Italská kuchyně patří stále mezi oblíbenější pro svojí jednoduchost a kombinaci kvalitních ingrediencí ve skvělý kulinářský výsledek. V Praze je řada italských restaurací s autentickou a výhradně italskou kuchyní, které rozhodně stojí za návštěvu a kde ochutnáte vynikající regionální italské speciality, čerstvé ryby nebo vynikající těstoviny.
Podnik italského restauratéra Riccarda Lucqueho, restaurace La Finestra je velmi populární italská restaurace zaměřená na regionální italskou kuchyni s velkým důrazem na sezónní nabídku a speciality z masa. Mezi speciality podniku patří například T-bone steak nebo hovězí tataráček s černým lanýžem a jejich přípravu můžete vidět na vlastní oči díky oknům do kuchyně.
Restaurace Casa De Carli nabízí autentickou italskou kuchyni, kterou zde připravuje italský majitel a šéfkuchař v jedné osobě, Matteo De Carli. Restaurace nabízí řadu lákavých specialit z vlastních domácích těstovin, tradiční špenátové knedlíčky Canederli na šalvějovém másle, tataráček z tuňáka s pikantním melounovým kompotem a avokádem, kotletku z toskánského prasátka s restovanými brambory a řadu dalších pokrmů. Stálé menu je pravidelně obohaceno o sezónní nabídky.
Restaurace Aromi je autentická italská restaurace zaměřená především na ryby a mořské plody. Jedním z oblíbených specialit podniku je například mořský vlk v solné krustě nebo variace mořských plodů.
La Casa trattoria Žižkov nabízí speciality tradiční italské kuchyně s důrazem na ryby a mořské plody. Mezi nejoblíbenější speciality patří tataráček z tuňáka, grilované kalamáry, ústřice, černé sépiové risotto s chobotnicí nebo rybí mísa pro dva.
Nechce se vám do restaurace? Zavařte si doma něco z italské kuchyně podle receptů od pražských šéfkuchařů