Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v listopadu 2017

Nové koktejly v Cloud 9 baru

Cloud 9 sky, bar na střeše hotelu Hilton, připravil nové koktejlové menu.

Například Passion Caipi s mango vodkou a pomerančovým sirupem, Monk (Beefeater Gin, Chartreuse June, grep), Playa de Havana (7letý rum a ananasový džus) nebo First elephant (gin&tonic s jablkem a hřebíčkem. K tomu nově k zakousnutí mexické tacos s hovězím a krevetami, kuřecí quesadillas, grilovaná chobotnice s černým rizotem nebo burger.

Více informací o restauraci www.cloud9.cz

Nové koktejly v Cloud 9 baru
Nové menu v restauraci Platina

Šéfkuchař zážitkové restaurace Platina, Jakub Vomáčka, připravil nové menu.

Marinovaný losos v červené řepě se salátkem z fenyklu a jablek, domácí kachní pěna vařená v červeném víně, míchaný salát s grilovanými kuřecími jatýrky, domácí hovězí hamburger se slaninou, čedarem s hranolky, bagel s marinovaným norským lososem, domácí hovězí svíčková na smetaně se žemlovým knedlíkem, vepřová panenka plněná chorizem s gratinovaným bramborem, domácí vaječné ravioli plněné houbovým ragú a české tiramisu s malinovým chutney a nugátem.

Více informací o restauraci www.restaurant-platina.cz

Nové menu v restauraci U Malířů

Luxusní restaurace U Malířů připravila nové podzimní menu.

Kachní rillette s polníčkem, hovězí tatar s hruškami a lanýži, koktejl z kamčatského královského kraba, kaviár beluga s créme fraiche, filet ze pstruha s řeřichovou omáčkou, křepelčí supreme s brynzovými nočky, tygří krevety s grilovaným Pok Choi, flambovaný chateaubriand s hříbkovou omáčkou a čokoládový mousse s pomerančovým sorbetem.

Více informací o restauraci www.umaliru1543.com

Restaurace U Malířů
Nové menu v restauraci Etnosvět

Luxusní vegetariánská restaurace Etnosvět připravila nové podzimní menu.

Celerové ravioli s uzeným tofu a ořechy, olomoucké tvarůžky, houbová paštika se zelenou čočkou, houbové papperdelle, lanýžové risotto, bramborové knedlíčky s uzenou brynzou a paprikovou omáčkou, tofu makhani s basmati rýží, smažené sushi s wasabi a sriracha omáčkou, rotolo plněné kozím sýrem se smetanovou omáčkou a čokoládový fondant s pistáciovou zmrzlinou.

Více informací o restauraci na www.etnosvet.cz

Nové menu v restauraci Etnosvět
Nové menu v restauraci Ginger & Fred v Tančícím domě

Restaurace Ginger & Fred, která se nachází v posledním patře známého Tančícího domu v Praze, připravila nové menu plné lákavých specialit.

Celerový krém s lanýžovým flanem a říčními ráčky, pečená kachní játra foie gras, pečené kalamáry
s bazalkovým pestem, salát frisée s pečenou dýní, masem z divočáka a ovčím sýrem, sépiové špagety s grilovanou chobotnicí s kalamáry a krevetami, jehněčí na oreganu s brambory, hovězí U.S. prime rump steak s gratinovanými těstovinami a černými lanýži a pomerančový cheesecake
s jahodami.

Více informací o restauraci na www.ginger-fred-restaurant.cz

Nové menu v restauraci Ginger & Fred v Tančícím domě
Nové menu v restauraci Blue Wagon

Vinohradská restaurace Blue Wagon nabízí nové zimní menu.

Křepelčí prsa s chlebovým pyré, novozélandské slávky zauzené borovicovým jehličím, hlíva královská, kachní prsa s pyré z červené řepy, králičí hřbet se slaninou, liškami a lanýži, jelení hřbet
s polentou, candát se špeclemi a sépiovou pěnou a tiramisu.

Více informací o restaurací na www.bluewagon.cz

Restaurace Blue Wagon

Nové zimní menu v restauraci Augustine

Marek Fichtner, executive chef luxusní restaurace Augustine, připravil nové menu.

Tatarák z jelena, telecí brzlík s risottem, líčka z mořského ďasa, linguine s černým lanýžem, siven
s ragů z černého kořené a konfirovaným bramborem, kachní prso s dýňovými noky a omáčkou
z granátových jablek, hřbet z přeštického prasátka s omáčkou ze svatotomášského piva a domácí medovník se zmrzlinou z vlašských ořechů.

Více informací o restaurací na www.augustine-restaurant.cz

Nové menu v restauraci Augustine

Pravidelné degustace vín v Deli Shop

Karlínská lahůdkárna a bistro Deli Shop pravidelně pořádá řízené degustace vín.

V úterý 7. listopadu proběhne degustace vybraných vín z roku 2007, například Brunello di Montalcino, Barbaresco Il Bricco, Chateau Montrose a další, ke kterým ochutnáte tentokrát hovězí soljanku.

V úterý 21. listopadu můžete degustovat z výběru vín burgundských, například Pommard z Cotes du Beaune, ke kterým ochutnáte řadu drobných delikates s černým lanýžem a boeuf bourguignon.

Více o podniku na www.deli-shop.cz

Pravidelné degustace vín v Deli shop
Nové menu v restauraci Triton

Michal Novák, šéfkuchař restaurace Triton na Václavském náměstí, připravil na zimu nové menu.

Tatarák z marinovaného lososa a krevet s fenyklem, pražská šunka s křenem, šneci gratinovaní
v bylinkovém másle, hovězí svíčková na smetaně s knedlíkem, pečená kachna s červeným zelím
a bramborovým knedlíkem, guláš, uzené kachní prso s višňovou omáčkou a tagliatele, beefsteak Wellington se šalvějovou omáčkou s lanýžovým olejem, vepřová kotleta na medu a černém pivu
s bylinkovými krutonky a palačinka flambovaná přímo u stolu.

Více informací o restauraci na www.tritonrestaurant.cz

Nové menu v restauraci Triton
Listopadové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

V zámecké restauraci Chateau St. Havel v pražské Krči připravil šéfkuchař Ondřej Slanina, známý
z pořadu Kluci v akci, nové 6 chodové degustační menu.

Carpaccio z uzeného vepřového s drůbeží paštikou a cibulovým gelem, husí kaldoun s husími srdíčky, králičí ravioli s restovaným pastinákem a kapustou, hranolky z candáta s paprikovou omáčkou a čočkovým ragú, jelení plec s kaštanovým pyré a skořicové brownies s pistáciovou omáčkou a borůvkovým gelem

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Farmářské trhy v Praze na Náplavce a Heřmaňáku

Ještě v listopadu přímo od českých farmářů nakoupíte zeleninu, dýně, houby, čerstvé hovězí, jehněčí i vepřové maso, krůty, kachny, husy, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, mošty, pečivo, med, řezané květiny a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze
Kurzy vaření v Chefparade v listopadu

Škola vaření Chefparade připravila na listopad řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na Asian Fusion, na kterém se naučíte připravovat kulajdu s koriandrem, shitake a kokosovým mlékem, teplý nudlový salát s tamarindem, galangalem a edamame, vepřový bůček s hoisin omáčkou, okurkou a wasabi, čerstvé jarní rolky s červenou řepou, okurkou, nivou, česnekem a zakysanou smetanou a grilovanou broskev s kokosovým pudinkem, solí, chilli
a limetkou.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2017 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz