Restaurant-guide.cz

Oslavte Vánoce v doporučených restauracích v Praze

V dnešní době bývají obědy a večeře v restauracích během vánočních svátků čím dál tím častější. Někteří chtějí trávit Štědrý den a večer doma v rodinném kruhu, někteří si umí Vánoce s přáteli a rodinou představit nad specialitami pražských restaurací. Vybrali jsme proto pro Vás několik restaurací se speciálním štědrovečerním a vánočním menu.

Doporučené restaurace v Praze na Štědrý den a vánoční svátky:

Restaurace Hergetova Cihelna, 24. 12. 2018
Praha 1, Cihelná 2b, Malá Strana, Tel: 296 826 103

Restaurace Hergetova cihelna s krásným výhledem na Karlův most připravila na vánoční svátky speciální 4 chodové menu. Křupavé chipsy z vepřové kůže s houbami, česnekem a quinuou, marinovaný losos s bramborovými rösti, avokádovým krém a zauzeným kaviárem, grilované kachní prso s fenyklovým kompotem a kroketami a hruškový koláč Tatin s vanilkovou zmrzlinou a krémem Chantilly

Cena za osobu: 1.450 Kč

Restaurace U Malířů 1543, 24. 12. 2018
Praha 1, Maltézské náměstí 11, Tel: 257 211 014

V restauraci U Malířu na Malé Straně připravili na Štědrý večer netradiční 5 chodové menu. Ochutnat můžete šunku z kachních prsou doplněnou foie gras mousse
a brusinkovou brioškou, houbovou raviolu v consommé z křepelky, filet ze pstruha
s kroupovým rizotem a kotrč s křenovou omáčkou, grilovanou dančí svíčkovou
s nádivkou z kaštanů a bramborové pyré s lanýži a perníkový fondant se zmrzlinou.
To vše v historické atmosféře restaurace založené již roku 1543.

Cena za osobu: 2.890 Kč

COMO Restaurant & Café, 24. 12. 2018
Praha 1, Václavské náměstí 45, Tel: 222 247 240

Restaurace COMO si pro Vás připravila speciální vánoční menu formou bohatého bufetu. Pražská šunka od kosti, cizrnový hummus, kalifornská rolka s krabem a avokádem, pečené sele, špízy z máslové ryby, vánoční kapr, krůtí prsa s vánoční nádivkou, tradiční vánoční bramborový salát, pečená zimní zelenina a mnoho dalšího. Z dezertů míša řezy s tvarohem a čokoládou, jablečný závin, mini roládky, tartletky, vánoční cukroví a další. V ceně neomezená konzumace vína, piva, nealkoholických nápojů, kávy a čaje. Celý večer sváteční atmosféra a live DJ.

Cena za osobu: 2.100 Kč

Restaurace Triton, 24. 12. 2018
Praha 1, Václavské nám. 26, Tel: 221 081 218

Restaurace Triton připravila na Štědrý večer tradiční 5 chodové menu. Mousse ze srnčího hřbetu, s jablečným kaviárem, Foie Gras pralinkami a ořechovým chlebem, hovězí consomé s játrovými knedlíčky, sumeček na grilu s kaviárem, srnčí hřbet s bramborovými špičkami nebo filet z kapra s bramborovým salátem a na závěr čokoládový tarte s koňakovými pralinkami a želé z višní. V ceně aperitiv, káva a cukroví. To vše v doprovodu živé klavírní produkce.

Cena za osobu: 2.171 Kč

Restaurace U Mecenáše, 24. 12. 2018
Praha 1, Malostranské nám. 10, Tel: 220 515 790

Malostranská restaurace U Mecenáše přichystala tradiční vánoční menu o 3 chodech. Rybí polévka s krutony, krůtí řízek nebo smažený kapr s bramborovým salátem, citronová bábovka s malinovou šťávou a creme fraiche.

Cena za osobu: 475 Kč

Restaurace Sarah Bernhardt, 24. 12. a 25. 12. 2018
Praha 1, U Obecního domu 1, Hotel Paříž, Tel: 222 195 195

Luxusní secesní restaurace hotelu Paris, Sarah Bernhardt Restaurant, nabízí
o Vánocích speciální 5 chodové menu. Krabí tataráček s kaviárem, telecí consommé doplněné sýrovými noky a foie gras, telecí Wellington nebo grilovaná treska a lívance se zmrzlinou a flambovaným ovocem, káva, nebo čaj a. V ceně welcome drink, portské víno nebo cognac.

Cena za osobu: 4.300 CZK

Restaurant Ungelt, 24. 12. 2018
Praha 1, Týn 638/5, Tel: 777 427 000

Luxusní restaurace Ungelt u Staroměstského náměstí nabízí 6 chodové menu na Štědrý večer. Terinka z kachních jater, polévka Sauvignon Blanc, hlavním chodem je zde pečený mořský ďas a po švestkovém sorbetu následuje balotina z perličky s houbovým ragú. Na závěr si můžete pochutnat na mraženém kaštanovém parfait.

Cena za osobu: 4.500 Kč

Restaurace Elements, 24. 12. 2018
Praha 1, Náměstí Curieových 1/100, Hotel President, Tel: 234 614 113

Nechte se hýčkat vánoční atmosférou v elegantní restauraci Elements v hotelu President. 6 chodové vánoční menu zahrnuje hovězí tartar, humří bisque, z těstovin ochutnáte levandulové raviolli s tomatovým consomé a těšit se můžete také na rybí pokrmy, pražmu a srdcovky. Menu uzavírá italský vánoční chléb Panettone.

Cena za osobu : 2.450 Kč

Restaurace Zlatá Praha, 24. 12. a 25. 12. 2018
Praha 1, Pařížská 30, Telefon: 296 630 522

V luxusní restauraci Zlatá Praha hotelu InterContinental Vás čeká vánoční gala večeře složená z 4 chodového menu. Po welcome drinku následuje terina z foie gras, nebo rybí veluté. Dále krůtí roláda s brusinkovou nádivkou a čokoládová pěna se skořicí. Na Boží hod a sv. Štěpána vánoční brunch pro celou rodinu.

Cena za osobu: 1.800 Kč (Brunch 1.700 Kč)

Restaurace Alcron, 24. 12. 2018
Praha 1, Štěpánská 40, Hotel Alcron, Tel: 222 820 410

Roman Paulus, šéfkuchař restaurace Alcron, připravil pro Štědrý večer speciální 7 chodové menu. na Štědrý večer připravili 7 chodové menu. Těšit se můžete na tatarák z kapra, foie gras, tradiční rybí polévku, dále Vás čekají mušle sv. Jakuba, kachní prsa na medu, následuje hovězí svíčková a menu uzavírá rozmarýnový mousse. V ceně drink na uvítanou, nealkoholické nápoje, káva nebo čaj.

Cena za osobu: 5.200 Kč

Restaurace Salabka, 24. 12. 2018
Praha 7, K Bohnicím 2a, Tel: 778 019 002

Vychutnejte si vánoční atmosféru v restauraci Salabka v pražské Troji 3 nebo 5 chodovým menu. Na výběr je husí créme brulée, dýňový krém, sladkovodní ryba dle nabídky, ze zvěřiny srnčí krk a nabídku doplňuje i aktuální vegetariánský pokrm. Na závěr britský dezert eton mess. V ceně káva a welcome drink.

Cena za osobu : 1.450/1.650 Kč

Restaurace Kampa Park, 24. 12. 2018
Praha 1, Na Kampě 8b, Tel: 296 826 112

Noblesní restaurace Kampa Park na Vltavě přímo u Karlova mostu připravila na Štědrý den luxusní 4 chodové menu obsahující kachní foie gras, candáta s špenátovo-pórkovými ravioli, pecené hovezí žebro s topinamburem, lanýžovou štávou a jarní cibulkou a pěnu z hořské čokolády se zmrzlinou ze sušených švestek. Pro vegetariány bude připravené bezmasé menu.

Cena za osobu: 2.550 Kč

Archiv 2017

Francouzská restaurace Art Nouveau, 24. 12. 2017
Praha 1, Náměstí republiky 5, Tel: 222 002 770

V noblesní Francouzské restauraci Art Nouveau v Obecním domě připravili na Štědrý den tradiční české menu. Houbový kuba, krémová rybí polévka, smažený třeboňský kapr s bramborovým salátem a domácí švestkové tvarohové knedlíky.

Alternativou je menu gurmánské. Tempurovaná ústřice s ananasovým ragú, velouté
z hříbků, daňčí hřbet s kaštanovou nádivkou a nugátovo-vanilková pěna s lesním ovocem. Welcome drink a živá klavírní hudba.

Cena za osobu: 2.250 Kč / 2.690 Kč

Restaurace Luka Lu, 24. 12. a 25. 12. 2017
Praha 1, Újezd 33, Tel: 257 212 388

Restaurace Luka Lu na Malé Straně připravila mimořádné vánoční menu. Na výběr bude rybí nebo telecí polévka, krevetový koktejl a hovězí carpaccio, mix ryb a mořských plodů, černé risotto s chobotnicí, telecí pečeně s pečenými brambory nebo sarma (kyselé zelí plněné masem) a čokoládové suflé nebo tiramisu jako sladká tečka na závěr.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Deer, 24. 12. 2017
Praha 1, Michalská 19, Tel: 225 777 330

Luxusní restaurace Deer nabízí o Štědrém dnu tradiční 4 chodové menu - šneci
v bylinkovém másle, tradiční rybí polévka, smažený kapr s rybím karbanátkem
a bramborovým pyré nebo vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem a vánoční perníčky s punčovou zmrzlinou.

Cena za osobu: 599 Kč

Restaurace Ada hotelu Hoffmeister, 24. 12. - 27. 12. 2017
Pod Bruskou 7, Praha 1, Tel: 251 017 111

Stylová restaurace Ada hotelu Hoffmeister na Malé Straně nabízí o vánočních svátcích speciální menu o 5 chodech. Carpaccio ze zauzených kachních prsou, jehněčí panenka s lanýžem, krémová račí polévka s kaviárem a humřím tataráčkem, jelení steak s kaštany a perníkovou omáčkou nebo kambala s omáčkou z granátového jablka, mandlové mille feuille s vanilkovým mascarpone.

Cena za osobu: 1.890 Kč

Restaurace CzecHouse Grill & Rotisserie, 24. 12. - 26. 12. 2017
Praha 1, Pobřežní 1, Hotel Hilton Prague, Tel: 224 841 111

Pražský hotel Hilton připravil na Štědrý večer tradiční českou vánoční večeři a na Boží hod slavnostní oběd formou bohatého rautu. Nealkoholické nápoje, vybraná prémiová vína, pivo a živá hudba.

Cena za osobu: 1.190 Kč, brunch 1.090 Kč

Restaurace Terasa U Zlaté studně, 24. 12. - 26. 12. 2017
Praha 1, U Zlaté studně 166/4, Tel: 257 533 322

Restaurace Terasa u Zlaté Studně s krásným výhledem na Prahu připravila na vánoční svátky degustační menu. Tuňákový tartar s pošírovaným křepelčím vejcem, glazovaní zahradní šneci s restovanými kachními játry Foie Gras s černorybízovým kaviárem, kanadský humr s grilovanou chobotnicí na mořské řase a čokoládový ganache s domácím mangovo-mučenkovým sorbetem. Menu zahrnuje minerální vodu a teplé nápoje.

Cena za osobu: 2.900 Kč

Restaurace Relief, 23. 12. - 26. 12. 2017
Praha 1, Křižovnická 1, Tel: 601 168 693

Restaurace Relief připravila vánoční 5 chodové menu. Drůbeží paštika se švetkami
a kaštany, hovězí vývar se zeleninou a masovými taštičkami, panenka z divočáka
s dijonským pyré a omáčkou z lesních plodů, grilovaná treska s hráškem, karotkou
a šafránovou omáčkou a tvarohové noky s povidlovou omáčkou a perníkovou zmrzlinou.

Cena za osobu: 985 Kč

Restaurace Žofín Garden, 1. 12. - 30. 12. 2017
Praha 1, Slovanský ostrov, Tel: 774 774 774

Luxusní restaurace Žofín Garden nabízí po celý prosinec bohaté tradiční české
i mezinárodní menu, zahrnující selskou šunku s červenou řepou, rybí polévku, vinnou klobásu, šneky, kapra na modro s bramborovým salátem, pečenou krůtu se zelím, daňčí plec sous vide se šípkovou omáčkou, perníkový fondant nebo vánoční tvarohovou štolu.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace CODA, 24. 12. 2017
Praha 1, Tržiště 9, Hotel Aria, Tel: 225 334 761

Restaurace Coda v srdci Malé Strany připravila na Vánoce tradiční 6 chodové menu. Huspenina z vepřového kolínka, pečená játra foie gras, třeboňská rybí polévka, supreme z křepelky s omáčkou z Marsaly nebo smažená kapří filátka s bramborovým salátem a povidlové taštičky.

Cena za osobu: 2.500 Kč

Terasa U Prince, 22. 12. - 26- 12. 2017
Praha 1, Staroměstské náměstí 29, Tel: 737 261 842

Restaurace Terasa U Prince s výhledem na Staroměstské náměstí připravila tradiční 3 chodové vánoční menu, které zahrnuje staročeskou krémovou rybí polévku
s krutony, vídeňský řízek nebo smažený filet z kapra s lehkým bramborovým salátem
a domácí perník s marinovanou švestkou v Armagnacu a teplou vanilkovou pěnou.

Cena za osobu: 590 Kč

Restaurace Piknik Park, 24. 12. 2017
Praha 1, Nosticova 8, Tel: 601 164 711

Restaurace Piknik Park přímo na břehu Čertovky připravila na Vánoce bohaté
4 chodové menu. Filet z uzeného pstruha, vánoční nádivka, bramboračka, telecí vývar, pečená krůta nebo pečené telecí s bramborovou kaší, hovězí na víně, filet z pražmy královské a domácí koláč, vánočka nebo panna cotta s horkým lesním ovocem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Augustine, 24. 12. - 26. 12. 2017
Praha 1, Letenská 12/33, Hotel Augustine, Tel: 266 112 280

Elegantní restaurace Augustine nabízí o Vánočních svátcích luxusní 5 chodové menu. Marinovaný pstruh lososovitý, candát v parmesánové krustě s kroupovým risottem, kachní prso s červeným zelím a topinamburovými kroketami a kokosový dortík.

Cena za osobu: 1.450 Kč

Restaurace Tančící dům Ginger & Fred, 24. 12. 2017
Praha 2, Jiráskovo náměstí 6, Tel: 221 984 160

Restaurace Ginger & Fred v 7. patře Tančícího domu s jedinečným výhledem na Vltavu s Pražským hradem, připravila na Vánoce sváteční 5 chodové menu. Pěna
z parmské šunky s grilovaným ananasem, kachní játra foie gras, parmice nachová na teplém salátu, telecí rib eye se zimními lanýži s cibulovým pyré a telecím brzlíkem
a mučenkovo-kokosový dort.

Cena za osobu: 3.195 Kč

Restaurace Kalina cuisine & vins, 24. 12. 2017
Praha 1, Dlouhá 12, Tel: 222 317 715

V gourmet restauraci Kalina cuisine & vins o Štědrém dnu nabídne šéfkuchař Mirek Kalina k obědu speciální vánoční menu zahrnující čerstvou ústřici s omáčkou Mignonette, rybí polévku, šneky po burgundsku nebo šneky v listovém těstě
s bearnskou omáčkou. Káva a vanilkové rohlíčky.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace La Loca, 24. 12. 2017
Praha 2, Odborů 4, Tel: 221 595 364

Restaurace La Loca připravila slavnostní vánoční raut. Vybírat můžete buvolí mozzarellu s pečenými rajčaty, roastbeef s dolce amaro ořechy a gorgonzolou, marinovaného lososa, rybí polévku se slávkami, pečenou krůtu s kaštanovou nádivkou, smaženého kapra, pečenou šunku, vánoční puding a dýňový koláč.

Cena za osobu: 798 Kč

Restaurace Villa Richter, 24. 12. 2017
Praha 1, Staré zámecké schody 6/251, Tel: 257 219 079

Restaurace Piano Nobile ve Ville Richter u Pražského hradu připravila na Štědrý den 5 chodové gurmánské menu. Vánoční punčový sorbet, krém z jeruzalémského artyčoku s říčním rakem, pečená krůta s kaštanovou nádivkou se zeleninou
a bramborami nebo ryba sv. Petra s julienne zeleninou a ananasové cannelloni
s kokosovým mascarpone.

Cena za osobu: 3.100 Kč

Restaurace Malostranská beseda, 24. 12. 2017
Praha 1, Malostranské náměstí 21, Tel: 257 409 112

Malostranská beseda připravila připravila na Štědrý den polední nabídku šneků
a tradiční štědrovečerní večeři zahrnující rybí polévku z mlíčí a jiker, kapří filet grilovaný s česnekem s mačkanými brambory, smaženého kapra s bramborovým salátem nebo telecí řízek s bramborovým salátem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Chateau St. Havel, 23. 12. - 31. 12. 2017
Praha 4, Před nádražím 6, Tel: 241 445 717

Restaurace Chateau St. Havel připravila na Vánoce speciální menu zahrnující marinované kapří hranolky s houbovým kubou, šnečí ragú s bramborovými kroketami, hovězí vývar, rybí krém s grilovanou krevetou, smaženého kapra s tradičním bramborovým salátem, pečený váleček z lososa s čočkovým salátem, smažené krůtí prso s bramborovým pyré, hovězí roastbeef se sázeným vejcem, perník a zámecké cukroví.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace New York Café, 24. 12. 2017
Praha 1, Senovážné nám. 13, Hotel Boscolo, Tel: 224 593 886

Luxusní restaurace hotelu Boscolo připravila na Štědrý večer speciální menu. Ochutnáte kaštanový krém s kachními prsy, pečený ořech s omáčkou Beurre Blanc, daňka s artyčokovým pyré a kávový dort. Živý hudební doprovod po celý večer, voda, káva nebo čaj v ceně.

Cena za osobu: 2.700 Kč

Restaurace La Bodeguita del Medio, 24. 12. 2017
Praha 1, Kaprova 5, Tel: 224 813 922

Kubánská restaurace La Bodeguita Del Medio připravila na Štědrý den několik specialit. Ústřice s šalotkovým vinegrettem, gratinovaní šneci, kapr nebo telecí řízek
s bramborovým salátem a závin s lesními plody, ricottou a ořechy.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Zinc, 25. 12. 2017
Praha 1, V Celnici 7, Hotel Hilton Prague Old Town, Tel: 221 822 300

Hotel Hilton Prague Old Town ve své restauraci Zinc bude pořádat sváteční oslavy po celé vánoční období - adventní brunche, štědrovečerní večeři, slavnostní brunch na Boží hod vánoční a Štěpánský brunch formou rautových stolů za doprovodu živé jazzové hudby. Welcome drink a neomezená konzumace nealkoholických nápojů, vybraných vín, piva, kávy a čaje v ceně.

Cena za osobu: 1.850 Kč, brunch 1.450 Kč 25.12., brunch 1.350 Kč 26.12.

Restaurace Mlýnec, celý prosinec 2017
Praha 1, Novotného lávka 9, Tel: 277 000 777

Restaurace Mlýnec, která se nachází u paty Karlova mostu, s výhledem na Prahu, připravila 4 chodové vánoční menu zahrnující houbového kubu s lanýžem, rybí polévku, jesetera s bramborovým salátem a vánoční štolu.

Cena za osobu: 1.390 Kč

Restaurace Santini Garden, 23. 12. - 25, 12. 2017
Praha 1, Jánský vršek 13, Tel: 603 766 779

Santini Garden, restaurace pod Pražským hradem, připravila netradiční vánoční menu zahrnující kachní terinku Foie Gras, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, smaženého amura v těstíčku s vídeňským bramborovým salátem, jelení svíčkovou
s omáčkou z portského vína a perník s mascarpone a malinami. Kir Royal jako welcome drink.

Cena za osobu: 1.450 Kč

Restaurace Villa St. Tropez
Praha 6, Ruzyňská 197/14, Tel: 235 300 521

Ruzyňská restaurace Villa St. Tropéz připravila na Vánoce speciální menu - rybí consommé, houbový kuba, gratinovaní šneci s bylinkovým máslem a smažené kapří prsty s francouzským bramborovým salátem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Oblaca, 24. 12. - 30. 12. 2017
Praha 3, Mahlerovy sady, Tel: 210 320 086

Restaurace Oblaca v Žižkovské věži připravila netradiční štědrovečerní 4 chodové menu. Ochutnáte kachní zauzené prso s perníkovým pyré, krémovou rybí polévku
s kroketou z třeboňského kapra, pečeného candáta s vanilkovým pyré a ananasové ravioli s mascarpone s medovým mousse.

Cena za osobu: 1.090 Kč

Vánoce v Praze

Vánoční svařák

Vánoční kapr

Vánoční večeře

© 2008-2018 Restaurant-Guide
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autora a vlastníka stránek

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz