Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v létě 2018

Letní menu v restauraci Oblaca

V restauraci Oblaca v Žižkovské věži připravili nové speciální menu na druhou půlku srpna.

Pečená foie gras s restovanými liškami a lanýžovou pěnou, hříbkové cappuccino s marinovanými liškami a smaženou kroketou z hovězího krku, grilovaný hovězí pupek s domácími hranolkami,
s liškami, houbami shiitake, cibulkou a omáčkou z kardamomu a čokoládová pěna s jahodovým želé, makronkou a čerstvým ovocem. Možnost vinného doprovodu, kdy Vás čeká dokonalá skladba bílých a červených vín z Itálie, Francie a Německa, v perfektní kombinaci s připraveným menu.

Více informací o restaurací na towerpark.cz

Letní menu v restauraci Oblaca
Krevetové hody v restauraci hotelu Hoffmeister, 20. - 31. srpna

Jiří Svoboda, šéfkuchař stylové restaurace Ada hotelu Hoffmeister, Vás zve na krevety.

Ochutnáte krevetové ceviche s avokádem, tapiokou a paprikovou salsou a restované krevety na česneku, zázvoru a chilli. Cena pro dvě osoby za oba chody 1.190 Kč

Více informacích o restauraci na www.hoffmeister.cz/

Krevetové hody v restauraci hotelu Hoffmeister, 20. - 31. srpna
Degustační menu v restauraci Art&Food

Rodinná restaurace a galerie moderního umění ART&FOOD Had připravila nové degustační menu.

Hovězí tartar s pestem z jalapeňos papriček, s bílými fazolemi, portobellem a bloody mary coulis, kalamár s pečenými fazolemi, mortadellou, kapary a pistáciemi, čokoládovo-višňový sorbet
a speciální španělská šunka jamón ibérico. Každý chod je doplněn pečlivě vybranými destiláty, například Bruichladdich Octomore 8.1, whisky s nejsilnějším rašelinovým charakterem na světě, luxusním koňakem Rémy Martin Louis XIII, nebo ginem The Botanist Islay Dry Gin, který je destilovaný a ručně vyráběný v destilérce Bruichladdich na skotském ostrově Islay.

Více informací o restauraci na www.art-food.cz

Degustační menu v restauraci Art&Food
Nové menu v restauraci Ginger & Fred v Tančícím domě

Restaurace Ginger & Fred, která se nachází v posledním patře známého Tančícího domu v Praze, připravila nové letní menu plné lákavých specialit.

Králičí rillettes s kimchi z fenyklu, raviola s humrem, mušlemi a zeleným chřestem, kachní Foie gras karamelizovaná v levandulovém medu, salát s avokádem a mušlemi svatého Jakuba, sépiové špagety s grilovanou chobotnicí, kalamáry a krevetami, filet mořského vlka vařený v cuketách
s šafránovými bramborovými gnocchi a sušeným kaviárem, kachní prsa na vanilce s tonka fazolemi a marinovaným ananasem, pečená křepelka s restovanými liškami, čokoládové brownies
s malinovým sorbetem a další speciality.

Více informací o restauraci na www.gfrest.cz

Nové menu v restauraci Ginger & Fred v Tančícím domě
Nové letní menu v restauraci Blue Wagon

V Blue Wagon, restauraci na Královských Vinohradech, podávají nové menu.

Hovězí carpaccio s vinaigrette z letního lanýže, ceviche z mušle svatého Jakuba a halibuta, marinované krevety s brioškou, kachní prsa s gratinovaným pastiňákem, hovězí steak
s pečenou bramborovou kaší s letními lanýži, jehněčí kotletky s batátovým fondánem a hráškovým pyré, malinový sorbet s krémem z bílé čokolády a čokoládový mousse s mučenkou.

Více informací o restauraci na www.bluewagon.cz

Nové letní menu v restauraci Blue Wagon
Nové menu v restauraci Augustine

Marek Fichtner, šéfkuchař restaurace Augustine pro Vás připravil nové menu.

Bílá rajčatová polévka s okurkovou rolkou a ginem, uzený úhoř s lardem, liškami a kukuřicí, ravioli s ricottou, letním lanýžem a parmazánem, telecí tatarák s bazalkovou majonézou, s křenem, s chipsy z pivního chleba a žloutkovou emulzí, koláč z foie gras, s lesním ovocem a sorbetem z černého rybízu a rajčata s jogurtovým mousse, zmrzlinou z červené cibule a s provensálskou granolou.

Více informací o restauraci na www.augustine-restaurant.cz

Nové menu v restauraci Augustine
Letní menu v Home by Unic

Moderní restaurace Home by UNIC přichystala nové "pasta" menu.

Paccheri s ragú z divočáka a pecorino sýrem, sépiové špagety s tygřími krevetami, cherry rajčaty a rukolou a tagliatelle se sušenou šunkou, pórkem, žloutkem a sýrem grana padano.

Více informací o restauraci www.hotel-unic.cz/cz/restaurace/

Letní menu v Home by Unic
Nové menu v La Gare

Francouzská restaurace La Gare nabízí nové menu.

Uzený losos s creme fraiche, kozí sýr zapečený s pampeliškovým medem, krevetovo-mušlový salát s jablkem, nadívané smrže telecí fáší s estragonem, restované kalamáry s paprikovým aioli
s bramborovým salátem, králík Marengo pečený s olivami, žampiony a lanýžem, selečí žebra
s grilovaným ledovým salátem s ravigote omáčkou, telecí játra s omáčkou z moštu s jablkovým salátem a další speciailty.

Více informací o restauraci na www.lagare.cz

Nové menu v restauraci La Casa trattoria

Italská restaurace la Casa trattoria v Holešovicích připravila nové menu.

Buvolí mozzarella na lilkové caponatě, carpaccio z chobotnice s praženými piniovými oříšky, grilované kalamáry na rukolovém lůžku, mušle sv. Jakuba s dýňovým pyré, Trentinská rybí polévka se slávkami, spaghetti s kalamáry, cuketou a cherry rajčaty, tagliatelle s plody moře, risotto
s mušlemi sv. Jakuba a prosciuttem, mořský vlk se zeleninou na grilu, filet kambaly s chorizem
a mušlemi nebo telecí Rump steak s hříbky a domácími bramborovými kroketami.

Více informací o restauraci na www.lacasatrattoria.com

La Casa trattoria
Letní brunch v restauraci Midtown Grill

Midtown Grill, restaurace hotelu Marriott, pořádá každou červencovou a srpnovou neděli speciální brunch formou teplého a studeného bufetu.

Neomezená konzumace teplých pokrmů a dezertů, osvěžující výběr salátů a sushi, domácí zmrzliny a limonády. Nealkoholické nápoje, vybrané červené a bílé víno a pivo v ceně, živá hudba a parkování zdarma po celou dobu oběda.

Více informací o restauraci na www.midtowngrill.cz

Letní brunch v restauraci Midtown Grill
Nové menu v restauraci Paloma Průhonice

Luxusní restaurace Paloma zve na nové menu letní menu.

Foie gras s melounem Cantaloupe, ztracené rajče s jahodami, parmice nachová s citrusovým aioli se šafránem, humří klepítko s červeným kari, humřími medailonky a pikantním tomatovým gazpachem, rolka z mořského jazyka plněná liškami s letní zeleninou, konfitovaná treska
s langustýnkami a čerstvým kokosem, telecí brzlík s arašídovými křupinkami a liškami, královská galantina z králíka plněná hřiby a bylinkovým špekem a horké třešňové soufflé s pistáciovou pěnou
a třešňovým sorbetem.

Více informací o restauraci na www.palomapruhonice.cz

Nové menu v restauraci Paloma Průhonice
Letní menu v restauraci Mlýnec

Marek Šáda, šéfkuchař restaurace Mlýnec vedle Karlova mostu připravil nové letní menu.

Romantická restaurace Mlýnec s výhledem na Karlův most připravila na léto nové svěží menu.

Řepné gazpacho s jahodami a stracciatellou, pstruh lososovitý s rajčaty, kapary, cuketou, olivami a šalotkou, perlička s liškami, fava fazolemi, patizonem a libečkem a pošírovaná broskev s citronovou zmrzlinou.

Více informacích o restauraci www.mlynec.cz

Letní menu v restauraci Mlýnec
Speciality z grilu v restauraci Columna

Restaurace Columna připravila na léto speciální grilovací menu

Salát s grilovanými krevetami, kuřecí stehení steaky s bylinkami, hovězí flank steak s rozmarýnem a zeleným pepřem, marinovaná vepřová žebra s BBQ omáčkou, grilovaný losos s bylinkami, grilované brambory s pažitkovým dipem, farmářské hranolky a grilovaná zelenina.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Speciality z grilu v restauraci Columna
Letní menu v Santini Garden

Romantická restaurace u Pražského hradu, Santini Garden, připravila nové menu.

Prosciutto di Parma s medovým melounem, marinované hovězí carpaccio v bazalkovém pestu s kapary, filírovaná kachní prsíčka na míchaném salátku s omáčkou z červeného rybízu a Grenaille bramborami, pečené selečí kolínko na černém pivu a rozmarýnu s karlovarským knedlíkem a bílým zelím, burger z hovězího Bio Angus se slaninovým chipsem, sýrem chedar a steakovými hranolky, tagliatelle s krevetami, cuketou a cherry rajčátky a čokoládový fondán s hruškovým sorbetem.

Více informací o restauraci www.santinigarden.cz

Letní menu v Santini Garden
Letní menu v restauraci Sarah Bernhardt

Karel Hynek, šéfkuchař Sarah Bernhardt Restaurantu v hotelu Paris, přichystal nové menu.

Carpaccio z tuňáka s avokádem, kaviár z jesetera sibiřského s křepelčím vejcem, flambované "black tiger" krevety likérem Cointreau s yuzu dresinkem, konfitované kachní stehno s tymiánem s červeným zelím a gratinovanými bramborami, telecí medailonky s demi-glace se smrži a černými lanýži, hovězí "filet Mignon" se sotýrovanou zeleninou a Café de Paris omáčkou, pohankové pizzoccheri s hříbky a lanýžovým krémem a čokoládový tunel z Varlhona čokolády se sorbetem z granátového jablka.

Více informací o restauraci na www.sarah-bernhardt.cz

Restaurace Sarah Bernhardt
Letní menu v restauraci Soho

Luxusní restaurace Soho situovaná na Podolském nábřeží připravila nové menu.

Tempurované sardinky se shitake a sojovými klíčky, křupavé vejce s lanýžem a chřestovým tatarákem, hovězí carpaccio, telecí mini řízečky se salátem z červených brambor, hovězí žebro sous-vide se smaženými domácími hranolky, jehněčí hřbet a kolínko s hráškovým pyré a rozmarýnovou omáčkou, candát s mrkvovým pyré, hlívou ústřičnou a slaninovou omáčkou, grilovaná chobotnice se sépiovým rizotem a wasabi emulzí a čokoládová panna cotta.

Více informací o restauraci www.soho.cz

Letní menu v restauraci Soho
Nové letní menu v restauraci Agave

Agave, mexická restaurace v srdci Prahy, přichystala nové menu.

Smažené avokádo s krémem roja, nakládanými okurkami s habanero papričkami, grilované tygří krevety na bylinkovém másle, quesadilla s kozím sýrem, fíky a baby špenátem, tacos s kuřecím masem a omáčkou satay, carnitas burrito s vepřovým masem, mexickou rýží a fazolemi, steak ze žlutoploutvého tuňáka s pureé ze sladkých brambor, steak z hovězího srdce s omáčkou mole a domácími hranolky a sladké nachos s domácí šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou.

Více informací o restauraci agaverestaurant.cz

Nové letní menu v restauraci Agave
Letní menu v Buddha Baru

Luxusní restaurace Buddha-bar nabízí letní 2-chodové menu, které si host sestaví podle chuti.

Thajský salát ze zelené papayi, grilovaný chřest, kachní salát s mangem, asijské zauzené gaspacho, mořský ďas s malajskou omáčkou, jehněčí kotletky s koriandrovou krustou, selečí hřbet se žlutým kari, kachní prso s domácí hoisin-švestkovou omáčkou a mangové tiramisu nebo domácí sorbet.

Více informací o restauraci na www.buddha-bar.cz

Letní menu v Buddha Baru

Speciality ze Sicílie v restauraci Tetu Brissy

V restauraci Tetu Brissy v pražských Benicích připravili na celé léto speciální nabídku specialit zaměřených na kuchyni Sicílie.

Salát z mořských plodů s krevetami, mušlemi a sépií, špagety se srdcovkami na bílém víně, filet z pražmy se sicilskou caponatou, hřbet z králíka s olivami, bramborem, kapary, rajčaty a paprikou a jako dezert sicilská cassata s kandovaným ovocem a ricottou.

Více informací o restauraci na www.tetubrissy.cz

Restaurace Tetu Brissy
Nové letní menu v restauraci Balu Kitchen

Šéfkuchař restaurace na Krejcárku připravil nové jarní menu.

Grilované tygří krevety s česnekovou omáčkou aioli, tomatová polévka s chobotnicí, mozzarella
v parmské šunce s cherry rajčaty, salát z baby špenátu s gratinovaným kozím sýrem, broskvemi
a brazilskými ořechy, pomalu pečený hovězí krk se špenátem a gratinovanými brambory, filátko kambaly s pečenými batáty se šafránovou omáčkou, chřestové risotto se zastřeným vejcem a plátky lanýže a karamelový dortík s pivoňkou, omáčkou z bílých broskví a kopečkem zmrzliny ze zeleného jablka.

Více informací o restauraci www.baluproject.cz/balu-kitchen

Nové letní menu v restauraci Balu Kitchen
Nové menu v restauraci Terasa U Prince

Šéfkuchař Terasy U Prince, restaurace s překrásným výhledem na pražské panorama, přichystal nové menu.

Tuňákový tartar s wasabi dipem, plátky z hovězí svíčkové s trhaným salátem, papperdelle s kachními játry, slaninou a červeným vínem, těstoviny orecchiette s plátky hovězí svíčkové, rukolou a parmazánem, mušle sv. Jakuba se šafránovým risottem, steak z tuňáka s bramborovými rosti
a batátovými hranolky, grilované kuřecí prso s karotkovým pyré, jelení hřbet s bramborovým pyré
a hříbky a čokoládový dort Valrhona s malinovým coullis.

Více informací o restauraci www.terasauprince.com

Nové menu v restauraci Terasa U Prince

Kurzy vaření v Chefparade v srpnu

Škola vaření Chefparade připravila na srpen řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na mořské ryby, kde se naučíte připravovat carpaccio z halibuta s fenyklovou salsou, citrusovou zálivkou a piniovýmioříšky, rybí velouté se zeleninou a šafránem, filet z platýze se zeleninou a řeřichovým krémem a pražmu na grilu s ředkvičkovým salátem a žloutkovou omáčkou s estragonem.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

Letní menu v restauraci Chateau St. Havel

V zámecké restauraci Chateau St. Havel v pražské Krči připravil šéfkuchař Ondřej Slanina, známý
z pořadu Kluci v akci, nové menu.

Krůtí pastrami s hráškovou panna cottou, carpaccio z uzeného úhoře a halibuta, tataráček z lososa
s avokádem a křepelčím vejcem, houbový krém s houbovými škvarky, gratinovaný kozí sýr v ořechovém lívanci, s tartarem z červené řepy a angreštu, vepřová panenka s višňovým prachem
s pyré z černého kořene, mačkaným bramborem a chřestem, marinované kousky tuňáka s krémem z uzeného lososa a chřestovou terinou, filet candáta s rizotem z humrového másla a brokolicovými kroketami, filet pražmy s plackou z cuket a bazalkovými těstovinami, borůvkový mousse s broskvovou sedlinou a hruškovým sorbetem, ostružinový parfait s gelem z Prosecca a jahodové tiramisu
se sorbetem.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

© 2008-2018 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz