Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v červnu 2017

Nové menu v restauraci Bresto

Andrea Bernardini, šéfkuchař italské restaurace Bresto, připravil nové menu.

Grilovaná chobotnice s chilli-borůvkovou omáčkou, burratina s krémem z rajčat a bazalkovou zmrzlinou, hovězí carpaccio s mozzarellou di bufala, grilované svatojakubské mušle
s topinamburovým pyré, bramborové gnocchi s tomatovou omáčkou, chřestové risotto, linguine
s mořskými plody, hovězí steak na portské omáčce s jarní zeleninou, jehněčí tagliata v citrónové marinádě a další.

Více informací o restauraci na www.bresto.cz

Nové menu v restauraci Bresto

Degustační večer v restauraci Blue Wagon, 22. června

Vinohradská restaurace Blue Wagon připravila na 22. června 5 chodovou veřeři s degustací vín
z Wachau.

Stehno z křepelky s bramborovo lanýžovým pyré, kozý sýr s ředkvičkami a mrkvovým gelem, siven
s pomerančem, hilli a bramborem, telecí hřbet s pyré z černého kořene a limoetkový parfait.

V průběhu večera ochutnáte 8 vín s vinařem z Weingut Franz PICHLER

Více informací o restaurací na www.bluewagon.cz

Restaurace Blue Wagon
Steaky a saláty v restauraci Triton

Restaurace Triton na Václavském náměstí připravila na léto nové menu, zaměřené převážně na steaky a saláty.

Tygří krevety se zeleninou, steak z lososa s bazalkovým pestem, kuřecí steak Madras s pečenými rajčaty, koriandrem a česnekem, kachní prso na grilu s chilli a pečeným mangem, hovězí steak s pepřovou omáčkou, hovězí rib eye steak s omáčkou Cafe de Paris, vepřový steak se slaninou, salát s čekankou, avokádem a citrusovým dresinkem, caprese s bazalkovým pestem, řecký salát
s olivami a sýrem, salát s pečenými bramborami, fazolkami a majonézovým dresinkem a další.

Více informací o restauraci na www.tritonrestaurant.cz

Steaky a saláty v restauraci Triton
Burgery v restauraci Altány Kampa

V romantické restauraci Altány Kampa připravili na červen speciální nabídku burgerů

Vegetariánský burger s grilovanou zeleninou, kuřecí burger se zeleninou, cheeseburger z mletého vepřového a hovězího masa se slaninou a čedarem a hovězí burger se slaninou.

Více informací o restauraci na www.altanykampa.cz

Altány Kampa

Nové menu v restauraci Art&Food

Restaurace Art &Food (dříve Zlatý had) na pražském Újezdě připravila nové menu.

Kozí sýr s mascarpone a jahody, zauzený losos s kaviárem, hovězí tartar s houbovou majonézou, hovězí svíčková se zeleným chřestem a omáčkou béarnaise, zauzená telecí líčka s bramborovým pyré, prso ze žlutého kuřátka s hráškovým pyré a holandskou omáčkou, vepřová panenka a bok
s čočkou beluga, glazovaný telecí jazyk, jeruzalemský artyčok a křenová pěna a studená
ananasová polévka s jogurtem.

Více informací o restauraci na www.art-food.cz

Nové menu v restauraci Art&Food

Nové menu v restauraci Ginger & Fred v Tančícím domě

Restaurace Ginger & Fred, která se nachází v posledním patře známého Tančícího domu v Praze, připravila nové menu plné lákavých specialit.

Panna cota z kozího sýra s červenou řepou, sépiové špagety s mořskými plody a sušenými rajčaty, jehněčí s čerstvou majoránkou, zeleninou a brambory, hovězí prime rump steak se sezónními houbami s pečenou bramborovou kaší, salát z jarní zeleniny s čerstvým sýrem, créme brulée, pomerančový cheesecake s jahodami, čokoládová panna cotta se zmrzlinou a mákem a další speciality.

Více informací o restauraci na www.ginger-fred-restaurant.cz

Ginger & Fred v Tančícím domě

Jahody v restauraci Columna

Restaurace Columna nabízí po celý červen speciální menu s jahodami.

Jahodové carpaccio s parmskou šunkou, zeleným pepřem a redukcí ze sušených fíků, rukolový salát s jahodami a restovanými krevetami, jahodové consommé s mraženým jogurtem, kachní prso
s omáčkou z lesních jahod, granola s čerstvými jahodami a kokosovou panna cottou
a jahodové daiquiri.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Jahody v restauraci Columna

Nové menu v restauraci Zlatá Praha

Michal Voldřich, šéfkuchař luxusní restaurace hotelu InterContinental, Zlatá Praha, která na jaře prošla rekonstrukcí interiéru, připravil nové menu.

Filet z lososovitého pstruha tažený ve včelím vosku, uzený hovězí tataráček, kachní foie gras, špenátový krém s kozím sýrem, filet z candáta na másle s omáčkou z ryzlinku, roláda z králíka
s noky, pečený jehněčí hřbet v bylinkové krustě, angus hovězí s celerovým pyré, švestkové ravioli
s tvarohem, fialkové creme brulée další specility.

Více informací o restauraci na www.zlatapraharestaurant.cz

Nové menu v restauraci Zlatá Praha

Nové menu v restauraci Kalina

Miroslav Kalina, šéfkuchař stejnojmenné restaurace, připravil nové letní menu.

Chřestový salát s jahodami a čerstvým kozím sýrem, parfait z kachních foie gras s rebarborovým kompotem, hovězí tartar s parmezánovou pěnou a lanýžem, telecí brzlík pečený na másle
s bylinkovými noky, liškami a balzamikem, pečený siven s jarní zeleninou a Noilly Prat velouté,
kuřecí supreme plněné kachními foie gras s lanýžovou omáčkou, telecí řízek s bramborovou kaší
a steak z hovězí svíčkové s krémovými liškami a pečenou červenou cibulí .

Více informací o restauraci na www.kalinarestaurant.cz

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Nové menu v restauraci Les Moules

Belgická restaurace Les Moules připravila nové menu.

Rizoto z mořských šneků s čerstvým libečkem, carpacio z tuňáka s wasabi majonézou, belgický telecí tataráček s koňakem, restované krevety s kalamáry a mušlemi svatého Jakuba, grilovaná chobotnice na bylinkovém másle, grilovaný mořský vlk s tymiánem, hovězí steak Entrecote
z Uruguaye, dušené skopové Navarin v kořenové zelenině a bramborech, telecí hrudí v paprikové omáčce, vanilkový Créme brulée a další speciality

Více informací o restauraci na www.lesmoules.cz

Restaurace Les Moules

Nové menu v restauraci Casa de Carli

Italská restaurace Casa de Carli přidala do menu několik nových specialit.

Královský krab s hráškem, tataráček z kranase a rajčat s pikantní fermentovanou okurkou, jehněčí prosciutto s karotkou a sušeným banánem, mořský ďas s těstovinami paccheri a cizrnou, ravioli
s hovězí oháňkou, pecorinem a celerem, pečená makrela s quinoou, pečenou paprikou a bramborem a krémová infuze z čaje , bazalkovo anýzová kombucha a pralinka ze sušeného ovoce.

Více informací o restauraci na www.casadecarli.cz

Nové menu v restauraci Casa de Carli

Carpaccio a tataráčky v CzecHouse Grill & Rotisserie, 9. - 18. června

Restaurace hotelu Hilton Prague připravila speciální menu zaměřené na tataráčky a carpaccio.

Ochutnáte carpaccio z pražmy s citrónovou omáčkou a Bloody Mary, tataráček z tuňáka se sušeným kaviárem, slanorožcem a zmrzlinou, tataráček z červené řepy s kozím sýrem, telecí carpaccio
s artyčoky, houbami a marinovaným květákem a zauzený hovězí tataráček s topinamburem
a sépiovou pěnou.

Více informací o restauraci na www.hiltonprague.com

Carpaccio a tataráčky v CzecHouse Grill & Rotisserie, 9. - 18. června

Pravidelné degustace vín v Deli Shop

Karlínská lahůdkárna a bistro Deli Shop pravidelně pořádá řízené degustace vín.

V úterý 20. června proběhne degustace vybraných vín odrůd Pinot Blanc, Gris a Noir, ke kterým ochutnáte výběr známých šunek z celé Evropy, pražské, parmské, španělské nebo schwarzwaldské.

Ve středu 28. června můžete degustovat z výběru "zapomenutých vín" ze skladu prodejny, například Clos Vougeot 1998, Chateauneuf du Pape, Brunello, Chateau Grand Puy Lacoste 2005 a další vína, společně s vyzrálými francouzskými sýry.

Více o podniku na www.deli-shop.cz

Pravidelné degustace vín v Deli shop

Nové menu a krevetove hody v restauraci Ada, 19. - 30. června

Šéfkuchař luxusní restaurace Ada hotelu Hoffmeister&Spa***** připravil na druhou polovinu června krevetové hody. Ochutnáte krevetové ceviche s avokádem, tapiokou a paprikovou salsou a restované krevety na zázvoru, chilli a česneku.

Podnik dále připravil nové letní menu, ze kterého můžete ochutnat telecí s koprovou omáčkou, chobotnici se salátem, lososový tataráček s wasabi, halibuta s červenou řepou, fava fazolemi, tapiocou a estragonovou omáčkou, hovězí steak ze svíčkové s bramborem, telecí krk s batáty, holubí supreme s celerovou pěnou a další speciality.

Více informací o restauraci na www.hoffmeister.cz

Nové menu a krevetove hody v restauraci Ada, 19. - 30. června
V nuselské restauraci Chapadlo připravili nové menu.

Hermelín z grilu balený ve slanině s brusinkami, domácí zapečená palačinka plněná listovým špenátem, smetanou a rukolou, grilovaný kozí sýr s medem, hovězí burgery s chilli papričkou,
s modrým sýrem nebo s dvojitou porcí sýra cheddar i slaniny, quesadilla s restovanou hovězí roštěnou nebo se třemi druhy sýra, vepřová panenka plněná sušenými rajčaty, steak z mladé hovězí roštěné s pepřovou omáčkou, pečená vepřová žebra podávaná s křenem a hořčicí, hovězí tatarák
s topinkami a čerstvá palačinka plněná banánem a nutellou nebo s vanilkovou zmrzlinou.

Více informací o restauraci chapadlo.com/nuselska/

Restaurace Chapadlo

Nové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

V zámecké restauraci Chateau St. Havel v pražské Krči připravil šéfkuchař Ondřej Slanina, známý
z pořadu Kluci v akci, nové 6 chodové degustační menu.

Uzený losos s koprovou brioškou a marinovanou okurkou, chřestový krém s foie gras a lanýžovým olejem, králičí játra s jarní cibulkou, mrkví a bramborem, mořský ďas s rybí kroketou a máslovou omáčkou, kachní prso s bramborovými chipsy, brusinkami a šalotkou a mražený dezert
s meruňkovou omáčkou, sněhovou pusinkou a koňakem.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Farmářské trhy v Praze na Náplavce

V červnu přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé bylinky, zeleninu, jahody, čerstvé hovězí, jehněčí i vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice, husy a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, mošty, pečivo, med, řezané květiny a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze
Červnové kurzy vaření v Chefparade

Škola vaření Chefparade připravila na červen řadu zajímavých kurzů.

Například jarně laděný kurz zaměřený na steaky, kde se naučíte připravovat hovězí tagliattu z pupku
s parmezánovými chipsy a rukolou, steak z hovězího roštěnce v bylinkové krustě s hlívou na másle
a víně a gratinované brambory jako ideální přílohu ke steakům.

Více o aktuálních kurzech na červen na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2017 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz