Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v září 2018

Nové menu v restauraci Benjamin

Degustační restaurace Benjamin připravila nové podzimní menu plné lákavých specialit.

Jeseter s potočnicí a borovičkou, býčí žlázy s majoránkou, pórek s bramborem a kačenkou, zaječí rilettes s petrželkou a chipsem, okoun s kapustou, zelím a koprem, daňek s tuřínem, rakytníkem
a perníkem a další.

Více informací o restauraci benjamin14.cz

Nové menu v restauraci Benjamin

Pravidelné degustace vín v Deli Shop

Karlínská lahůdkárna a bistro Deli Shop pravidelně pořádá řízené degustace vín.

V úterý 25. září dubna ochutnáte elegantní makedonská vína, vína z nejvýše položených řeckých vinic, 15ti leté krétské víno z dubových sudů a k vínům nebudou chybět kvalitní sýry a další delikatesy
z nabídky Deli shopu.

Více o podniku na www.deli-shop.cz

Pravidelné degustace vín v Deli Shop
Houbové menu v restauraci Columna

Restaurace Columna připravila na léto speciální grilovací menu

Restaurace Columna nabízí v druhé polovině září několik houbových specialit. Krémová hříbková polévka s kaštanovými knedlíčky a liškami, smaženice z hřibů a lišek, houbové risotto s dýní
a slaninou a telecí líčka s pečenými hříbky, hráškem a lanýžovým pyré.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Houbové menu v restauraci Columna
Degustační večer v restauraci Blue Wagon, 27. září

Restaurant BLUE WAGON ve spolupráci s ENO - obchod s vínem srdečně zve na pravý italský večer.

9 chodové degustační menu párované s víny obsahuje mimo jiné marinované krevety, telecí plátky Vitello tonnato, ravioli s ricotou a špenátem, prosciutto San Danielle, milánské risotto s ossobuco, čokoládové lanýže a mandlové sušenky cantuccini.

Více informací o restauraci na www.bluewagon.cz

Degustační večer v restauraci Blue Wagon, 27. září
Nové menu v restauraci Piknik Park

Italská restaurace Piknik Park, situovaná přímo v parku Kampa, podává nové menu

Caprese s buvolí mozzarelou, meloun cantaloupe s parmskou šunkou, domácí tagliolini s kousky argentinské svíčkové a tomatovou omáčkou, rigatoni s boloňským ragú, risotto s čerstvými mořskými plody, argentinská svíčková na grilu s hříbkovými tagliatelle, mušle, slávky a vongole s česnekem a bylinkami restované na bílém víně a domácí panna cotta s borůvkami a malinami.

Více informací o restauraci www.piknikpark.cz

Nové menu v restauraci Piknik Park
Nocvé menu v restauraci La Loca

Radim Gerlich, šéfkuchař restaurace La Loca, přichystal nové podzimní menu.

Couscous s řepou a jáhly, rukola s portobello a sýrem taleggio, tagliatele s králíkem, salsicciou
a kořenovou zeleninou, dýňové risotto, baby kuřátko s teplým bulgurem, hanger steak s čočkou
a mnoho dalších specialit.

Více informací o restauraci www.laloca.cz

Nocvé menu v restauraci La Loca
Speciální menu ve Francouzské restauraci Art Nouveau

Ke 100. výročí založení Československé republiky, si pro Vás šéfkuchař Patrik Bečvář a jeho tým, připravil speciální 4 chodové prvorepublikové menu.

Hovězí jazyk s bramborovou espumou a špenátem, smažený brzlík s domácí tatarskou omáčkou, na nízkou teplotu pečené konfitované holubí prso a stehno s kroupami, marinovanou řepou
a hlívou ústřičnou a na závěr švestkové knedlíky s mákem.

Více informací o restauraci na www.francouzskarestaurace.cz

Speciální menu ve Francouzské restauraci Art Nouveau
Nové menu v restauraci Guston

Restaurace Guston, si pro Vás přichystala nové menu.

Smažené plněné jalapenos, cheddar na špízu, tataráček z lososa, opékané krevety, kulajda nebo slepičí vývar, salát s grilovaným hovězím pupkem, různé varianty kuřecích křídel a velký výběr burgerů, například s kachním masem, uzeným bůčkem a zelím, s jelením masem, pancettou
a brusinkami, nebo s lososem a avokádem, dále rib eye steak, konfitované kachní stehno nebo
v portském víně dušená hovězí líčka. Na závěr cheesecake s višněmi, nebo čokoládový fondán.

Více informací o restaurací na www.guston.cz

Nové menu v restauraci Guston
Snídaně v restauraci Lavande

Restaurace Lavande v Praze na Smíchově u Palackého mostu, pro vás nově zařazuje víkendové snídaně. Posnídat můžete například pokrmy z vajec z farmy Král, farmářské párky s domácím chlebem, kuřecí vývar, marinovaného lososa s tvarohem, farmářský bílý jogurt se zapékaným müsli, ovesnou kaši s kokosovým mlékem nebo croissant. Kávu Vám připraví také v bezlaktózové variantě. Snídaně se podávají v době od 9:00 do 16:00.

Více informací o restauraci na restaurantlavande.cz

Snídaně v restauraci Lavande
Nové menu v restauraci Relief

Restaurace Relief, která se nachází ve sklepě kláštera Křižovníků vedle Karlova mostu, připravila nové menu.

Hovězí tataráček, toasty s kozím sýrem a karamelizovanou hruškou, roastbeef s rukolovým salátem a chilli majonézou, kulajda se ztraceným vejcem a koprem, hovězí burger s cheddarem a jalapeňos salsou, burger s kuřecím masem limetkovou majonézou a cibulí, steaky na grilu, špagety
s restovanými krevetami, filet z tresky s bramborovou kaší a špenátem, pečený pstruh se šťouchaným bramborem, panna cotta s višněmi v rumu a další.

Více informací o restauraci na relief-restaurant.com

Nové menu v restauraci Relief

Hostující šéfkuchař V Zátiší, 11. - 15. září

V restauraci V Zátiší bude v termínu od 11. do 15. září vařit hostující zahraniční michelinský kuchař Mourad Haddouche Dossier, který pro Vás připravil speciální menu.

Šneci v coulis ze zelených fazolek s maniokovým chipsem, teplá kachní játra foie gras s perníkem
a jablky, bramborové spaghetti carbonara s vaječným parfait, uzenou šunkou a sýrovou emulzí, knedlíček z candáta se sladkou hořčicí a sušeným hroznovým vínem, kachní prso s amaranthem, nakládanou ředkví a černým rybízem a jako dezert teplý mandlový dortík s rebarborovým kompotem a růžovými květy.

Více informacích o restauraci na www.vzatisi.cz

Hostující šéfkuchař V Zátiší, 11. - 15- září
Nové menu v restaurace Altány Kampa

V restauraci Altány Kampa si pro Vás na září připravili nové menu.

Hovězí tataráček, zapečená polenta s gorgonzolou a hruškou, kuřecí křidélka, dýňová polévka s kaštany, rizoto s hříbky, konfitovaná kachna, vepřová žebírka s jablečným křenem, hovězí medailonky s bruselskými kapustičkami, jablečný závin nebo trhanec s rozinkami a omáčkou z borůvek. Ve speciální nabídce Vás čeká jako aperitiv koktejl z Prosecca a borůvek, salát s uzeným pstruhem, grepem a avokádem, vepřová panenka v sezamové strouhance, losos s krustou z mandlí
s grilovanou cuketou, grilovaná vepřová krkovička s cibulovým relishem a další speciality.

Více informací o restaurací na www.altanykampa.cz

Altány Kampa
Speciální menu v restauraci V Zátiší

Restaurace V Zátiší připravila na září speciální menu.

Zvěřinový čaj s konfitovaným vaječným žloutkem a kroupami, pečený filet candáta
s texturou dýně, srnčí hřbet se svíčkovou omáčkou s dýňí, s nádivkou s brusinkami a kaštany,
na závěr jablečný tart tatin s creme fraiche s calvadosem.

Více informacích o restauraci na www.vzatisi.cz

Speciální menu v restauraci V Zátiší

Nové menu v restauraci Deer

Šéfkuchař restaurace Deer, Jiří Eberl, připravil nové podzimní menu.

Kozí sýr s fíky, tuňákový tataráček se sezamovokoriandrovou omáčkou, foie gras s lanýžovou brioškou, jelení paštika s angreštovou marmeládou, salát Nicoise, tatar z avokáda a rajčat, vývar
z hovězích žeber, jelení hřbet s kořenovou zeleninou a bramborovými nočky, dančí hřbet a salsiccia
s hříbky, kančí hřbet s bylinkovou nádivkou, grilovaný filet z candáta s žervé z uzeného pstruha, ravioli s jelením masem, s liškami a hráškovými lusky, šafránové risotto s mušlemi sv. Jakuba
a krevetami, tempurované krevety na zeleninovém salátu s oříšky, malinový dortík s kaštanovým krémem a další speciality.

Více informací o restauraci na www.deerprague.com

Nové menu v restauraci Deer
Speciální menu v restauraci Mlýnec

Marek Šáda, šéfkuchař restaurace Mlýnec vedle Karlova mostu, připravil na září nové menu.

Dýňové consommé s kari, koriandrem a sýrem feta, lososový pstruh s brokolicí, mandlemi
a koprem, daňčí hřbet s kaštany, švestkami a kapustou, jako dezert křupavé nudle s mákem
a švestkami.

Více informacích o restauraci na www.mlynec.cz

Speciální menu v restauraci Mlýnec

Nové menu v restauraci Chateau St. Havel

Šéfkuchař Ondřej Slanina pro Vás v zámecké restauraci Chateau St. Havel přichystal nové menu.

Terina z kachních stehen v listovém těstě s celerovým želé, kroketa z tygřích krevet s marinovanou mušlí sv. Jakuba s omáčkou z červených paprik, cuketový krém s pošírovaným vejcem a slaninovým chipsem, steak z hovězí svíčkové marinovaný v růžovém pepři a lanýžové soli, smažená vepřová panenka marinovaná v bylinkách a česneku s lehkým bramborovým salátem, strigoli s ragú z hovězí svíčkové, z hřibů, sušených rajčat a smetany, švestková pěna s bezinkovým želé, s krémem z bílé čokolády a oříškovým piškotem, čokoládový fondant s malinovým sorbetem a další.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel
Nové menu v restauraci La Casa trattoria

Italská restaurace la Casa trattoria v Holešovicích připravila nové menu.

Slávky po palermsku s parmskou šunkou, grilované sardinky s majonézou, tataráček z tuňáka, carpaccio z chobotnice, grilované kalamáry se salátem a česnekovým dipem, grilovaná chobotnice, tagliatelle s mořskými plody, risotto s mušlemi Sv. Jakuba, chřestem a artyčoky, risotto se salsicciou, gorgonzolou a divokou brokolicí, pečená makrela s fenyklovým salátem a bramborovým pyré a další speciality.

Více informací o restauraci na www.lacasatrattoria.com

La Casa trattoria
Nové menu ve Villa Richter

V restauraci Villa Richter, uprostřed vinohradu na Pražském hradě, pro Vás připravili nové sezonní menu.

Parmská šunka s kozím sýrem, s mátou a melounem, meruňková polévka s Proseccem, filátka
z pražmy na grilu se zeleninovou caponatou, jehněčí hřbet v bylinkovo-parmazánové krustě
s parmskou šunkou s omáčkou ze zeleného pepře a jako dezert ostružinové parfait.

Více o restauraci na www.villarichter.cz

Villa Richter
Nové menu v restauraci Alcron

Roman Paulus, šéfkuchař v restauraci Alcron, připravil nové menu.

Ceviche ze sumce s hroznovým vínem a melounem cantaloupe, lilek se sýrem Feta, telecí svíčková a brzlík s kapary, jehněčí tatarák s kedlubnou, polévka z lišek s játry a králičím stehnem, květák
s tarhoňou, kari kořením a koriandrem, krab s avokádem a kiwi, langustýna s patizonem, kokosem a thajskou bazalkou, cannelloni s vepřovým bůčkem, zelím a celerem, křepelka s rybízem
a polentou, mango s mascarpone a tmavou čokoládou, citrónový mousse s lesním ovocem, levandulí a meringue.

Více informací o restauraci na www.alcron.cz

Nové menu v restauraci Alcron
Degustační menu v restauraci Art&Food

Rodinná restaurace a galerie moderního umění ART&FOOD Had připravila nové degustační menu.

Hovězí tartar s pestem z jalapeňos papriček, s bílými fazolemi, portobellem a bloody mary coulis, kalamár s pečenými fazolemi, mortadellou, kapary a pistáciemi, čokoládovo-višňový sorbet
a speciální španělská šunka jamón ibérico. Každý chod je doplněn pečlivě vybranými destiláty, například Bruichladdich Octomore 8.1, whisky s nejsilnějším rašelinovým charakterem na světě, luxusním koňakem Rémy Martin Louis XIII, nebo ginem The Botanist Islay Dry Gin, který je destilovaný a ručně vyráběný v destilérce Bruichladdich na skotském ostrově Islay.

Více informací o restauraci na www.art-food.cz

Degustační menu v restauraci Art&Food
Nové menu v restauraci Ginger & Fred v Tančícím domě

Restaurace Ginger & Fred, která se nachází v posledním patře známého Tančícího domu v Praze, připravila nové letní menu plné lákavých specialit.

Králičí rillettes s kimchi z fenyklu, raviola s humrem, mušlemi a zeleným chřestem, kachní Foie gras karamelizovaná v levandulovém medu, salát s avokádem a mušlemi svatého Jakuba, sépiové špagety s grilovanou chobotnicí, kalamáry a krevetami, filet mořského vlka vařený v cuketách
s šafránovými bramborovými gnocchi a sušeným kaviárem, kachní prsa na vanilce s tonka fazolemi a marinovaným ananasem, pečená křepelka s restovanými liškami, čokoládové brownies
s malinovým sorbetem a další speciality.

Více informací o restauraci na www.gfrest.cz

Nové menu v restauraci Ginger & Fred v Tančícím domě

Farmářské trhy v Praze na Náplavce

V září přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé bylinky, zeleninu, dýně, houby, ovoce, čerstvé hovězí, jehněčí i vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, mošty, pečivo, med, řezané květiny a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze

Kurzy vaření v Chefparade v září

Škola vaření Chefparade připravila na září řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na mexickou kuchyni, kde se naučíte připravovat smažené papričky Pimientos Rellenos plněné čedarem a brambory, krevety s rýží a mandlovou omáčkou, plněná hovězí roštěná s omáčkou z tequily a chilli, restované brambory, kaktusovou salsu Nopales a kokosový pudink s pomerančovou kůrou a mandlemi.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2018 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz