Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v listopadu 2018

Nové menu v restauraci Pagana

Nové podzimní menu rodinné restaurace Pagana zahrnuje řadu sezónních pokrmů. Z předkrmů jsou zde hovězí tatarák s majonézou z lišek či uzený pstruh se slaným Zabaglion krémem. Těšit se můžete na polévku z pečeného květáku s mušlemi sv. Jakuba, ravioli s krabím masem, dýňovým pyré a krevetovou pěnou, dále ochutnáte grilovanou Smuhu se zeleninovou caponatou a omáčka
z paprik, telecí ořech a pečeným bramborem a omáčkou Bagna cauda a mnoho dalšího.

Více o restauraci na www.pagana.cz

Nové menu v restauraci Pagana
Nové menu v restauraci Vino di Vino

V rámci nového menu italské restaurace Vino di Vino se můžete těšit na lososa marinovaného
v červené řepě a kopru, těstoviny orecchiette s ragú z mořských plodů a rukolou, menu také nabídne šafránové risotto s hříbky a klobáskou salsiccia. Následuje hovězí filet alla Rossini s restovaným špenátem. Ochutnáte také chobotnici na grilu s vlastní majonézou a chipsy aromatizovanými černou sépií a další řadu pokrmů.

Více informací o restauraci na www.vinodivinopraha.cz

Nové menu v restauraci Vino di Vino
Degustační večeře v Blue Wagon

Restaurace Blue Wagon a sýrový znalec Ivo Zenker si pro Vás na 22.11. od 19 hod. připravili ochutnávku 7 nejlepších sýrů roku 2018 z letošního World Cheese Awards. Těšit se můžete také na výběr 7 vín, které sýry chuťově doplní, výklad k jednotlivým ukázkám a také pečivo k zakousnutí.

Více informací o restauraci na www.bluewagon.cz

Degustační večeře v Blue Wagon
Thanksgiving v Hard Rock Cafe, 22. listopadu

Den díkůvzdání v Hard Rock Cafe oslavíte 22.11. tříchodovým menu a živým koncertem akustického tria Reserve. Menu je servírováno po celý den od 11:30 do půlnoci a nabídne kukuřičnou polévku se slaninou, pečeného krocana s kaštanovou nádivkou a brusinkovou omáčkou. Přílohou je bramborové kaše a čerstvá zelenina. Menu uzavírá dýňový koláč zdobený šlehačkou.
Cena za osobu: 650 Kč

Více informací o restauraci na www.hardrock.com/cafes/prague

Thanksgiving v Hard Rock Cafe, 22. listopadu
Nové menu v restauraci Na Václavce 32

Aktuální menu smíchovské restaurace Na Václavce zahrnuje smažené jalapeňos plněné cheddarem s domácím chlebem, kachní prso na pomerančích, tradiční česnečka se slaninou,
z českých specialit hovězí guláš s červenou cibulkou, vepřové koleno na černém pivě s hořčicí
a křenem nebo hovězí svíčkovou na smetaně s karlovarským knedlíkem. V menu nechybí steaky, např. vepřová kotleta „TEXAS“ či hovězí steak Maminha.

Vice o restauraci na www.navaclavce32.cz

Nové menu v restauraci Na Václavce 32
Francouzský večer v hotelu Hoffmeister, 28. listopadu

Restaurace hotelu Hoffmeister si na středu 28. listopadu 2018 připravila bohatý program ve francouzském stylu. Tříchodové degustační menu, degustace francouzských vín, a to vše za doprovodu melodií francouzských šansonů. Z menu ochutnáte kachní konfit s kaštany a švestkovou omáčkou, šneky po burgundsku a šneky gratinované s omáčkou z lanýžů a dále kohouta na víně s pastinákovým pyré doplněného sezónní zeleninou. Cena za osobu: 790 Kč

Více informací o restauraci na www.hoffmeister.cz/restaurace

Francouzský večer v hotelu Hoffmeister, 28. listopadu
Nové menu v restauraci AvantGarde

Dejvická restaurace AvantGarde představila své nové menu, které nabídne selecí konfit s celerovým pyré, plněné ravioly s královským krabem, kaviárem a humřím krémem, dále kachní vývar s trhaným kachním masem nebo sezónní kaštanový krém. Menu dále zahrnuje bramborové noky s černým lanýžem a omáčkou ze smržů, tuňáka se sezamem a zázvorovou omáčkou doplněného netradičním wasabi pyré, telecí svíčkovou a brzlík se špenátovou nádivkou a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.avantgarderestaurant.cz

Nové menu v restauraci AvantGarde
Nové podzimní menu v restauraci Hergetova Cihelna

Vojtěch Václavík, šéfkuchař restaurace Hergetova Cihelna, připravil nové podzimní menu.

Z nových specialit za ochutnání stojí kachní taštičky se švestkovou omáčkou a červeným zelím, topinky s restovými houbami, marinovaný losos ve stylu matjesů s hořčicí, fenyklovým salátem, kaparovou remuládou a řapíkatým celerem, candát s fazolovým ragú s omáčkou z černého piva, kapustovou kroketou, kuře nadívané kaštany a houbami nebo svíčková z jelena sika s máslovými knedlíčky a brusinkovým chutney.

Více informací o restauraci na www.kampagroup.com

Nové podzimní menu v restauraci Hergetova Cihelna

Lanýžové menu v restauraci Balu Kitchen, 5. - 11. listopadu

Šéfkuchař restaurace na Krejcárku připravil třichodové lanýžové menu.

Tagliolini s lanýžem, žluotkem a řeřichou, hovězí pupek s liškami, gratinovaným topinamburem
a lanýžem a jako dezert lanýžové brownies s mučenkou. Cena za tříchodové menu 1.090 Kč

Více informací o restauraci www.baluproject.cz/balu-kitchen

Lanýžové menu v restauraci Balu Kitchen, 5. - 11. listopadu
Podzimní novinky v Les Moules

Rybí pokrmy a mořské plody v novém menu belgické restaurace Les Moules. Menu nabízí čerstvé ústřice, tři druhy kaviáru, carpaccio z tuňáka s wasabi majonézou, gratinované šneky s česnekovým máslem, následuje belgická tomatová polévka se 4 druhy ryb, z hlavních jídel humr pečený na másle, chobotnice na bylinkovém másle či variace chobotnice, slávek a krevet na bílém víně, Ardénskou šunkou a koňakem. Masové pokrmy nabídnou kohouta na víně a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.lesmoules.cz

Podzimní novinky v Les Moules

Nové menu v restauraci Gruzie

Restaurace Gruzie si na listopad připravila nové menu. Předkrmy a saláty nabídnou plněné lilky s ořechovou nádivkou nebo Adžabsandal, grilovanou zeleninu s chilli, tomatovou omáčkou a gruzínským kořením. Z polévek zde máme Kharcho, gruzínskou polévku z masa a třené rýže. Následuje Khinali, tradiční knedlík plněný mletým masem, kuře Tabaka pečené na másle a česneku s koriandrem nebo opečený šašlik z různých druhů mas podávaný s bylinkami a variací omáček.

Více o restauraci na www.gruzierestaurant.cz

Nové menu v restauraci Gruzie
Nové menu v restauraci La Republica

Restaurace La Republica představila menu plné novinek. Ochutnáte grilovaná vepřová žebírka v pivní marinádě, variace masových předkrmů na prkénku či vepřovou panenku s povidlovou omáčkou. Z dalších pokrmů kachní speciality – kachní polévka a pečená kachna na více způsobů.

Více informací o restauraci na www.larepublica.cz

Nové menu v restauraci La Republica
Lanýže v restauraci Bellevue, 20. listopadu - 2. prosince

Šéfkuchař Marek Šáda připravil na druhou polovinu listopadu speciální menu zaměřené na lanýže.

Můžete se těšit na míchaná vajíčka s bílým lanýžem, hovězí Carne cruda s černým lanýžem a topinamburem, těstoviny s bílým lanýžem, mořského ďasa s černým lanýžem a risottem, telecí svíčkovou s foie gras, bramborovým pyré, lanýžovou omáčkou a bílým lanýžem a jako dezert oříškové semifredo s bílým lanýžem. Ke každému chodu je párováno piemontské víno z vinařství Marchesi di Gresy.

Více informací o restauraci www.bellevuerestaurant.cz

Lanýže v restauraci Bellevue, 20. listopadu - 2. prosince

Nedělní drunch v Cloud 9

V Cloud 9 Sky Bar & Lounge si budete moci nově každou neděli od 14:00 do 22:00 hodin vychutnat tak zvaný "Sunday Drunch", tedy odpolední brunch v kombinaci s pestrou nabídkou místních drinků. Nové menu nabídne shakshuku se špenátem, rajčaty a sýrem feta, hovězí burger plněný sýrem cheddar a papričkami jalapeňos, pestré variace tapas nebo talíř grilovaného masa a zeleniny.

Více informací o podniku na www.cloud9.cz

Nedělní drunch v Cloud 9
Nové menu v restauraci La Casa trattoria

Italská restaurace la Casa Trattoria v Holešovicích připravila nové menu.

Čerstvé ústřice na ledu, gratinované novozélandské mušle, hovězí tatarák se zauzenou majonézou, restované krevety s česnekem, houbové risotto s lanýži, linguine s mušlemi, humrem a medvědím česnekem, mušle Svatého Jakuba s bramborovým pyré, oliheň na červeném víně s dýňovým pyré, paella s mořskými plody a další.

Více informací o restauraci na www.lacasatrattoria.com

Nové menu v restauraci La Casa trattoria

Speciality z Normandie v restauraci Tetu Brissy

V restauraci Tetu Brissy v pražských Benicích připravili na listopad a prosinec speciální nabídku specialit zaměřených na kuchyni Normandie

Gratinované brambory se šunkou, camembertem a brusinkovou omáčkou, lososové velouté s fenyklem, mušle na víně a smetaně, vepřová panenka se sušenými švestkami a fazolovým pyré
a jablečný koláč s calvadosem a zmrzlinou.

Více informací o restauraci na www.tetubrissy.cz

Restaurace Tetu Brissy
Nové menu v restauraci Ginger & Fred

V restauraci Ginger & Fred v Tančícím domě můžete ochutnat nové podzimní menu. V nabídce najdete sezónní dýňovou polévku, pečená kachní játra Foie Gras, ze studených pokrmů salát z fíků
a švestek s prosciuttem, hlavní jídla zahrnují domácí tagliatelle s černým lanýžem, sépiové špagety s mořskými plody, Burger Ginger & Fred a mnoho dalšího. Dezerty nabídnou například skořicové créme brulée.

Více informací o restauraci na www.gfrest.cz

Podzimní menu v restauraci Ginger & Fred
Nové menu v restauraci Etnosvět

Luxusní vegetariánská restaurace Etnosvět připravila nové menu.

Najdete zde veganský tataráček, houbovou paštiku, ravioli se sýrem labneh nebo indické Dahi bhalla. Následují houbové pappardelle, rýžové nudle s uzeným tempehem, risotto
s lanýži, květákový burger, tofu makhani a mnoho dalšího. Dále v nabídce saláty a přílohy, dětské menu a z dezertů např. avokádové créme brulée.

Více informací o restauraci na www.etnosvet.cz

Nové menu v restauraci Etnosvět
Nové drinky v baru Imago Mundi

Nové koktejlové menu ochutnáte v plovoucím baru na Náplavce v krásné lodi staromódních tvarů jménem Imago Mundi. Právě v ní naleznete příjemný koktejl bar s útulným interiérem s námořnickou atmosférou ve kterém vám připraví nové podzimní signature koktejly. Tip pro pány: Bacon Old Fashioned postavený na kvalitní americké whiskey, bitters a slaninovém sirupu, dámam by mohl chutnat drink Ginfella z ginu Tanqueray s mandlovým sirupem, limetkovou šťávou a sodou.

Více informací o baru na www.imagomundi.cz

Nové drinky v baru Imago Mundi
Nové menu v restauraci Ungelt

Pochutnejte si na novém pestrém menu restaurace Ungelt u Staroměstského náměstí. Předkrmy nabídnou kaviár Beluga, zauzený jehněčí tartar, telecí brzlík s pastinákovým pyré nebo gratinované šneky. Z polévek ochutnáte francouzskou Bouillabaisse. Následují ústřice na více způsobů, kanadský humr, kačeří prsa s celerovým pyré s vanilkou, zvěřinu zastupuje daňčí hřbet s naloženými kumquaty, kaštany a čokoládovou omáčkou. Na závěr chlazená polévka z bílé čokolády, tvarohové knedlíčky a mnoho dalšího.

Více informací na www.restaurant-ungelt.cz

Nové menu v restauraci Ungelt
Nové menu v restauraci Terasa u Zlaté studně

Výhled na podzimní Prahu si vychutnáte z restaurace Terasa v hotelu U Zlaté studně. Menu úvádí černý kaviár z ruského a sibiřského jesetera, následuje bujabéza či kulajda, z vegetariánských pokrmů šafránové rizoto s kaviárem, kategorie ryb nabídne grilovaného halibuta či kanadského humra. Těšit se můžete také na daňčí hřbet. Místní specialitou je argentinský royal steak Angus.

Více informací o restauraci na www.terasauzlatestudne.cz

Nové menu v restauraci Terasa u Zlaté studně
Nové menu v restauraci Benjamin

Degustační restaurace Benjamin připravila nové podzimní menu plné lákavých specialit.

Jeseter s potočnicí a borovičkou, býčí žlázy s majoránkou, pórek s bramborem a kačenkou, zaječí rilettes s petrželkou a chipsem, okoun s kapustou, zelím a koprem, daněk s tuřínem, rakytníkem
a perníkem a další.

Více informací o restauraci benjamin14.cz

Nové menu v restauraci Benjamin

Listopadové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

Šéfkuchař Ondřej Slanina pro Vás v zámecké restauraci Chateau St. Havel přichystal nové 6 chodové degustační menu.

Tofu rolka v bramborové omeletě s krémem z lipového květu, chřestová krémová polévka, s parmezánem, stehno z perličky s ragú z kuřecích srdíček, filet z platýse se špenátovým quiche slávkami, hovězí steak se zeleninovou kroketou a pyré z libečku a jahodový cheesecake s maracujovou redukcí.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Farmářské trhy v Praze na Náplavce

V listopadu přímo od českých farmářů ještě nakoupíte bylinky, zeleninu, dýně, houby, čerstvé hovězí, jehněčí i vepřové maso, krůty, kachny, husy, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, mošty, pečivo, med, řezané květiny a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze

Kurzy vaření v Chefparade v listopadu

Škola vaření Chefparade připravila na listopad řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na speciality vietnamské kuchyně, kde se naučíte připravovat správně lososa, candáta na fenyklu, pstruha pečeného na másle se zeleninou a tataráček z lososovitého pstruha.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2018 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz