Francouzské restaurace v Praze

Francie je zemí labužníků. Přípravě jídel je věnována velká péče a vaření a hodování zde má velkou tradici. Dobré jídlo je zkrátka jedním z pilířů celé francouzské kultury.
Přestože francouzská kuchyně je bohatá a pestrá a u nás velice oblíbená, v Praze není mnoho podniků, kde je možné ochutnat tradiční francouzské speciality.

Restaurace La Gare

Restaurace La Gare - Moderní francouzská kuchyně
Praha 1, V Celnici 3
Tel: 222 313 712

Restaurace La Gare je autentická francouzská restaurace s výhradně francouzskou tradiční kuchyní. Najdete zde množství známých francouzských jídel, včetně kohouta na víně, šneků po burgundsku nebo výborné cibulačky. Celou zimu zde servírují vynikající ústřice a podnik disponuje velkým otevřeným grilem, na kterém šéfkuchař připravuje steaky z vyzrálého hovězího masa.

Restaurace Safé Cavoy

Café Savoy — Kavárna vídeňského stylu
Praha 5, Vítězná 5
Tel: 731 136 144

Francouzská restaurace Café Savoy se nachází u břehu Vltavy, nedaleko Kampy v secesním domě a její počátky sahají do konce 19. století. Tento živý a příjemný podnik patří do skupiny Ambiente, což obvykle zaručuje perfektní jídlo i servis. Restaurace, která otvírá již na snídaně, připomíná tradiční francouzská bistra a z nabídky klasických francouzských pokrmů si zde pochutnáte na vynikajícím tataráčku, salátech, ústřicích, šnecích, racích, hovězím steaku a dalších specialitách. Restaurace také nabízí množství sladkých dezertů a dortů z vlastní pekárny.

Restaurace Bílá Kráva

Bílá Kráva: Francouzská venkovská restaurace v Praze
Praha 2, Rubešova 10
Tel: 603 397 367

Restaurace Bílá Kráva se zaměřuje na speciality tradiční francouzské kuchyně, ale jejich hlavní specialitou jsou pokrmy z vyzrálého hovězího masa z francouzského plemene Charolais. Z menu kromě steaků ochutnejte šneky po burgundsku, žabí stehýnka, hovězí Bourguignon, husí paštiku, výborné jehněčí a další speciality.

Restaurace RED Pif

Restaurace RED Pif
Praha 5, Nádražní 23
Tel: 257 941 669

Francouzská restaurace Red Pif na smíchovském Andělu potěší milovníky francouzské kuchyně a francouzských vín. Z menu zde ochutnáte například jelítko Boudin noir, šneky po burgundsku, francouzský tataráček, francouzskou cibulačku, tarte flambée, jehněčí Navarin, kohouta na víně a mnoho dalšího. Pestrá nabídka nejen přírodních francouzských vín. Podnik částečně fúzuje s českou kuchyní. Těšit se můžete také na plzeňské pivo z tanku.
Přejít nahoru