Restaurant-guide.cz

Oslavte Vánoce v doporučených restauracích v Praze

V dnešní době bývají obědy a večeře v restauracích během vánočních svátků čím dál tím častější. Někteří chtějí trávit Štědrý den a večer doma v rodinném kruhu, někteří si umí Vánoce s přáteli a rodinou představit nad specialitami pražských restaurací. Vybrali jsme proto pro Vás několik restaurací se speciálním štědrovečerním a vánočním menu.

Doporučené restaurace v Praze na Štědrý den a vánoční svátky:

Restaurace Hergetova Cihelna, 24. 12. 2018
Praha 1, Cihelná 2b, Malá Strana, Tel: 296 826 103

Restaurace Hergetova Cihelna s krásným výhledem na Karlův most připravila na vánoční svátky speciální 4 chodové menu. Křupavé chipsy z vepřové kůže s houbami, česnekem a quinuou, marinovaný losos s bramborovými rösti, avokádovým krémem a zauzeným kaviárem, grilované kachní prso s fenyklovým kompotem a kroketami
a hruškový koláč Tatin s vanilkovou zmrzlinou a krémem Chantilly

Cena za osobu: 1.450 Kč

Restaurant Ungelt, 24. 12. 2018
Praha 1, Týn 638/5, Tel: 777 427 000

Luxusní restaurace Ungelt u Staroměstského náměstí nabízí 6 chodové menu na Štědrý večer. Terinka z kachních jater, polévka Sauvignon Blanc, hlavním chodem je zde pečený mořský ďas a po švestkovém sorbetu následuje balotina z perličky
s houbovým ragú. Na závěr si můžete pochutnat na mraženém kaštanovém parfait.

Cena za osobu: 4.500 Kč

Restaurace U Malířů 1543, 24. 12. 2018
Praha 1, Maltézské náměstí 11, Tel: 257 211 014

V restauraci U Malířu na Malé Straně připravili na Štědrý večer netradiční 5 chodové menu. Ochutnat můžete šunku z kachních prsou doplněnou foie gras mousse
a brusinkovou brioškou, houbovou raviolu v consommé z křepelky, filet ze pstruha
s kroupovým rizotem a kotrč s křenovou omáčkou, grilovanou daňčí svíčkovou
s nádivkou z kaštanů a bramborové pyré s lanýži a perníkový fondant se zmrzlinou.
To vše v historické atmosféře restaurace založené již roku 1543.

Cena za osobu: 2.890 Kč

Restaurace Luka Lu, 24. 12. - 26. 12. 2018
Praha 1, Újezd 33, Tel: 257 212 388

Restaurace Luka Lu na Malé Straně připravila mimořádné vánoční menu. Na výběr bude rybí nebo telecí polévka, krevetový koktejl a hovězí carpaccio, mix ryb a mořských plodů, černé risotto s chobotnicí, telecí pečeně s pečenými brambory nebo sarma (kyselé zelí plněné masem) a čokoládové suflé nebo tiramisu jako sladká tečka na závěr.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Ada hotelu Hoffmeister, 24. 12. - 27. 12. 2018
Pod Bruskou 7, Praha 1, Tel: 251 017 111

Vánoční menu restaurace Ada v hotelu Hoffmeister je složeno z 5 chodů. Můžete se těšit na telecí tataráček s lanýžem a wasabi pěnou, chobotnici s koprovým bulgurem a béarnaise omáčkou, topinamburovou polévku s uzeným úhořem, jehněčí hřebínek s kaštany a liškovým soufflé nebo tuňáka s fenyklem, špenátem, baby karotkou
a řeřichovou omáčkou. Menu uzavírá čokoládový mousse. Welcome drink v ceně.

Cena za osobu: 1.990 Kč

COMO Restaurant & Café, 24. 12. 2018
Praha 1, Václavské náměstí 45, Tel: 222 247 240

Restaurace COMO si pro Vás připravila speciální vánoční menu formou bohatého bufetu. Pražská šunka od kosti, cizrnový hummus, kalifornská rolka s krabem
a avokádem, pečené sele, špízy z máslové ryby, vánoční kapr, krůtí prsa s vánoční nádivkou, tradiční vánoční bramborový salát, pečená zimní zelenina a mnoho dalšího. Z dezertů míša řezy s tvarohem a čokoládou, jablečný závin, mini roládky, tartletky, vánoční cukroví a další. V ceně neomezená konzumace vína, piva, nealkoholických nápojů, kávy a čaje. Celý večer sváteční atmosféra a live DJ.

Cena za osobu: 2.100 Kč

Restaurace Triton, 24. 12. 2018
Praha 1, Václavské nám. 26, Tel: 221 081 218

Restaurace Triton připravila na Štědrý večer tradiční 5 chodové menu. Mousse ze srnčího hřbetu, s jablečným kaviárem, Foie Gras pralinkami a ořechovým chlebem, hovězí consomé s játrovými knedlíčky, sumeček na grilu s kaviárem, srnčí hřbet
s bramborovými špičkami nebo filet z kapra s bramborovým salátem a na závěr čokoládový tarte s koňakovými pralinkami a želé z višní. V ceně aperitiv, káva
a cukroví. To vše v doprovodu živé klavírní produkce.

Cena za osobu: 2.171 Kč

Restaurace Sarah Bernhardt, 24. 12. a 25. 12. 2018
Praha 1, U Obecního domu 1, Hotel Paříž, Tel: 222 195 195

Luxusní secesní restaurace hotelu Paris, Sarah Bernhardt Restaurant, nabízí
o Vánocích speciální 5 chodové menu. Krabí tataráček s kaviárem, telecí consommé doplněné sýrovými noky a foie gras, telecí Wellington nebo grilovaná treska a lívance se zmrzlinou a flambovaným ovocem, káva, nebo čaj a. V ceně welcome drink, portské víno nebo cognac.

Cena za osobu: 4.300 CZK

Restaurace Elements, 24. 12. 2018
Praha 1, Náměstí Curieových 1/100, Hotel President, Tel: 234 614 113

Nechte se hýčkat vánoční atmosférou v elegantní restauraci Elements v hotelu President. Šetichodové vánoční menu zahrnuje hovězí tartar, humří bisque, z těstovin ochutnáte levandulové raviolli s tomatovým consomé a těšit se můžete také na rybí pokrmy, pražmu a srdcovky. Menu uzavírá italský vánoční chléb Panettone.

Cena za osobu : 2.450 Kč

Restaurace Hard Rock Cafe, 24. 12. 2018
Praha 1, Malé námestí 142/3, Tel: 224 229 529

Restaurace Hard Rock Café připravila na Štědrý den 3 chodové menu, které si můžete poskládat z vybraných specialit. Pomalu pečená kořeněná křidýlka s modrým sýrem, grilovaný losos, vepřová žebírka, trhané vepřové maso, Legendary burger, pestrý výběr salátů i dezertů a další.

Cena za osobu: 750 Kč

Restaurace La Boca, 24. 12. 2018
Praha 1, Truhlářská 10, Tel: 222 312 073

Argentinská restaurace La Boca na Štědrý den speciální menu. Filet ze zuzeného pstruha, vinná klobása s houbovým šouletem, tradiční rybí polévka, kachní prso
s kaštanovou nádivkou, kapr s bramborovým salátem, jehněčí kolínko, candát
s kapustovým bulgurem, švestkové knedlíky a mnoho dalšího.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Zlatá Praha, 24. 12. a 25. 12. 2018
Praha 1, Pařížská 30, Telefon: 296 630 522

V luxusní restauraci Zlatá Praha hotelu InterContinental Vás čeká vánoční gala večeře složená z 4 chodového menu. Po welcome drinku následuje terina z foie gras, nebo rybí veluté. Dále krůtí roláda s brusinkovou nádivkou a čokoládová pěna se skořicí. Na Boží hod a sv. Štěpána vánoční brunch pro celou rodinu.

Cena za osobu: 1.800 Kč (Brunch 1.700 Kč)

Restaurace Alcron, 24. 12. 2018
Praha 1, Štěpánská 40, Hotel Alcron, Tel: 222 820 410

Roman Paulus, šéfkuchař restaurace Alcron, připravil pro Štědrý večer speciální
7 chodové menu. Těšit se můžete na tatarák z kapra, foie gras, tradiční rybí polévku, dále Vás čekají mušle sv. Jakuba, kachní prsa na medu, následuje hovězí svíčková
a menu uzavírá rozmarýnový mousse. V ceně drink na uvítanou, nealkoholické nápoje, káva nebo čaj.

Cena za osobu: 5.200 Kč

Restaurace Salabka, 1. 12. - 23. 12. 2018
Praha 7, K Bohnicím 2a, Tel: 778 019 002

Vychutnejte si vánoční atmosféru v restauraci Salabka v pražské Troji
tří nebo pětichodovým menu. Na výběr je husí créme brulée, dýňový krém, sladkovodní ryba dle nabídky, ze zvěřiny srnčí krk a nabídku doplňuje i aktuální vegetariánský pokrm. Na závěr britský dezert eton mess. V ceně káva a welcome drink.

Cena za osobu : 1.450/1.650 Kč

Terasa U Prince, 24. 12. 2018
Praha 1, Staroměstské náměstí 29, Tel: 737 261 842

Restaurace Terasa U Prince s výhledem na Staroměstské náměstí připravila tradiční 3 chodové vánoční menu. Na úvod ochutnáte staročeskou krémovou rybí polévku, následují vídeňský řízek s bramborovým salátem, nebo tradiční smažený třeboňský kapr opět s lehkým bramborovým salátem. Na závěr domácí perník s marinovanou švestkou.

Cena za osobu: 690 Kč

Restaurace Kampa Park, 24. 12. 2018
Praha 1, Na Kampě 8b, Tel: 296 826 112

Noblesní restaurace Kampa Park na Vltavě přímo u Karlova mostu připravila na Štědrý den luxusní 4 chodové menu obsahující kachní foie gras, candáta se špenátovo-pórkovými ravioli, pečené hovězí žebro s topinamburem, lanýžovou šťávou a jarní cibulkou a pěnu z hořké čokolády se zmrzlinou ze sušených švestek. Pro vegetariány bude připravené bezmasé menu.

Cena za osobu: 2.550 Kč

Restaurace Na Farkáně, 17. 12. - 31. 12. 2018
Praha 5, Na Farkáně III/32, Tel: 257 220 253

Restaurace Na Farkáně připravila speciální vánoční menu. Zvěřinová paštika, šneci po burgundsku, chřestový krém, kapr s bramborovým salátem, filet z pstruha se špenátovým pyré, zajíc na smetaně s knedlíkem, bažant se zelím a bramborem, steak z krocana s perníkovou omáčkou, jelení hřbet s jeřabinami a pošírovanou hruškou, dort Pavlova a mnoho dalších specialit.289,-

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Mlýnec, celý prosinec 2018 (24. 12. zavřeno)
Praha 1, Novotného lávka 9, Tel: 277 000 777

Restaurace Mlýnec, která se nachází u paty Karlova mostu, s výhledem na Prahu, připravila speciální vánoční menu, které nabídne vánoční šneky s krupicovou kaší
a houbami, krémovou rybí polévku s kapří kroketou, dále smaženého candáta
v kombinaci s topinamburovým salátem a čekají Vás také cukrové vlašské ořechy se zmrzlinou z podmáslí.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Terasa U Zlaté studně, 24. 12. - 25. 12. 2018
Praha 1, U Zlaté studně 166/4, Tel: 257 533 322

Slavnostní vánoční večeři v restauraci Terasa U Zlaté studně si budete moci užít na Štědrý večer a 25.12. Z pokrmů nabídne kanadského humra, kachní foie gras, kapří velouté, následuje halibut na sépiovém rizotu nebo jehněčí kotleta a brzlík. Sladký dezert představují kokosový krém nebo domácí pralinky a petits fours.
V ceně voda a teplé nápoje.

Cena za osobu: 3.500 Kč

Restaurace CODA, 24. 12. 2018
Praha 1, Tržiště 9, Hotel Aria, Tel: 225 334 761

Restaurace Coda v srdci Malé Strany připravila na Vánoce 7 chodové degustační menu. Šunková terina, kachní prsa a pohankový Kuba, následuje třeboňská rybí polévka a po hruškovém sorbetu si pochutnáte na telecím hřbetu s gnocchi
a smržovou omáčkovou. Nechybí smažený kapr s bramborovým salátem a menu je uzavřeno povidlovými taštičkami.

Cena za osobu: 2.500 Kč

Restaurace Villa Richter, 24. 12. 2018
Praha 1, Staré zámecké schody 6/251, Tel: 257 219 079

Restaurace Piano Nobile ve Ville Richter u Pražského hradu připravila na Štědrý den 4 chodové gurmánské menu. Parfait z kachních jater, následuje krém z černého kořene s mušlí sv. Jakuba, po punčovém sorbetu se můžete těšit na halibuta
s máslovo-kaviárovou omáčkou a květákovým pyré nebo nadívanou pečenou krůtu. Na závěr krémový čokoládový dezert s višněmi. V ceně sklenka prosecca na uvítanou.

Cena za osobu: 3.100 Kč

Restaurace Home by Unic, 24. 12. 2018
Praha 1, Soukenická 25, Tel: 222 318 961

Pětichodové vánoční menu připravila restaurace Home by UNIC na Štědrý večer. Po sklence prosecca následuje překvapení šéfkuchaře, dále terina z foie gras, tradiční rybí polévka a candát s kroupami a liškami. Pokud neholdujete rybím pokrmům, potěší Vás zvěřina v podobě jeleního hřbetu. Na závěr solená čokoláda se zmrzlinou.

Cena za osobu: 1.600 Kč

Restaurace Tančící dům Ginger & Fred, 24. 12. 2018
Praha 2, Jiráskovo náměstí 6, Tel: 221 984 160

Restaurace Ginger & Fred v 7. patře Tančícího domu s jedinečným výhledem na Vltavu s Pražským hradem, připravila na Vánoce sváteční 5 chodové menu. Po krevetovém salátu s ananasovo-mangovou salsou následují pečená kachní játra foie gras s lesními houbami, kachním konfitem a kachním jus s portským vínem. Dále zde máme jesetera se špenátem, bramborovým pyré a kaviárem nebo steak z roštěnce s pastinákovým pyré a lanýžovými koketami. Na závěr variace sýrů
a čokoládový dezert.

Cena za osobu: 3.195 Kč

Restaurace Augustine, 24. 12. - 26. 12. 2018
Praha 1, Letenská 12/33, Hotel Augustine, Tel: 266 112 280

Elegantní restaurace Augustine nabízí o Vánočních svátcích luxusní 5 chodové menu. Slavnostní vánoční 5 chodové menu připravené šéfkuchařem Markem Fichtnerem si vychutnáte v hotelu Augustine. Terina z konfitovaného kachního stehna s foie gras
a sušeným kachním prsem, duhový pstruh s kaviárem a kroupovým risottem, hřbet
z jelena s bramborovým suflé a dezert v podobě jablečného mousse s Calvados, slaným karamelem a skořicí.

Cena za osobu: 1.700 Kč

Restaurace Santini Garden, 24. 12. 2018
Praha 1, Jánský vršek 13, Tel: 603 766 779

Santini Garden, restaurace pod Pražským hradem, připravila 4 chodové vánoční menu. Telecí tataráček s lanýžem a křepelčím vejcem, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, svíčková z daňka na grilu s pečenými batáty nebo tradiční kapr
s bramborovým salátem a perníkový fondán s hruškovým sorbetem.

Cena za osobu: 1.850 Kč

Restaurace Oblaca, 24. 12. 2018
Praha 3, Mahlerovy sady, Tel: 210 320 086

Přijďte si na Štědrý den vychutnat slavností vánoční menu s výhledem na Prahu
z restaurace Oblaca. V rámci 4 chodového menu se můžete těšit na marinovaná foie gras s badyánem a perníkovým pyré, rybí polévku a smaženého kapra a pečeného candáta s vanilkovým pyré, máslovým hráškem a černou čočkou. Na závěr skořicová panna cotta s jablky, ořechy a černým kaviárem.

Cena za osobu: 1.245 Kč

Restaurace Balu Kitchen, 24. 12. - 25. 12. 2018
Praha 3, Pod Krejcárkem 975/2, Tel: 725 755 677

Vánoční menu restaurace Balu Kitchen se skládá z 3 chodového menu, které nabídne speciality české kuchyně. Rybí krémová polévka s opraženou houstičkou, hlavním chodem kapří hranolky na bramborovém salátu a na konec čokoládové brownies zdobené jedlým kvítkem.

Cena za osobu: A la carte

Kozlovna Lidická, 17. 12. - 26. 12. 2018
Praha 5, Lidická 20, Tel: 257 210 862

Vánoční menu v restauraci Kozlovna Lidická se skládá se ze 3 chodů a nabídne typicky vánoční pokrmy. Těšit se můžete na sváteční rybí polévku s žemlovým knedlíčkem a kerblíkem, hlavní chod nabídne telecí smažený řízek nebo smažené filé z Třeboňského kapra s bramborovým salátem a dezertem je kynutá kobliha plněná vanilkovým krémem s kompotem z borůvek.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Kalina Anežka, 24. 12. 2018
Praha 1, Anežská 12, Tel: 222 317 715

Vánoční menu v restauraci Kalina Anežka zahrnuje mimo jiné i vánoční šneky. Šneci po pražsku, tradiční šneci po burgundsku a šneci s omáčkou Bérnaise a listovým těstem. Dále se můžete těšit na houbového kubu, vánoční rybí polévku, čerstvé ústřice, kávu a cukroví. To vše 24.12. od 11:00 do 15:30 hod.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Christmas, 24. 12. 2018
Praha 3, U Rajské zahrady 16, Tel: 722 008 817

Restaurace Christmas na vánoční večer připravila speciální nabídku. Ochutnáte zapečené šneky, steak z tuňáka, kapra s bramborovým salátem z fialových brambor, houbového kubu, rybí polévku a další speciality.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Paloma, 22. 12. - 24. 12. 2018
Průhonice , Květnové nám. 53, Tel: 220 188 610

V luxusní restauraci Paloma Průhonice Vás čeká speciální vánoční menu, které nabídne pošírovanou ústřici Gillardeau s žampiónovým brunoise a omáčkou z Chablis Grand Cru, mušle Sv. Jakuba obalené v pomerančovém pudru, pečenou dýní a kaštanovým velouté, kuřecí supr?me zapečené s lanýži podávané s fricassée z kuřecích stehen, foie gras a kaštanů a vánoční koule s mandarinkami jako sladká tečka.

Cena za osobu: 3.400 Kč

Restaurace Malostranská beseda, 24. 12. 2018
Praha 1, Malostranské náměstí 21, Tel: 257 409 112

Malostranská beseda připravila připravila na Štědrý den polední nabídku šneků
a tradiční štědrovečerní večeři zahrnující rybí polévku z mlíčí a jiker, kapří filet grilovaný s česnekem s mačkanými brambory, smaženého kapra s bramborovým salátem nebo telecí řízek s bramborovým salátem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace CzecHouse Grill & Rotisserie, 24. 12. - 25. 12. 2018
Praha 1, Pobřežní 1, Hotel Hilton Prague, Tel: 224 841 111

Pražský hotel Hilton připravil na Štědrý večer tradiční českou 5 chodovou vánoční večeři a na Boží hod slavnostní oběd formou bohatého rautu. Nealkoholické nápoje, vybraná prémiová vína, pivo a živá hudba.

Cena za osobu: 1.690 Kč, brunch 1.290 Kč

Restaurace Zinc, 24. 12. - 26. 12. 2018
Praha 1, V Celnici 7, Hotel Hilton Prague Old Town, Tel: 221 822 300

Hotel Hilton Prague Old Town ve své restauraci Zinc bude pořádat sváteční oslavy po celé vánoční období - štědrovečerní večeři formou bohatého rautu, slavnostní brunch na Boží hod vánoční a Štěpánský brunch formou rautových stolů. Welcome drink
a neomezená konzumace nealkoholických nápojů, vybraných vín, piva, kávy a čaje
v ceně.

Cena za osobu: 1.800 Kč, brunch 1.500 Kč 25.12., brunch 1.400 Kč 26.12.

Restaurace V Zátiší, celý prosinec 2018 (zavřeno 24. 12.)
Praha 1, Betlémské nám. / Liliová 1, Tel: 222 221 155

Šéfkuchař restaurace V Zátiší připravil na prosinec dvě vánoční menu. Z českého ochutnáte kulajdu s hříbky, zvěřinovou paštiku nebo husu s vánočním kubou. Mezinárodní kuchyně nabídne dýňovou polévku s koriandrovým olejem, foie gras
s perníkem a ovocným kompotem, srnčí filet s celerovými pyré a mnoho dalšího.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace La Bodeguita del Medio, 24. 12. 2018
Praha 1, Kaprova 5, Tel: 224 813 922

Kubánská restaurace La Bodeguita Del Medio připravila na Štědrý den několik specialit. Čerstvé ústřice se šalotkovým vinegrettem, gratinovaní šneci v česnekovém másle, smažený kapr s bramborovým salátem, či smažený telecí řízek. Dezertem bude závin s lesními plody, oříšky, ricottou a vanilkovým mascarpone.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Chateau St. Havel, 24. 12. 2018
Praha 4, Před nádražím 6, Tel: 241 445 717

V zámecké restauraci hotelu Chateau St. Havel si vychutnáte pravou vánoční atmosféru se speciálním svátečním menu, které zahrnuje hovězí roastbeef, kapří hranolky s čočkovým salátem, vánoční šneky v tomatové omáčce, rybí polévku
s kroketou z jiker a mlíčí, panenku z divočáka na celerové placce s omáčkou ze smržů, pečeného candáta s kostkou lososa, houbovým kubou a koprovou omáčkou
a mnoho dalších pokrmů.

Cena za osobu: A la carte

Vánoce v Praze

Vánoční svařák

Vánoční kapr

Vánoční večeře

© 2008-2018 Restaurant-Guide
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autora a vlastníka stránek

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz