Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v létě 2018

Nové letní menu v restauraci Blue Wagon

V Blue Wagon, restauraci na Královských Vinohradech, podávají nové menu.

Hovězí carpaccio s vinaigrette z letního lanýže, ceviche z mušle svatého Jakuba a halibuta, marinované krevety s brioškou, kachní prsa s gratinovaným pastiňákem, hovězí steak
s pečenou bramborovou kaší s letními lanýži, jehněčí kotletky s batátovým fondánem a hráškovým pyré, malinový sorbet s krémem z bílé čokolády a čokoládový mousse s mučenkou.

Více informací o restauraci na www.bluewagon.cz

Nové letní menu v restauraci Blue Wagon
Nové menu v La Gare

Francouzská restaurace La Gare nabízí nové menu.

Uzený losos s creme fraiche, kozí sýr zapečený s pampeliškovým medem, krevetovo-mušlový salát s jablkem, nadívané smrže telecí fáší s estragonem, restované kalamáry s paprikovým aioli
s bramborovým salátem, králík Marengo pečený s olivami, žampiony a lanýžem, selečí žebra
s grilovaným ledovým salátem s ravigote omáčkou, telecí játra s omáčkou z moštu s jablkovým salátem a další speciailty.

Více informací o restauraci na www.lagare.cz

Nové menu v Bistru Kaprova

Bistro Kaprova, restaurace v centru historické Prahy, připravila nové menu.

Lososový tatarák s pomerančovým gelem a špaldovým chipsem, caprese z buffalo mozzarelly
s čerstvými rajčaty, carpaccio ze žlutých a zelených cuket s granátovým jablkem, kuřecí supreme sous vide s pečenými grenailemi a houbovým pyré, pomalu pečené jehněčí lýtko s bramborovo-celerovým pyré, grilovaný losos s mrkvovo-cuketovým pyré a quinoa salsou, linguine s mořskými plody nebo pomalu pečený vepřový bok s pyré z pálených jablek a zázvoru a sladko-kyselou omáčkou.

Více informací o restauraci na www.bistrokaprova.cz

Nobvé menu v Bistro Kaprova
Nové menu v restauraci La Casa trattoria

Italská restaurace la Casa trattoria v Holešovicích připravila nové menu.

Buvolí mozzarella na lilkové caponatě, carpaccio z chobotnice s praženými piniovými oříšky, grilované kalamáry na rukolovém lůžku, mušle sv. Jakuba s dýňovým pyré, Trentinská rybí polévka se slávkami, spaghetti s kalamáry, cuketou a cherry rajčaty, tagliatelle s plody moře, risotto
s mušlemi sv. Jakuba a prosciuttem, mořský vlk se zeleninou na grilu, filet kambaly s chorizem
a mušlemi nebo telecí Rump steak s hříbky a domácími bramborovými kroketami.

Více informací o restauraci na www.lacasatrattoria.com

La Casa trattoria
Letní brunch v restauraci Midtown Grill

Midtown Grill, restaurace hotelu Marriott, pořádá každou červencovou a srpnovou neděli speciální brunch formou teplého a studeného bufetu.

Neomezená konzumace teplých pokrmů a dezertů, osvěžující výběr salátů a sushi, domácí zmrzliny a limonády. Nealkoholické nápoje, vybrané červené a bílé víno a pivo v ceně, živá hudba a parkování zdarma po celou dobu oběda.

Více informací o restauraci na www.midtowngrill.cz

Letní brunch v restauraci Midtown Grill
Nové menu v restauraci Paloma Průhonice

Luxusní restaurace Paloma zve na nové menu letní menu.

Foie gras s melounem Cantaloupe, ztracené rajče s jahodami, parmice nachová s citrusovým aioli se šafránem, humří klepítko s červeným kari, humřími medailonky a pikantním tomatovým gazpachem, rolka z mořského jazyka plněná liškami s letní zeleninou, konfitovaná treska
s langustýnkami a čerstvým kokosem, telecí brzlík s arašídovými křupinkami a liškami, královská galantina z králíka plněná hřiby a bylinkovým špekem a horké třešňové soufflé s pistáciovou pěnou
a třešňovým sorbetem.

Více informací o restauraci na www.palomapruhonice.cz

Nové menu v restauraci Paloma Průhonice
Letní menu v restauraci Mlýnec

Marek Šáda, šéfkuchař restaurace Mlýnec vedle Karlova mostu připravil nové letní menu.

Romantická restaurace Mlýnec s výhledem na Karlův most připravila na léto nové svěží menu.

Řepné gazpacho s jahodami a stracciatellou, pstruh lososovitý s rajčaty, kapary, cuketou, olivami a šalotkou, perlička s liškami, fava fazolemi, patizonem a libečkem a pošírovaná broskev s citronovou zmrzlinou.

Více informacích o restauraci www.mlynec.cz

Letní menu v restauraci Mlýnec
Tuňák v restauraci Žofín Garden, 14. července a 4. srpna

Restaurace Žofín Garden si pro své hosty připravila nevšední kuchařskou show – tuňákobraní.

Šéfkuchařka Stána Marková bude na zahrádce restaurace připravovat speciální menu: macerovaný tuňák s yuzu dresinkem a wakame rýží, tatarák z tuňáka s pikantní bylinkovou majonézou a slámou z hlívy ústřičné a tuňákový steak grilovaný na bukovém dříví se zeleninovou polentou a pico de gallo.

Více informací o restauraci na www.zofingarden.cz

Tuňák v restauraci Žofín Garden
Speciality z grilu v restauraci Columna

Restaurace Columna připravila na léto speciální grilovací menu

Salát s grilovanými krevetami, kuřecí stehení steaky s bylinkami, hovězí flank steak s rozmarýnem a zeleným pepřem, marinovaná vepřová žebra s BBQ omáčkou, grilovaný losos s bylinkami, grilované brambory s pažitkovým dipem, farmářské hranolky a grilovaná zelenina.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Speciality z grilu v restauraci Columna
Letní menu v Santini Garden

Romantická restaurace u Pražského hradu, Santini Garden, připravila nové menu.

Prosciutto di Parma s medovým melounem, marinované hovězí carpaccio v bazalkovém pestu s kapary, filírovaná kachní prsíčka na míchaném salátku s omáčkou z červeného rybízu a Grenaille bramborami, pečené selečí kolínko na černém pivu a rozmarýnu s karlovarským knedlíkem a bílým zelím, burger z hovězího Bio Angus se slaninovým chipsem, sýrem chedar a steakovými hranolky, tagliatelle s krevetami, cuketou a cherry rajčátky a čokoládový fondán s hruškovým sorbetem.

Více informací o restauraci www.santinigarden.cz

Letní menu v Santini Garden
Letní grilování v Grand Cru, 18. července

Šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář zve na letní grilování masa, ryb a zeleniny.

Krevety v červeném kari s arašídovou omáčkou, mečoun se salsou ze sušených rajčat s bazalkou, uzená kachní prsa s meruňkami a foie gras omáčkou, vepřový bůček s grilovaným hlávkovým zelím, karabáček s liškovou omáčkou nebo loupaná plec na hříbkách. Rolovaná zmrzlina z jahod se šumivým vínem a vybraná vína v ceně.

Více informací o restauraci na grand-cru.cz

Letní grilování v Grand Cru, 18. července
Letní menu v restauraci Sarah Bernhardt

Karel Hynek, šéfkuchař Sarah Bernhardt Restaurantu v hotelu Paris, přichystal nové menu.

Carpaccio z tuňáka s avokádem, kaviár z jesetera sibiřského s křepelčím vejcem, flambované "black tiger" krevety likérem Cointreau s yuzu dresinkem, konfitované kachní stehno s tymiánem s červeným zelím a gratinovanými bramborami, telecí medailonky s demi-glace se smrži a černými lanýži, hovězí "filet Mignon" se sotýrovanou zeleninou a Café de Paris omáčkou, pohankové pizzoccheri s hříbky a lanýžovým krémem a čokoládový tunel z Varlhona čokolády se sorbetem z granátového jablka.

Více informací o restauraci na www.sarah-bernhardt.cz

Restaurace Sarah Bernhardt
Letní menu v restauraci Soho

Luxusní restaurace Soho situovaná na Podolském nábřeží připravila nové menu.

Tempurované sardinky se shitake a sojovými klíčky, křupavé vejce s lanýžem a chřestovým tatarákem, hovězí carpaccio, telecí mini řízečky se salátem z červených brambor, hovězí žebro sous-vide se smaženými domácími hranolky, jehněčí hřbet a kolínko s hráškovým pyré a rozmarýnovou omáčkou, candát s mrkvovým pyré, hlívou ústřičnou a slaninovou omáčkou, grilovaná chobotnice se sépiovým rizotem a wasabi emulzí a čokoládová panna cotta.

Více informací o restauraci www.soho.cz

Letní menu v restauraci Soho
Nové letní menu v restauraci Agave

Agave, mexická restaurace v srdci Prahy, přichystala nové menu.

Smažené avokádo s krémem roja, nakládanými okurkami s habanero papričkami, grilované tygří krevety na bylinkovém másle, quesadilla s kozím sýrem, fíky a baby špenátem, tacos s kuřecím masem a omáčkou satay, carnitas burrito s vepřovým masem, mexickou rýží a fazolemi, steak ze žlutoploutvého tuňáka s pureé ze sladkých brambor, steak z hovězího srdce s omáčkou mole a domácími hranolky a sladké nachos s domácí šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou.

Více informací o restauraci agaverestaurant.cz

Nové letní menu v restauraci Agave
Letní menu v Buddha Baru

Luxusní restaurace Buddha-bar nabízí letní 2-chodové menu, které si host sestaví podle chuti.

Thajský salát ze zelené papayi, grilovaný chřest, kachní salát s mangem, asijské zauzené gaspacho, mořský ďas s malajskou omáčkou, jehněčí kotletky s koriandrovou krustou, selečí hřbet se žlutým kari, kachní prso s domácí hoisin-švestkovou omáčkou a mangové tiramisu nebo domácí sorbet.

Více informací o restauraci na www.buddha-bar.cz

Letní menu v Buddha Baru

Speciality ze Sicílie v restauraci Tetu Brissy

V restauraci Tetu Brissy v pražských Benicích připravili na celé léto speciální nabídku specialit zaměřených na kuchyni Sicílie.

Salát z mořských plodů s krevetami, mušlemi a sépií, špagety se srdcovkami na bílém víně, filet z pražmy se sicilskou caponatou, hřbet z králíka s olivami, bramborem, kapary, rajčaty a paprikou a jako dezert sicilská cassata s kandovaným ovocem a ricottou.

Více informací o restauraci na www.tetubrissy.cz

Restaurace Tetu Brissy
Nové letní menu v restauraci Balu Kitchen

Šéfkuchař restaurace na Krejcárku připravil nové jarní menu.

Grilované tygří krevety s česnekovou omáčkou aioli, tomatová polévka s chobotnicí, mozzarella
v parmské šunce s cherry rajčaty, salát z baby špenátu s gratinovaným kozím sýrem, broskvemi
a brazilskými ořechy, pomalu pečený hovězí krk se špenátem a gratinovanými brambory, filátko kambaly s pečenými batáty se šafránovou omáčkou, chřestové risotto se zastřeným vejcem a plátky lanýže a karamelový dortík s pivoňkou, omáčkou z bílých broskví a kopečkem zmrzliny ze zeleného jablka.

Více informací o restauraci www.baluproject.cz/balu-kitchen

Nové letní menu v restauraci Balu Kitchen

Nové menu v restauraci Bresto

Andrea Bernardini, šéfkuchař italské restaurace Bresto, připravil nové menu.

Smažená chobotnice s olivami a kapary, telecí tatarák s artyčoky a křepelčím vajíčkem, bazalkové risotto s tataráčkem z mušlí sv. Jakuba, šafránové bramborové gnocchi s chřestem, smažené kalamáry se zeleninovými chipsy, hovězí steak s celerovým pyré, plněný králičí hřbet v pancettě
s chřestem a bramborovým fondantem, kachní prso s balsamicem, medem a chřestem a další speciality.

Více informací o restauraci na www.bresto.cz

Nové menu v restauraci Bresto

Nové menu v restauraci Vino di Vino

Italská restaurace připravila nové letní menu.

Restované mušle sv. Jakuba v italské slanině na krému z topinamburu, mini quiche plněný žloutkem a lanýžem, studené telecí plátky s koriandrem, spaghetti chitarra se sušeným kaviarem, srdcovkami a cuketovým krémem, domácí těstoviny "orecchiette" s mořským ragú a rukolou, grilovaná chobotnice s majonézou a chlebovými chipsy aromatizované černou sépií, grilovaný mečoun s restovaným čekankovým salátem, hrozinkami a piniovými oříšky, plátky telecí svíčkové prokládané cuketou s tomatovou salsou a parmazánem s gratinovanými batáty.

Více informací o restaurací na vinodivinopraha.cz

Restaurace Vino di Vino

Nové menu v restauraci Oblaca

Restaurace Oblaca, nacházející se v Žížkovské věži 66 metrů nad zemí, podává nové menu.

Telecí tatarák s francouzskou majonézou a křepelčím vejcem, smažené krevety v omáčce ze smaženého kraba, salát z konfitované chobotnice, lanýžové gnocchi, šafránové ravioli s trhanou kachnou, grilovaná pražma se sicilskými pomeranči a petrželovo-bazalkovým pyré, křepelka glazovaná javorovým sirupem s lanýžem a smržovou omáčkou, jehněčí roláda s fava fazolemi
a bylinkovou omáčkou a dort Pavlova s čerstvým ovocem.

Více o restauraci na towerpark.cz/pages/restaurant

Nové menu v restauraci Oblaca
Nové menu v restauraci Kalina

Restaurace Kalina, nově situovaná v Anežské ulici č 12 přímo u Anežského Klaštera, připravila nové menu.

Salát s chřestem, jahodami, pistáciemi a sýrem Cottage, argentinské divoké krevety s bylinkovým máslem, grilovaná chobotnice s omáčkou Vierge, kukuřičné kuřátko s orientálním pilafem, pečený filet ze pstruha s vařeným bramborem Grenaille a omáčkou Beurre Noisette, ramínko z mléčného jehněte na majoránce se šťouchaným hráškem a sušenými rajčaty a čokoládový tart se slaným karamelem a smetanovou zmrzlinou. Podnik na nové adrese nově disponuje příjemnou letní zahradou přímo v areálu kláštera.

Více informacích o restauraci kalinarestaurant.cz

Nové menu v restauraci Kalina
Nové menu v restauraci Blue Wagon

Vinohradská restaurace Blue Wagon nabízí nové letní menu.

Buratta se zmrzlinou z rajčat s tomatovým gelem s chilli, telecí tartar s krémem z lískových oříšků, svatojakubské mušle s černým rizotem a fava fazolemi, chřest s hráškovou majonézou, kachní prsa s mrkví, šalotkou a cizrnou, jehněčí kotletky v pistáciích s mangoldem a topinamburem, vepřová pluma Iberico s bramborovým pyré a medvědím česnekem, pstruh s hráškem a mladými bramborami a sorbet z rebarbory s rýžovým pudinkem.

Více informací o restaurací na www.bluewagon.cz

Nové menu v restauraci Blue Wagon
Nové menu v restauraci Terasa U Prince

Šéfkuchař Terasy U Prince, restaurace s překrásným výhledem na pražské panorama, přichystal nové menu.

Tuňákový tartar s wasabi dipem, plátky z hovězí svíčkové s trhaným salátem, papperdelle s kachními játry, slaninou a červeným vínem, těstoviny orecchiette s plátky hovězí svíčkové, rukolou a parmazánem, mušle sv. Jakuba se šafránovým risottem, steak z tuňáka s bramborovými rosti
a batátovými hranolky, grilované kuřecí prso s karotkovým pyré, jelení hřbet s bramborovým pyré
a hříbky a čokoládový dort Valrhona s malinovým coullis.

Více informací o restauraci www.terasauprince.com

Nové menu v restauraci Terasa U Prince

Kurzy vaření v Chefparade v červenci

Škola vaření Chefparade připravila na červenec řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na burgery, kde se naučíte připravovat klasický burger z hovězího masa s domácím kečupem, zeleninou, čedarem a karamelizovanou cibulkou, BBQ burger z trhaného vepřového masa s jalapeňos, BBQ omáčkou a nachos a fish and chips burger z tresky v pivním těstíčku, naloženou okurkou a koprovou majonézou a batátové hranolky a domácí avokádové guacamole.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

Letní menu v restauraci Chateau St. Havel

V zámecké restauraci Chateau St. Havel v pražské Krči připravil šéfkuchař Ondřej Slanina, známý
z pořadu Kluci v akci, nové menu.

Hovězí carpaccio s kroketou z parmezánu, tartar z lososa křepelčím vejcem a bramborovými nudličkami, koktejl z pečených krevet s bramborovou grissinou, chobotnice v lososovém plátku
s tomatovým tatarákem, smažená vepřová panenka s lehkým bramborovým salátem, strigoli s ragú z hovězí svíčkové, hřibů a smetany, telecí karbanátek s gorgonzolou balený v pancettě s rýžovou kroketou, pečené kachní prso s restovanými hříbky, rýžovými nudlemi a omáčkou z portského vína
a Sachr dort se šlehačkou, glazé z hořké čokolády a meruňkovým chutney.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

© 2008-2018 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz