Šneci v restauracích v Praze

Šneci v doporučených restauracích v Praze

Konzumací šneků jsou proslulí především Francouzi, ale i ve Středomoří nebo střední Evropě má pojídání šneků dlouhou tradici. Samotné kořeny konzumování šneků nalezneme již ve starověku.

Dříve převažoval volný sběr šneků v přírodě, ale v dnešní době je více běžný jejich umělý chov. Česká republika se v posledních letech stala významným vývozcem této lahůdky. Šneci se obvykle servírují po tuctu nebo půltuctu na speciálních talířích a to buď v ulitě nebo bez ulity. Jsou-li v ulitě, bývají k dispozici speciální kleštičky na uchopení ulity a tenká vidlička na vytažení masa.

Nejrozšířenější úpravou jsou „Šneci po burgundsku“ (Escargot Bourguignonne), což jsou vcelku dušení šneci ve víně po několik hodin, podávaní v rozpuštěném másle s česnekem nebo bylinkami, nejčastěji estragonem. Servírují se ve skořápce nebo již vyjmutí. U nás jsou také známé v úpravě po pražsku, což jsou obalovaní a smažení šneci.

Restaurace Les Moules

Šneci v restauraci Les Moules
Praha 1, Pařížská 19/203
Tel: 222 315 022

V restauraci Les Moules servírují po celý rok oblíbené šneky gratinované v česnekovo-mandlovém másle. Na Vánoce zde navíc můžete ochutnat vánoční pivo z Belgie.

Restaurace Café Savoy

Šneci v Café Savoy
Praha 1, Vítězná 5
Tel: 257 311 562

Restaurace a kavárna Café Savoy ze skupiny restaurací Ambiente nabízí šneky po burgundsku celý rok.
Restaurace La Gare
Praha 1, V Celnici 3
Tel: 222 313 712

Francouzská brasserie La Gare nabízí celoročně šneky po burgundsku.
Restaurace Red Pif
Praha 5, Nádražní 23
Tel: 257 941 669

Francouzská restaurace Red Pif na smíchovském Andělu nabízí celoročně ve svém menu šneky v tradiční úpravě po burgundsku s česnekem a bylinkovým máslem.
Restaurace Bílá Kráva
Praha 2, Rubešova 10
Tel: 603 397 367

Francouzská restaurace Bílá Kráva nabízí celoročně šneky po burgundsku a obvykle celý prosinec ještě nabízí vánočního Kubu se šneky.
Přejít nahoru