní burger s červeným zelím, burger se steakem z kuřecího stehna se sýrem a pancettou, jelení burger se sýrem brie, pancettou, řepou a brusinkovým džemem, dušené taštičky plněné kachním masem, selečí kolínko pečené na pivě a další speciality.

Více informací o restaurací na www.guston.cz

Nové jarní menu v resturaci Guston

Velikonoční produkty v The Candy Store

The Candy Store, prodejna zaměřená především na americké a anglické potraviny, nabízí několik nových produktů, k blížícímu se velikonočním svátkům. Velikonoční čokoládový zajíček a čokoládová vajíčka různých velikostí od firem Reese´s, Cadbury a Nestle.

Více informací o prodejnách na restauraci na www.candy-store.cz

The Candy Store

Jarní menu na zámku Berchtold

Restaurace na zámku Berchtold v Kunicích u Prahy nabízí v dubnu speciální jarní menu.

Drůbeží paštika s karamelizovanou cibulkou, polníčkem a toastem, trhaný jarní salát
s pampeliškovým medem a ořechy, kuřecí vývar se zeleninou, baby krůta pomalu pečená na bylinkách se šťouchaným bramborem, selečí kýta s kedlubnovým zelím a karotkovým knedlíkem, telecí ramínko s bramborovými noky, nadívaný hřbet z králíka se selečím bůčkem a kopřivovými knedlíčky, filety ze pstruha s květákovým pyré a další speciality.

Více informací o restauraci na www.zamekberchtold.cz/restaurace

Zámek Berchtold

Nové menu v restauraci Blue Wagon

Vinohradská restaurace Blue Wagon připravila nové jarní menu.

Jarní salát s hráškem a sójovými klíčky, kozí sýr s mrkvovým gelem, zauzený telecí tataráček, králičí vývar s raviolou plněnou králičím masem a lanýžovým olejem, foie gras s rebarborou a růžovým pepřem, zelený chřest s praženou hořčicí a hráškovou majonézou, kachní prsa s fialovým bramborem, telecí hřbet s pyré z černého kořene a bezovým gelem, selečí hřbet s jáhly, siven
s kefírem, vodnicí a česnekovou pěnou, estragonová zmrzlina se šťavíkovým piškotem a další speciality.

Více informací o restaurací na www.bluewagon.cz

Nové menu v restauraci Blue Wagon

Nové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

V zámecké restauraci Chateau St. Havel v pražské Krči připravil šéfkuchař Ondřej Slanina, známý
z pořadu Kluci v akci, nové 6 chodové degustační menu.

Carpaccio z lososa a koprový sýr v briošce, špenátový krém s knedlíčkem a smaženou cibulkou, králičí roláda plněná kopřivami s mrkvovým pyré a restovaným chřestem, konfit ze selátka
s hořčičným želé a jablečno křenovým pyré, jehněčí kolínko s kukuřičnou polentou a špenátovým nokem a skořicový dezert s tvarohem, jahodami a rebarborovým sorbetem.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Pravidelné degustace vín v Deli Shop

Karlínská lahůdkárna a bistro Deli Shop pravidelně pořádá řízené degustace vín.

Ve čtvrtek, 13. dubna se seznámíte důkladně s osobitými italskými víny, Barolo, Primitivo, Chianti, nebo Montepulciano. Ochutnávat se bude i luxusní čokoláda.

26. dubna proběhne degustace vín jižní Francie se sommeliérem Vítem Hepnarem.

Více o podniku na www.deli-shop.cz

Pravidelné degustace vín v Deli shop

Farmářské trhy v Praze na Náplavce

I v dubnu přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé bylinky, čerstvé hovězí, jehněčí, i vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice, husy, kachny a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, mošty, pečivo, med a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze
Dubnové kurzy vaření v Chefparade

Škola vaření Chefparade připravila na duben řadu zajímavých kurzů.

Například velikonočně laděný kurz zaměřený na jehněčí maso, kde se naučíte připravovat například jehněčí terinku s bylinkami a švestkovou omáčkou, jehněčí roládu plněnou hříbky se šťouchaným bramborem a tymiánovou omáčkou nebo jehněčí kotletky s bramborovou pěnou a kaparovou omáčkou.

Více o aktuálních kurzech na leden na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2017 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz