Zimní měsíce jsou tradičně spojené se zabíjačkou. Některé restaurace pro Vás připravují tradiční zabíjačkové hody, při kterých ochutnáte klasické speciality jako jitrničky, jelítka, světlou a tmavou tlačenku, kroupový prejt, ovárek s chlebem a křenem a hořčicí, zabíjačkovou polévku, zabíjačkový guláš a další.

Lokál U Bílé kuželky – 1. března 2025
Lokály ze skupiny Ambiente připravují na zimu zabíjačkové hody. Můžete se těšit na skvělé jitrnice, jelítka, prejt, tlačenku, ovar a mnoho dalšího. Vepřové speciality všude v Lokálech můžete zapít skvělým plzeňským pivem z tanku.

Tel: 602 202 631
Restaurace La Republica pořádá od 28.2. do 1.3.2025 zabijačkové hody. Těšte se na tradiční speciality – uzenou polévku s kroupami, tlačenku s octem a cibulí, jitrničky s bramborovou lepenicí, zabijačkový guláš s houskovými knedlíky nebo jelito s vařenými brambory.
Plzeňský restaurant Kamera, 28.2. – 2.3.2025 Praha 5, Tilleho náměstí 2 Tel: 777 850 202 Plzeňský restaurant Kamera pro vás připravil tradiční zabijačkové lahůdky. Ochutnejte variaci tlačenky s cibulí a kváskovým chlebem nebo nevšední jitrnicový tataráček s jarní cibulkou a okurkami cornichons. Mezi další lahůdky patří škvarková pomazánka, prdelačka s kroupami či klasický jitrnicový a jelítkový prejt s brambory a kysaným zelím. Milovníky vydatných jídel potěší zabijačkový guláš se špekovými knedlíky nebo opečená jitrnice či jelito s jihočeskou lepenicí. 28.2. pak bude navíc k dispozici stánek se zabíjačkovými specialitami, například tlačenkou, jitrnicemi, jelítky či prdelačkou. |
Restaurace Kuchyň, 22.2.2025 Praha 1, Hradčanské náměstí 1 Tel: 736 152 891 V restauraci Kuchyň ze skupiny Ambiente u Pražského hradu vás čeká pravá hradní zabijačka pod vedením šéfkuchaře Marka Janoucha. Těšte se na hostinu plnou jitrnic, tlačenky a ovaru. Pro ty největší milovníky zabijačkových specialit bude k dispozici páska na neomezenou konzumaci, ostatní si mohou vybrat jednotlivá jídla podle chuti. Tankové plzeňské pivo, které zde čepují, se k zabíjačkovým specialitám skvěle hodí. |
Plzeňský restaurant Anděl, 28.2. – 2.3.2025

Tel: 608 181 852
Plzeňský restaurant Anděl zve na přelomu února a března na zabijačkové speciality. Nebude chybět škvarková pomazánka, prdelačka, červená i světlá tlačenka, zabijačkový guláš, jitrnice a jelita s jihočeskou lepenicí nebo jitrnicový a jelítkový prejt.

Tel: 296 216 666
Pivovarský dům Benedict zve od 30.1. do 20.2. na zabíjačkové hody. Hosty čeká večer s typickými specialitami – tlačenka, škvarková pomazánka, opečená jitrnice, jelítkový prejt s lepenicí, ovarová vepřová líčka, zabíjačkový guláš nebo vepřové koleno a mnoho dalšího. Nebude chybět živá hudba v podobě harmonikáře a speciální pivo Řezníkova 14%.