Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v říjnu 2018

Nové menu v restauraci Ungelt

Pochutnejte si na novém pestrém menu restaurace Ungelt u Staroměstského náměstí. Předkrmy nabídnou kaviár Beluga, zauzený jehněčí tartar, telecí brzlík s pastinákovým pyré nebo gratinované šneky. Z polévek ochutnáte francouzskou Bouillabaisse. Následují ústřice na více způsobů, kanadský humr, kačeří prsa s celerovým pyré s vanilkou, zvěřinu zastupuje dančí hřbet s naloženými kumquaty, kaštany a čokoládovou omáčkou. Na závěr chlazená polévka z bílé čokolády, tvarohové knedlíčky a mnoho dalšího.

Více informací na www.restaurant-ungelt.cz

Nové menu v restauraci Ungelt
Nové menu v restauraci Augustine

Podzimní speciality šéfkuchaře Marka Fichtnera je nyní možné ochutnat v rámci 4 až 6 chodového menu v restauraci Augustine.

Po salátovém předkrmu s mangem a avokádem následuje hovězí tatarák, zvěřinové consommé nebo přeštické prasátko. Z rybích pokrmů se můžete těšit na uzeného úhoře. Menu uzavírá kaštanový dortík a nepečený dýňový cheesecake. Pokud byste s výběrem váhali, z podzimních dezertů jsou dále v nabídce rakytníkový punčový řez, čokoladové mille-feuilles nebo hruškový crumble.

Více informací o restauraci na www.augustine-restaurant.cz

Nové menu v restauraci Augustine
Nové menu v restauraci Zinc

Restaurace Zinc hotel Hilton Old Town připravila nové podzimní menu.

Mimo jiné na podzim sází i na asijské chutě. Z nového menu se můžete těšit na lososa se salátem wacame, tom ka kai polévku či consommé z korýšů. Následuje kuřecí tikka masala, svatojakubské mušle s koriandrovou omáčkou a kokosovým dresinkem a z českých pokrmů hovězí guláš či pečená kachna. Nechybí ani rybí speciality a rozmanité sladké i slané dezerty.

Více informací o restauraci na www.hiltonpragueoldtown.cz/zinc-restaurace

Nové menu v restauraci Zinc
Nové menu v restauraci Triton

Nové menu v restauraci Triton na Václavském náměstí nabídne řadu zajímavých pokrmů. Tataráček z červené řepy, kachní rilet, pražská šunka s křenem, následují mrkvovo-dýňová nebo račí polévka. Českou kuchyni reprezentuje hovězí svíčková, z těstovin zde máme lanýžové lagliatelle, ryby zastoupí například pečený sumeček a z grilu ochutnáte mimo jiné japonský Wagyu rib rye steak. Na závěr císařský trhanec s rumem a rozinky.

Více informací o restauraci na www.tritonrestaurant.cz

Nové menu v restauraci Triton
Říjnové menu v restauraci Zlatá Praha

Restaurace Zlatá Praha na střeše hotelu InterContinental připravila nové podzimní menu.

Z předkrmů si nenechte ujít zauzený hovězí tataráček nebo opečená foie gras. Zahřát se můžete dýňovou polévkou nebo tradiční českou kulajdou. K hlavnímu jídlu ochutnáte pečenou vepřovou panenku a kachní prso. V nabídce jsou mimo jiné také hovězí a jelení steak, z bezmasých pokrmů pak tortellini s lesními houbami. Dezerty zastupuje například lahodná pěna z Bailey´s.

Více informací o restauraci na www.zlatapraharestaurant.cz

Říjnové menu v restauraci Zlatá Praha
Podzimní menu v restauraci Levitate

Směs podzimních chutí v asijském stylu vás nově čeká v restauraci Levitate.

Jako předkrm budete moci ochutnat květák s lanýži. Rybími specialitami jsou zde jeseter na japonský způsob a sumec obalený v panko strouhance s nádechem wasabi. Z hlavních pokrmů následuje také zvěřina, wagyu jazyk s křenem dochucený zeleným pepřem a houby s česnekovými výhonky. Zajímavé menu uzavírá krupicová kaše a foie gras s bílou čokoládou.

Více informací o restauraci na www.levitaterestaurant.cz

Podzimní menu v restauraci Levitate
Nové menu v restauraci Terasa u Zlaté studně

Výhled na podzimní Prahu si vychutnáte z restaurace Terasa v hotelu U Zlaté studně. Menu úvádí černý kaviár z ruského a sibiřského jesetera, následuje bujabéza či kulajda, z vegetariánských pokrmů šafránové rizoto s kaviárem, kategorie ryb nabídne grilovaného halibuta či kanadského humra. Těšit se můžete také na dančí hřbet. Místní specialitou je argentinský royal steak Angus.

Více informací o restauraci na www.terasauzlatestudne.cz

Nové menu v restauraci Terasa u Zlaté studně
Podzimní menu v restauraci CzechHouse Grill & Rotisserie

Přijďte si vychutnat podzimní masové speciality do restaurace CzechHouse Grill & Rotisserie
v hotelu Hilton. V kategorii předkrmů Vás zaujme kachní paté nebo tatarský biftek CzechHouse. Zajímavostí je krémová bažantí polévka. V nabídce jsou vybraná masa z grilu a rotisserie, tradiční české pokrmy a zvláštní pozornost si zaslouží specialita šéfkuchaře v podobě dančí kýty a uzeného tuňákového steaku.

Více informací o restauraci na www.hiltonprague.com

Podzimní menu v restauraci CzechHouse Grill & Rotisserie
Nové menu v restauraci Villa St. Tropéz

Restaurace ve Ville St. Tropéz pro své hosty připravila nové říjnové menu. Z mezinárodní i české kuchyně nabídne salát s pečenou dýní, hovězí i lososové carpaccio, krevety a mušle svatého Jakuba, marinovaná vepřová žebra, dále kachní prso s batátovým pyré, jehněčí hřebínek, steak z pravé svíčkové či vepřová líčka. Děti potěší tradiční kuřecí řízek. Menu uzavírá mimo jiné jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou.

Více informací o restauraci na www.s-tropez.cz

Nové menu v restauraci Villa St. Tropéz

Speciální menu v restauraci Mlýnec

Podzim v restauraci Mlýnec se nese v duchu nových chutí a kombinací sezónních surovin. Šéfkuchař Marek Šáda si pro Vás připravil podzimní 4 chodové menu. Jako předkrm ochutnáte králičí paštiku, kde mimo jiné dominuje také chuť hrušky a máku. Následuje krém z topinambur s uzeným úhořem. Hlavním chodem je kančí hřbet, který v kombinaci s řepou a rakytníkem vytváří ideální podzimní symbiózu. Sladkou pochoutkou na závěr je dýňový tarte tatin.

Více informacích o restauraci na www.mlynec.cz

Speciální menu v restauraci Mlýnec
Nové menu v Home by Unic

Moderní restaurace Home by UNIC přichystala nové podzimní menu.

Kozí sýr s dýní, granolou a karotkou, fermentovaná pšenice se špenátem a cuketou, telecí capraccio s hovězím srdcem a žloutkovou emulzí, paštika z divoké kachny s ořechovým chlebem, zvěřinová polévka, kančí ragú na šípkách, jelení hřbet s houbami a kaštany, kapří krokety s citrónovým aioli, candát s liškami, krupicová pěna s makovou zmrzlinou a další speciality.

Více informací o restauraci www.hotel-unic.cz/cz/restaurace/

Nové menu v Home by Unic

Pravidelné degustace vín v Deli Shop

Karlínská lahůdkárna a bistro Deli Shop pravidelně pořádá řízené degustace vín.

Ve středu 17. října dubna ochutnáte vybrané burgundské vína z 90. ročníků, například Chablis Grand Cru 1996 nebo Volnay 1er Cru Les Caillerts 1994 a k vínům nebudou chybět kvalitní sýry a další delikatesy z nabídky Deli shopu.

Více o podniku na www.deli-shop.cz

Pravidelné degustace vín v Deli Shop
Speciální menu v restauraci V Zátiší

Podzimní nálada panuje i v útulné restauraci V Zátiší u Betlémské kaple. Čeká Vás 4 chodové menu nesoucí se v duchu blížících se chladných dnů. V úvodu Vás příjemně zahřeje celerová polévka nebo můžete ochutnat zvěřinovou terinu s fíkovým chutney. Hlavní chod představuje jehněčí variace v kombinaci s kořenovou zeleninou a mangoldem. Na závěr se můžete nechat hýčkat lahodným cheesecakem s nakládanými švestkami.

Více informacích o restauraci na www.vzatisi.cz

Speciální menu v restauraci V Zátiší
Degustační večeře s Grand Cru, 10. října

Jan Punčochář, šéfkuchař restaurace u Petrského náměstí Grand Cru, přichystal speciální menu
s párováním s luxusními burgundskými bílými víny Grands Crus.

V 6 chodovém menu ochutnáte avokádo s krabem, mangem a foie gras, smažené krevety v nudlích miso, kambalu s máslovou omáčkou a černými lanýži, raviolky plněné křepelkou, lesní houbami
a kapustou, telecí Wellington s černými lanýži a pečeným celerem a čokoládové lanýže.

Více informací o restauraci grand-cru.cz

Nové menu v restauraci Benjamin

Degustační restaurace Benjamin připravila nové podzimní menu plné lákavých specialit.

Jeseter s potočnicí a borovičkou, býčí žlázy s majoránkou, pórek s bramborem a kačenkou, zaječí rilettes s petrželkou a chipsem, okoun s kapustou, zelím a koprem, daňek s tuřínem, rakytníkem
a perníkem a další.

Více informací o restauraci benjamin14.cz

Nové menu v restauraci Benjamin
Nové menu v restauraci Piknik Park

Italská restaurace Piknik Park, situovaná přímo v parku Kampa, podává nové menu

Caprese s buvolí mozzarelou, meloun cantaloupe s parmskou šunkou, domácí tagliolini s kousky argentinské svíčkové a tomatovou omáčkou, rigatoni s boloňským ragú, risotto s čerstvými mořskými plody, argentinská svíčková na grilu s hříbkovými tagliatelle, mušle, slávky a vongole s česnekem a bylinkami restované na bílém víně a domácí panna cotta s borůvkami a malinami.

Více informací o restauraci www.piknikpark.cz

Nové menu v restauraci Piknik Park
Nocvé menu v restauraci La Loca

Radim Gerlich, šéfkuchař restaurace La Loca, přichystal nové podzimní menu.

Couscous s řepou a jáhly, rukola s portobello a sýrem taleggio, tagliatele s králíkem, salsicciou
a kořenovou zeleninou, dýňové risotto, baby kuřátko s teplým bulgurem, hanger steak s čočkou
a mnoho dalších specialit.

Více informací o restauraci www.laloca.cz

Nocvé menu v restauraci La Loca

Nové menu v restauraci Chateau St. Havel

Šéfkuchař Ondřej Slanina pro Vás v zámecké restauraci Chateau St. Havel přichystal nové 6 chodové degustační menu.

Terinka z foie gras s ovocným chlebem a švestkovým pyré, kaldoun z bažanta s kroketou z bažantího masa, amuří hranolky s citrónovo-koprovou espumou, vepřová panenka s dýňovým krémem
a bramborovým závinem, jelení kýta s pastinákem a dýňovou rýží a slaný karamelový krém
s oříškovou oplatkou, čokoládovým créme brulée a kaštanovou makronkou.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel
Nové menu v restauraci Guston

Restaurace Guston si pro Vás přichystala nové menu.

Smažené plněné jalapenos, cheddar na špízu, tataráček z lososa, opékané krevety, kulajda nebo slepičí vývar, salát s grilovaným hovězím pupkem, různé varianty kuřecích křídel a velký výběr burgerů, například s kachním masem, uzeným bůčkem a zelím, s jelením masem, pancettou
a brusinkami, nebo s lososem a avokádem, dále rib eye steak, konfitované kachní stehno nebo
v portském víně dušená hovězí líčka. Na závěr cheesecake s višněmi, nebo čokoládový fondán.

Více informací o restaurací na www.guston.cz

Nové menu v restauraci Guston
Snídaně v restauraci Lavande

Restaurace Lavande v Praze na Smíchově u Palackého mostu, pro vás nově zařazuje víkendové snídaně. Posnídat můžete například pokrmy z vajec z farmy Král, farmářské párky s domácím chlebem, kuřecí vývar, marinovaného lososa s tvarohem, farmářský bílý jogurt se zapékaným müsli, ovesnou kaši s kokosovým mlékem nebo croissant. Kávu Vám připraví také v bezlaktózové variantě. Snídaně se podávají v době od 9:00 do 16:00.

Více informací o restauraci na restaurantlavande.cz

Snídaně v restauraci Lavande

Farmářské trhy v Praze na Náplavce

V říjnu přímo od českých farmářů nakoupíte bylinky, zeleninu, dýně, houby, ovoce, čerstvé hovězí, jehněčí i vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, mošty, pečivo, med, řezané květiny a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze

Kurzy vaření v Chefparade v říjnu

Škola vaření Chefparade připravila na říjen řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na speciality z dýně, kde se naučíte připravovat dýňový krém s jablkem
a skořicí, hovězí flank steak na grilu s dýňovým pyré a omáčkou z granátového jablka, dýňové risotto a dýňový cheesecake.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2018 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz