Mušle a ústřice v restauracích v Praze

S nástupem chladných podzimních a zimních měsíců přichází také sezóna mušlí, která trvá přibližně od konce září do března a potěší především milovníky slávek, ústřic nebo hřebenatek.

V Praze je několik restaurací, kde můžeme tyto vynikající mlže v následujících měsících ochutnat čerstvé a navodit si tak uvolněnou atmosféru přímořského letoviska.

Ústřice jsou pro spoustu lidí skutečnou lahůdkou a i když se někdy tepelně upravují, konzumují se převážně syrové. Podávají se právě otevřené a pokud možno i čerstvě vylovené z moře. Čerstvé ústřice svěže voní mořskou vodou, nejčastěji se servírují po tuctu na ledu zakapané citrónem nebo dresinkem a každý, kdo jim přijde na chuť, se jich nemůže nabažit. Asi největší konzumenti ústřic jsou Francouzi. Ústřice neobsahují žádný tuk a skoro žádné kalorie a naopak vysoký obsah proteinu.

Restaurace Les Moules

Mušle v restauraci Les Moules
Praha 1, Pařížská 19/203
Tel: 222 315 022

Belgická restaurace Les Moules je asi nejlepší místo v Praze, kde můžete ochutnat vynikající čerstvé slávky upravené mnoha způsoby. Šéfkuchař pro vás připravuje mušle v tradičním belgickém stylu a kromě klasických porcí slávek podávaných v hrnci nabízejí i možnost neomezené konzumace. Oblíbené jsou slávky dušené na tmavém belgickém pivu Leffe nebo na bílém vínu.
Kromě slávek zde mají v nabídce také čerstvé ústřice. K pití je v nabídce kvalitní výběr vín a belgických piv.
Restaurace vozí pravidelně několikrát týdně z dánských fjordů čerstvé mušle a to přímo od rybářů z jejich farem.

Restaurace Café Savoy

Mušle v restauraci Cafe Savoy
Praha 1, Vítězná 5
Tel: 731 136 144

Restaurace a kavárna Café Savoy ze skupiny Ambiente nabízí čerstvé ústřice Gillardeau na ledu.

Restaurace La Gare

Mušle ve francouzské restauraci La Gare
Praha 1, V Celnici 3
Tel: 222 313 712

Francouzská restaurace La Gare nabízí od října do března čerstvé ústřice Fine de Claire nebo Oysri. Restaurace si vozí ústřice sama přímo od rybářů v Dánsku. V tomto období pravidelně v menu najdete i slávky, které také navíc celoročně připravují na grilu a jsou skvělé.
Restaurace Bricks
Praha 1, Cihelná 2b
Tel: 732 950 960

Italská restaurace Bricks nabízí výběr čerstvých ústřic, například Gillardeau, Ostra Regal nebo Fine de Claire. Pochutnat si na nich můžete s jedinečným výhledem na Vltavu a Karlův most, u kterého se restaurace přímo nachází.
Restaurace Aroma Quadrio
Praha 1, Vladislavova 2121/21 (Quadrio)
Tel: 225 017 115

Středomořská restaurace Aroma Quadrio nabízí celoročně čerstvé ústřice Fine de Claire. Podnik se zaměřuje na čerstvé mořské ryby a mořské plody. Z menu lze doporučit humry nebo chobotnici na grilu.
Zdenek’s Oyster Bar
Praha 1, Malá Štupartská 636/5
Tel: 725 946 250

Podnik v centru Prahy nabízí řadu různých druhů ústřic. Gillardeau, Ostra Regal, David Herve Royale, Josephine a další. Ústřice zde ochutnáte i v originálním fusion stylu šéfkuchaře Davida Vláška, například s ponzu, zázvorem a kumquatem nebo s černým česnekem a máslem z mořských řas. Kromě ústřic je zde pestrá nabídka mořských plodů, ochutnáte mořské šneky, mušle, chobotnici, kraby, langusty, humry a další. Sklep je bohatě zásoben víny a především šampaňským, které se k ústřicím skvěle hodí
La Casa Trattoria
Praha 1, V Jámě 8, Tel: 602 350 320
Praha 3, Kostnické nám. 635/3, Tel: 602 123 375

Italská restaurace La Casa Trattoria nabízí čerstvé ústřice Fine de claire. Nepravidelně se v menu také objevují slávky a oblíbená je italská rybí polévka s mušlemi.
Přejít nahoru