Oslavte Vánoce v restauracích v Praze

Oslavte Vánoce v doporučených restauracích v Praze

V dnešní době bývají obědy a večeře v restauracích během vánočních svátků čím dál tím častější. Někteří chtějí trávit Štědrý den a večer doma v rodinném kruhu, někteří si umí Vánoce s přáteli a rodinou představit nad specialitami pražských restaurací. Vybrali jsme proto pro Vás několik restaurací se speciálním štědrovečerním a vánočním menu.

Doporučené restaurace v Praze na Štědrý den a vánoční svátky:

The Monkey Bar, 24. – 25.12.2024
Praha 1, Opletalova 21
Tel: 226 216 599

Na Vánoce v netradiční prostředí zve The Monkey Bar. Vyberte si mezi brunchem od 12:30 do 15:30 hodin a vánoční večeří od 18:00 hodin. Večeře o 5 chodech zahrnuje ústřicovou Vichyssoise s kaviárem, foie gras s kakaem a kdoulí, krémovou polévku z humra, hovězí Wellington s houbami a špenátem a křupavé kávové cannelloni. V rámci vánočního brunche se pak můžete těšit na míchaná vejce s brioškou, hovězí miniburgery, dýňový salát, pečené hovězí s omáčkou Bérnaise nebo karamelizovaný francouzský toast, spolu s neomezeným Proseccem, Mimosou a Cherry Bellini.
Cena za osobu: brunch 2.500 Kč, večeře 3.500 Kč
Restaurace Obecní dům, 24. 12. 2024
Praha 1, nám. Republiky 1090/5
Tel: 222 002 770

Na vánoční bufetovou večeři anebo 4-chodové menu zve restaurace Obecní dům. Čeká Vás bohatá bufetová nabídka předkrmů, tradiční rybí polévka, z hlavních chodů kroupové rizoto s hříbky, kapří hranolky s bramborovým salátem nebo dezerty v podobě laskonky, kremrole nebo vánočního cukroví. Součástí je i neomezená konzumace piva, vína a nealkoholických nápojů.
4-chodové menu je pak ve standardní a vegetariánské variantě a těšit se můžete např. na uzeného lososa s lososovým kaviárem, telecí kotletky s bramborovým fondantem, v případě vegetariánské nabídky pak tartar z brambor s kozí kroketou a červenou řepou nebo kroupové risotto s houbami a jako dezert cukroví a mandarinkový sorbet s lískovým oříškem.
Cena za osobu: bufet 2.900 Kč, menu 2.990 Kč
Restaurace Zinc, 24.12.2024
Praha 1, V Celnici 7
Tel: 221 822 300

Štědrý večer můžete strávit v restauraci Zinc v hotelu Hilton při sváteční večeři formou rautu. Nechybí sklenka prosecca k přípitku a neomezená konzumace rautu a rovněž tak i piva, vína a nealkoholických nápojů.
Každou adventní neděli pak restaurace Zinc zve od 12:30 do 15:00 hodin na brunch.
Cena za osobu: brunch 2.150 Kč, štědrovečerní bufet 2.350 Kč
Restaurace CODA, 24. – 25.12.2024
Praha 1, Tržiště 9
Tel: 225 334 761

Dokonalou vánoční atmosféru navodí 24.12. večer nebo 25.12. v době oběda menu o 8 chodech v restauraci CODA. Ochutnejte foie gras, kapří mlíčí, krém z ráčků, filátko z jesetera s espumou z bramborového salátu, kuba kroketu, tradiční povidlové taštičky se slivovicovým glazé nebo šípkový sorbet. Chybět nesmí ani vánoční cukroví. Večeři či oběd lze doplnit vinným párováním.
Cena za osobu: 4.800 Kč
Terasa U Zlaté studně, 24. – 25.12.2024
Praha 1, U Zlaté studně 166/4
Tel: 777 737 020

Degustační vánoční menu o 9 chodech chystá na 24. a 25. prosince restaurace Terasa U Zlaté studně. Čeká Vás mj. carpaccio z mušlí sv. Jakuba, krab s černým kaviárem a quinoa, halibut se slávkami, pečené foie gras s pošírovaným fíkem, dančí hřbet s červeným zelím a jablky, čokoládový mousse nebo variace pralinek. Lze doplnit vinným párováním
Cena za osobu: 4.900 Kč
Restaurace Bricks, 24.12.2024
Praha 1, Cihelná 2b
Tel: 732 950 960

Na 7-chodové speciální vánoční menu zve restaurace Bricks. Blíny s černým kaviárem a terinu z kachních jater Foie Gras následuje kapří velouté s rybí kroketou, halibut na pyré z pečeného květáku a houbovým jus, royal steak z plemene Angus s Foie Gras Rougié s bramborovým pyré s černými lanýži. Nechybí tradiční vánoční cukroví a také pistáciový dortík s malinovým krémem a zmrzlinou.
Cena za osobu: 3.400 Kč
Restaurace George Prime Steak, 24.12.2024
Praha 1, Platnéřská 111/19
Tel: 226 202 599

Tříchodové vánoční menu nabízí restaurace George Prime Steak. Z předkrmů můžete volit mezi humří kroketou s avokádovým pyré, francouzskou cibulovou polévkou, salátem Caesar nebo tartar steakem, hlavní chod představuje rovnou sedm variant Prime steaků, např. New York Strip, Rib Eye bez kosti či s kostí, T-Bone steak, Porterhouse, GSP Signature Filet Mignon či Petit Filet Mignon. Jako dezert pak čokoládový dort nebo „Pečená Aljaška“, piškot s čokoládou, lískovými ořechy, vanilkovou zmrzlinou a italským meringue. Lze doplnit vinným párováním.
Cena za osobu: 3.150 Kč
Restaurace Červený jelen, 24. – 26.12.2024
Praha 1, Hybernská 5
Tel: 735 123 647

Slavnostní menu po všechny tři vánoční svátky a k tomu vánoční speciál 25. a 26. prosince nabízí restaurace Červený jelen. V a la carte menu najdete rybí polévku z candáta, hráškový krém s Créme fraiche, kroupové risotto se sušenými hříbky, candáta s omáčkou z ryzlinku a gratinovanými smetanovými bramborami, telecí svíčkovou nebo salsiccii s černým lanýžem a bramborovým salátem, stejně tak bohatou nabídku dezertů – císařský trhanec, pivní dort, pekanovou kostku nebo švestkové crumble.
Vánoční speciální nabídka o 3 chodech pak představuje hráškový krém s Créme fraiche a mátovým olejem, kachní prso Magret s grilovanou dýní Hokkaido, pečenou kaštanovou nádivkou a omáčkou ze svařáku a perníkový dort s jablky, skořicí a mléčnou čokoládou.
Cena: a la carte
Restaurace Augustine, 24. – 25.12.2024
Praha 1, Letenská 12/33 (hotel Augustine)
Tel: 266 112 282

Na vánoční večeři můžete vyrazit do restaurace Augustine ve stejnojmenném hotelu. Nabízí 4-chodové menu, pro každý den jiné – na Štědrý den plátky hamachi se švestkovou omáčkou, kuřecí vývar s droždím a náplní z kachních drobů, telecí svíčková se špenátovou sedlinou na briošce a lanýžovou omáčkou a perníkové „Bavaroises“, na první svátek vánoční pak tatarák z tuňáka, hřebenatky z hlívy královské s topinamburovým velouté, dušená hovězí líčka s polentou a pěna z vaječného koňaku a rumový piškot. Večerem doprovází Elena Sonenshine a klavírista.
25.12. nabízí restaurace Augustine také sváteční brunch s doprovodem saxofonisty a kytaristy.
Cena za osobu: 2.590 Kč, brunch od 1.690 Kč
1890 Restaurant & Bar, 24.12.2024
Praha 1, Staroměstské náměstí 13 (hotel NH Collection Prague)
Tel: 778 449 055

Restaurace 1890 zve do prostředí novorenesančního paláce hotelu NH Collection Prague na štědrovečerní menu o 6 chodech. Foie Gras Mousse následuje krém z pastiňáku s hruškou a miso, raviola z candáta se zázvorem, kaviárem a rieslingem, křepelka se smržovou omáčkou a kaštany, čokoládový tart s macerovanými třešněmi a zmrzlinou a champagne pralinka. Součástí slavnostní večeře je také přípitek, nealkoholické nápoje, piva a vína.
Cena za osobu: 4.490 Kč
Restaurace Ginger & Fred, 24.12.2024
Praha 1, Jiráskovo náměstí 6
Tel: 601 158 828

Na Štědrý den od 17 hodin si můžete vychutnat 5-chodové slavnostní menu v originálním prostředí Tančícího domu. Restaurace Ginger & Fred zve na tartaletku plněnou pěnou z Foie Gras, rybí polévku s kroketou z candáta, gratinované šneky s máslovým toastem, grilovanou kambalu s lososovým kaviárem, s ragú z červené čočky a omáčkou z pečené petržele a jablečný mousse. Lze doplnit vinným párováním.
Cena za osobu: 2.990 Kč
Restaurace Seasons, 24.12.2024
Praha 8, Pobřežní 1 (hotel Hilton Prague)
Tel: 224 842 125

Restaurace Seasons v hotelu Hilton Prague zve na Štědrý večer od 18 hodin na sváteční bufetovou večeři. O den později 25.12. si pak od 11:30 do 14:30 hodin můžete vychutnat brunch ve formě rautu včetně neomezené konzumace vína, piva, nealka. Obě akce bude doprovázet živá hudba.
Cena za osobu: večeře 1.890 Kč, brunch 2.190 Kč
Restaurace Malostranská beseda, 24. 12. 2024
Praha 1, Malostranské náměstí 35
Tel: 257 409 112

Na tradiční vánoční speciality zve restaurace Malostranská beseda. Rybí polévka s mlíčím a jikrami, houbový kuba a na menu nechybí ani speciality smažené na másle – kapří filety, telecí řízek či prsní kuřecí řízek s bramborovým salátem.
Na Štědrý den můžete zvolit také sváteční nabídku restovaných šneků s liškami, pancettou, česnekovo-bylinkovým máslem a bagetkou.
Cena: a la carte
Restaurace V Zátiší, 25. 12. – 26. 12. 2024
Praha 1, Liliová 1
Tel: 222 221 155

Po oba svátky vánoční podává restaurace V Zátiší speciální vánoční menu o 4 chodech. Krémovou rybí polévku následují kroupy s houbami, vejcem a podmáslím, králičí řízek s bramborovým salátem, který bude netradičně smažený, a linecké cukroví s vaječným likérem a vánočkou. Lze doplnit vinným párováním.
Cena za osobu: 1.995 Kč
Restaurace Zvonice, 24. 12. 2024
Praha 1, Jindřišská 33
Tel: 224 220 009

Hned tři varianty svátečního menu o 4 chodech nabízí Restaurant Zvonice v 7. patře Jindřišské věže: staročeské, české slavnostní a vegetariánské. Ochutnejte zelnou polévku s restovanými hřiby, panenská filátka z divočáka na brusinkách marinovaných v portském víně, steak z hovězí svíčkové na lanýžové omáčce, jemný rybí krém s rybím masem, grilované kachní prsíčko s konfitem z červené řepy, pečenou červenou řepu s kozím sýrem v ulitě z jarního těsta, zeleninovou tartaletku na ragú z lišek, zapečenou sýrem Comté a mnoho dalších pochoutek.
Cena za osobu: 5.380 Kč
Restaurace Hoffmeister, 24. 12. – 26. 12. 2024
Praha 1, Pod Bruskou 7
Tel: 251 017 111

Na Štědrý den zve restaurace hotelu Hoffmeister na sváteční 6-chodové menu. Po telecím tartaru následuje kuřecí consommé s lanýžovým nokem, gratinovaná ústřice se šafránem, jablečný sorbet a calvados, jako hlavní chod halibut s čočkou beluga nebo jelení hřbet s batátovým pyré a šípkovou omáčkou a sladká tečka na závěr v podobě makronky s kokosovou pěnou, zlatem a bílou čokoládou.
Cena za osobu: 2.190 Kč
Boccaccio Hall, 24. 12. – 26. 12. 2024
Praha 1, Králodvorská 4, Grand Hotel Bohemia
Tel: 234 608 156

Vánoční večeře skutečně slavnostní Vás čeká v sálu Boccaccio Grand Hotelu Bohemia: 4-chodové menu ve dvou variantách (zvěřinová paštika, krém z hrášku, candát pod bylinkovou krustou s pyré nebo grilovaná kachní prsa s omáčkou z foie gras a pečenými škubánky a créme brulée s pistáciemi) doplňuje hudba z opery Don Giovanni, Kouzelná flétna, výběr z Mozartových oper a z vánočních koled v podání nejlepších operních zpěváků.
Cena za osobu: od 4.540 Kč
Hotel Paříž, 24. 12. 2024
Praha 1, U Obecního domu 1
Tel: 222 195 877

Secesní prostředí hotelu Paříž přímo vybízí ke slavnostní vánoční večeři o 5 chodech: po tartaru z kamčatského kraba následuje telecí consommé s parmazánovými knedlíčky, malinový sorbet, foie gras s fíkovým chutney a perníkovým chipsem, výběr mezi filetem z pražmy s krevetovou redukcí a avokádovou espumou nebo roastbeefem s brusinkovým demi-glace s karamelizovanými kaštany a bylinkovými brambory. Nechybí tradiční vánočka s omáčkou v bourbonské vanilky, Champagne na přípitek, pralinky a sklenka portského či cognacu.
Cena za osobu: 5.490 Kč

Přejít nahoru