Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v létě 2017

Večer pod širým nebem v restauraci Chateau St. Havel, 30. srpna

V zámecké restauraci Chateau Svatý Havel vaří na konci srpna pod širým nebem.

Tatarák z lososa v pšeničné placce s wakame salátem, grilovaný váleček z foie gras s hroznovým gelem, carpaccio z chobotnice s rukolovým želé, grilované mušle sv. Jakuba s pyré z fialové karotky, krůtí prsa pečená ve vakuu na chřestovém koláčku, telecí líčka s celerovým ragú, steak z tuňáka se salsou criolla a kroketou z kozího sýra a grilované jablko ve skořicovém cukru nebo smažený banán v jarním těstě.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel
Nové menu v restauraci Terasa U Zlaté studně

Noblesní malostranská restaurace Terasa U Zlaté studně připravila nové menu plné lákavých specialit.

Kedlubnové carpaccio s okurkovo-limetkovým želé a jarní zeleninou, salát Nicoise s tuňákem, marinovaný humr v thajské polévce, ceviche ze svatojakubských mušlí s kaviárem a marinovanou okurkou, Pražská šunka s červenou řepou a křenovým mousse, thajská krevetová polévka, houbová kulajda, hříbkové risotto, mořský vlk s bramborem, zeleninou a omáčkou Rouille, halibut na grilu se zadělávanou kapustou a hříbky, telecí s batátovým pyré a houbami a další speciality.

Více informací o restauraci na www.terasauzlatestudne.cz

Nové menu v restauraci Terasa U Zlaté studně

Krevetove hody v restauraci Ada, 21. srpna - 6. září

Šéfkuchař luxusní restaurace Ada hotelu Hoffmeister&Spa***** připravil na konci léta krevetové hody inspirované čilskou kuchyní.

Krevetové ceviche, taštičky Empanadas plněné krevetami a salsou a restované krevety na zázvoru, chilli a česneku. Cena pro 2 osoby 1 190,- Kč zahrnuje 1kg krevet.

Více informací o restauraci na www.hoffmeister.cz

Krevetove hody v restauraci Ada, 19. - 30. června
Letní speciality ve Francouzské restauraci Art Nouveau

Patrik Bečvář, nový šéfkuchař Francouzské restaurace v Obecním domě připravil letní degustační menu.

Parmská šunka s melounem a chilli, listový salát s avokádem, rajčaty a burattou, grilovaná chobotnice a krevety s thajským salátem, filet z halibuta s gratinovaným bramborem a pórkovým velouté s vanilkou a kokosový sorbet s ovocným salátem.

Více informací o restaurací na www.francouzskarestaurace.cz

Letní degustační menu ve Francouzské restauraci Art Nouveau

Srpnové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

V zámecké restauraci Chateau St. Havel v pražské Krči připravil šéfkuchař Ondřej Slanina, známý
z pořadu Kluci v akci, nové 6 chodové degustační menu.

Kančí galantina s bylinkovou pěnou a rybízovým želé, studená okurková polévka s balsamicem
a mozzarellou, konfitované hovězí žebro s křenovým dipem a bramborovým ragú, grilovaný losos
s lilkovým pyré a pomerančovým gelem, telecí líčka s bramborovým pyré a ananasová raviola
s višňovým sorbetem a kokosovým krémem.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Chutě Umami v CzecHouse Grill & Rotisserie, 21. - 30. července

Restaurace hotelu Hilton Prague připravila speciální asijské fusion menu zaměřené na chuť Umami.

Ochutnáte hovězí Tataki s pikantním salátem se zelenou papájou, mangem a kešu oříšky, mořského ďasa se sojovým kaviárem, umeboshi a majonézou z uzeného wasabi, uzené tofu
s oříšky, mangem, chilli a šafránovým jogurtem, tuňáka v tempuře se soba nudlemi a krémem se šampaňského s maracujou, pekingskou kachnu s palačinkou a hoisin omáčkou a grilované vepřové s kumquatem, tamarindovou omáčkou a banánovo bramborovým pyré.

Více informací o restauraci na www.hiltonprague.com

Chutě Umami v CzecHouse Grill & Rotisserie, 21. - 30. července

Nové menu v restauraci Blue Wagon

Vinohradská restaurace Blue Wagon nabízí nové menu.

Listový salát s citrusy a papájou, marinovaný losos s citrusovým salátem, marinované krevety s chilli a česnekem, kachní prsa s malinovým demi-glace, telecí rib eye steak se šalotkovým pyré, kuřecí supreme, jehněčí kotletky s hráškovým pyré, grilovaný siven s avokádem, pomerančem a chilli, cheesecake z domácího sýra, limetkové parfait s čerstvým lesním ovocem, sýr Ravelin z Krasolesí se sorbetem z pšeničného piva Matuška a další speciality.

Více informací o restaurací na www.bluewagon.cz

Restaurace Blue Wagon

Nové letní menu v restauraci Augustine

Marek Fichtner, executive chef luxusní restaurace Augustine, připravil nové letní menu.

Líčka z mořského ďasa, králičí rillet, telecí brzlík s liškami, salát s avokádem a mangem, sumec se zeleninou a bramborem, hřbet z přeštického prasátka pečený na pivě, jehněčí hřbet a kolínko
s mladým špenátem, telecí líčka s liškovým pyré a špekovým muffinem, grilovaný okoun s chřestem
a konfitovaným bramborem, čokoládový dort s džemem z černého rybízu, zmrzlinové makronky a jiné dobroty.

Více informací o restaurací na www.augustine-restaurant.cz

Nové menu v restauraci Augustine
Letní menu v restauraci New York Café hotelu Boscolo

Pavel Vacek, šéfkuchař restaurace hotelu Boscolo, přichystal nové letní menu.

Melounová polévka, gazpacho s avokádem, hovězí carpaccio s domácí lanýžovou majonézou
a míchaným listovým salátem, tygří krevety v křupavém těstíčku a grilované svatojakubské mušle
s ananasovou salsou, jahody s medovým creme fraîche a jogurtovou zmrzlinou nebo ananasové carpaccio s limetkovo-mátovým sorbetem.

Více informací o restauraci na www.boscolopraguedining.com

Letní menu v restauraci New York Café hotelu Boscolo
Nové menu v restauraci Bellevue

Marek Šáda, šéfkuchař restaurace Bellevue, připravil nové menu.

Terina s foie gras, langustýnky s těstovinovou rýží a lanýžovým kaviárem, nové brambory pečené
v seně s houbami a bio vejci, divoký islandský okouník se zeleninou, filet z mořského vlka s domácími těstovinami a mušlovou omáčkou, telecí svíčková s bramborovým koláčem s liškami
a houbovou omáčkou, selečí kotletky s omáčkou z červeného zelí, křepelka s omáčkou albufera
a koule z Valhrona-Guanaja čokolády s malinami a čokoládovým sorbetem.

Více informací o restauraci www.bellevuerestaurant.cz

Nové menu v restauraci Bellevue

Nové menu v restauraci Vino di Vino

Italská restaurace připravila nové letní menu.

Restované mušle sv. Jakuba v italské slanině „guanciale“, pěna z foie gras podávaná se želatinou
z lesního ovoce, gratinované argentinské krevety s lískovými oříšky a citrónovým sorbetem, čerstvé těstoviny „Orecchiette" s ragú z italské klobásky salsiccia, noky z fialových brambor s malými sépiemi a chřestem, plátky tuňáka v sezamu s pomerančovo-bazalkovým pestem, chapadla
z chobotnice na grilu, restované jehněčí kotletky s pečeným pórkem, grilovaný hovězí filet
s houbovou salsou a další speciality.

Více informací o restaurací na www.vinodivino.cz

Restaurace Vino di Vino

Letní menu v restauraci Sarah Bernhardt

Karel Hynek, šéfkuchař Sarah Bernhardt Restaurantu v hotelu Paris, přichystal nové menu.

Marinované mušle Sv. Jakuba na krupkovém ragú, šneci po Burgundsku, pražská šunka
s křenovojablečným chutney, flambované krevety s likérem Cointreau, konfitované kachní stehno
s tymiánem, červené zelí a gratinovanými brambory, telecí medailonky se smrži a černými lanýži, jehněčí kolínko na víně s bramborovým pyré a lanýžovým olejem, hříbkové ravioli s karamelizovanými kaštany, pošírovaná hruška v Chablis s červenou čočkou, čokoládová věž Varlhona s jahodovým sorbetem a broskvový dezert Melba s bazalkovým Créme fraîche a malinové coulis.

Více informací o restauraci na www.sarah-bernhardt.cz

Restaurace Sarah Bernhardt
Nové menu v restauraci Luka Lu

Restaurace Luka Lu připravila nové letní menu plné lákavých specialit, které můžete ochutnat například na jejich malebné zahrádce.

Pršut se žlutým melounem, mix lososového a tuňákového tataráčku, carpaccio z tuňáka, Vitelo Tonato, carpaccio z červené řepy s gratinovaným kozím sýrem, krevetový a chobotnicový špíz
s cuketou a cherry rajčátky, kuřecí prsíčko s mozzarellou a rajčaty, vepřová pečeně na grilu, tuňákový steak v hořčicovo-sezamové krustě, risotto s hovězí svíčkovou a houbami a mnoho dalšího.

Více informací o restaurací na www.lukalu.cz

Nové menu v restauraci Luka Lu
Nové menu v restauraci La Gare

Jan Kvasnička, šéfkuchař francouzské restaurace La Gare, připravil nové menu.

Telecí tatarák s ústřicovým krémem, smažená žabí stehýnka v kukuřici, uzený losos s koprovou omáčkou a marinovaným vejcem, salát Nicoise s grilovaným tuňákem, hráškový salát s rokfórem, kalamárový salát, korsické ragú z mušlí, krevet a ryby na bílém víně, tygří krevety s chilli, pečený králík Marengo s rajčaty, olivami a žampiony, kohout na víně, telecí hrudí s jablečnou omáčkou, glazírovaná jehněčí kýta, grilovaný telecí Entrecote a mnohem více.

Více informací o restauraci www.lagare.cz

Nové menu v restauraci La Gare

Letní menu v restauraci Mlýnec

Restaurace Mlýnec u Karlova mostu, připravila nové letní menu.

Sashimi z tuňáka s miso omáčkou, tapiokou, avokádem, pak choi, ředkvičkou a divokou rýží,
pražská šunka s křenem, ořechy a jablky, risotto s liškami a grilovaným lilkem, grilovaná makrela
s rajčatovou variací a bazalkou, prso a stehno z perličky s římským salátem, créme brulée
z černého rybízu s meruňkovou zmrzlinou a další speciality.

Více informací o restauraci na www.mlynec.cz

Letní menu v restauraci Mlýnec
Nové menu v restauraci Torino

Citrusový a italský tatarák se sušenými rajčaty, grilované krevety marinované v koriandru a chilli
s domácím hummusem, teplý salát s pečenými bramborami, grilovaným rajčetem, fazolkami
a zastřeným vejcem, sépiové tagliolini s kalamary na bílém víně, spaghetti Aglio olio peperoncino
s hovězím carpacciem, pohankové risotto s kozím sýrem, hovězí Flap steak s karotkovým pyré, pečený daňčí hřbet s pyré z řapíkatého celeru a pečená Aljaška s vanilkovou zmrzlinou.

Více informací o restauraci na www.ristorantetorino.cz

Zvěřina v restauraci Torino, 12. - 14. prosince
Nové menu v Potrefené huse Bohnice

Restaurace Potrefená husa v Bohnicích připravila nové letní menu.

Salát s kozím sýrem, fíky a ořechy s karamelem, salát z mladého špenátu se zastřeným vejcem, grilovaný hermelín, quesadilla s kuřecím masem, sýrem a jalapeňos, hovězí carpaccio, hovězí líčka na červeném víně, telecí řízek na másle, grilované kuřecí prso na citrusech, grilovaná vepřová panenka s medovo-hořčičnou omáčkou, kuřecí burger, těstoviny casarecce se špenátem a kuřecím masem a tvarohový dort s jahodovou omáčkou.

Více informací o restauraci www.phbohnice.cz

Nové menu v Potrefené huse Bohnice

Letní menu v restauraci Columna

Restaurace Columna připravila nové letní menu.

Okurková polévka s koprem, caprese s buffalo mozzarellou, salát s baby polníčkem, mučenkou
a gratinovaným kozím sýrem, sandwich s hovězím pupkem, slaninou a vejcem, grilované italské klobásky salsiccia, grilovaná vepřová krkovice s bylinkami, kuřecí stehenní steak v medu a chilli, hovězí rib eye prime steak s čerstvými bylinkami a tvarohový koláč z kumquatů s pomerančovým sorbetem.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Letní menu v restauraci Columna

Nové menu v restauraci Coda

David Šašek, šéfkuchař malostranské restaurace Coda v luxusním hotelu Aria, připravil nové letní menu.

Tatarák z tuňáka s avokádovým krémem, limetkou a pomerančem, foie gras s malinami, římský salát s ančovičkovým dresinkem, chobotnice na grilu s fava fazolkami a omáčkou z uzených paprik, risotto s liškami a parmezánem, mušle Sv. Jakuba s mangem, hráškem a maracujou, pappardelle
s hlívou, pošírovaný halibut s kurkumovou omáčkou, jehněčí kotletky s batátovým pyré, grilovaný tuňák s chřestem, steaky z hovězího Wagyu a další speciality.

Více informací o restauraci na www.codarestaurant.cz

Výhled z restaurace Coda
Letní grilování v restauraci Hradčany, 7. - 23. července a 14. - 20. srpna

Petr Patočka, šéfkuchař restaurace Hradčany v luxusním hotelu Savoy, připravil letní grilovací menu.

Grilovaný žlutoploutvý tuňák se salátem z avokáda a mořských řas, hovězí stařený steak Tomahawk s gratinovanými brambory, Wagyu Tip Steak s grilovanou zeleninou a brambory Grenaille s tymiánem, Wagyu Rump Steak s pečenou bramborou s bylinkovým tvarohem a grilovaný ananas
s čokoládou Callebaut. Jako aperitiv se podává Sake Sho Chiku Bai.

Více informací o restauraci na www.hotelsavoyprague.com

Restaurace Hradčany
Nové menu v restauraci Fabiano

V italské restauraci Fabiano v Liboci přichystali nové letní menu.

Grilované papriky plněné sýrovým krémem, lososové carpaccio, římský salát s ančovičkovým dresinkem a grilovaným kuřecím prsíčkem, risotto s krevetami a bílým vínem, tagliatelle s lososem, gnocchi se sýry scamorza, ricotta, gorgonzola a parmezán, lasagne s masovým ragú, hovězí burger s focaccia, pancettou, rajčaty a bůvolí mozzarellou, tygří krevety na česneku a bílém víně s chilli papričkou a čokoládovo-vanilková zmrzlina s černým lanýžem s vaječno-čokoládovým likérem
a další speciality.

Více informací o restauraci ristorantefabiano.cz

Nové menu v restauraci Fabiano
Nové menu v restauraci Balu Kitchen

Filip Eichler, šéfkuchař restaurantu Balu Kitchen, přichystal nové menu.

Grilované tygří krevety s rukolou, česnekem a zázvorem, domácí tataráček z čerstvého lososa
s kapary, gratinovaní šneci na rukolovém salátku, telecí ossobuco s bazalkovou polentou, pečený mořský vlk s citronovým risottem, grilovaná chobotnice s tatarákem z brambor a černých oliv, grilované jehněčí hřebínky s mladým špenátem a kořenovou zeleninou, salát z mořských řas
s grilovanou mušlí Sv. Jakuba, konfitované kačeří stehno s bramborovými noky, selečí kolínko na černém pivu, variace makaronek s višňovou redukcí, čokoládou a ovocem a mnohem více.

Více informací o restauraci http://www.baluproject.cz/balu-kitchen

Nové menu v restauraci Balu Kitchen
Nové menu v restauraci Na Farkáně

Ve stylové restauraci Na Farkáně připravili nové menu.

Hovězí tataráček s francouzským brandy, jemné plátky uzených kachních prsou, gratinovaný kozí sýr na toastu, zvěřinové ragú na červeném víně s houbami a domácími bramboráčky, jelení steak v divokém koření s bramborovým pyré s kaštany, smažený kančí řízek s máslovou bramborovou kaší, pomalu tažené jehněčí ramínko na rozmarýnu, hovězí rump steak s fazolovými lusky se slaninou
a česnekem, filírovaný steak z kachních prsou na višňové omáčce, domácí noky se zvěřinovým ragú
a smažená zmrzlina s lesním ovocem.

Více informací o restauraci www.nafarkane.cz

Nové menu v restauraci Na Farkáně

Farmářské trhy v Praze na Náplavce

V červenci přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé bylinky, zeleninu, ovoce, čerstvé hovězí, jehněčí i vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, mošty, pečivo, med, řezané květiny a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze

Nové letní menu v restauraci Villa Richter

Luxusní restaurace u Pražského hradu, Villa Richter, nabízí nové menu.

Konfitované kachní stehno s červeným zelím a bramborovými špalíčky, hovězí svíčková
s karlovarským knedlíkem, jahodové gazpacho, špenátový krém s vejcem sous vide a langustýnou, cuketové rizoto se šafránovou pěnou, křepelčí prsíčka, zeleninové ragú a estragonový jus a jahodový tataráček.

Více informací o restauraci www.villarichter.cz

Villa Richter

Pravidelné degustace vín v Deli Shop

Karlínská lahůdkárna a bistro Deli Shop pravidelně pořádá řízené degustace vín.

Ve čtvrtek, 20. července proběhne degustace vybraných vín odrůd Pinot Blanc, Gris a Noir a Pinot Meunier a budou se grilovat krevety, sýr Halloumi a klobásky.

Ve středu 9. srpna můžete degustovat letní minerální vína, například Grüner Veltliner z Wachau, burgunská vína Chablis, Bourgogne Blanc z Cotes du Beaune, Viogner z Cotes du Rhone a Champagne. Opět se bude grilovat.

Více o podniku na www.deli-shop.cz

Pravidelné degustace vín v Deli shop
Červencové kurzy vaření v Chefparade

Škola vaření Chefparade připravila na červenec řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na letní párty a žebra a křídla, kde se naučíte připravovat zapečené nachos s chilli, čedarem, papričkami jalapeňos a mletým masem, pečené kuřecí Buffalo křídla se zeleninovými tyčinkami a dipem z modrého sýra, žebra v BBQ omáčce, grilovaná kukuřice
s majonézou a strouhaným parmezánem, česneková bageta a salát Coleslaw.

Více o aktuálních kurzech na červen na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2017 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz