Burger neznamená jen mleté maso v housce připravené fast food řetezci, ale je to skvělý pokrm, který, je-li připravován s péčí a láskou, potěší každého, kdo má rád dobré jídlo. Burger obvykle představuje mleté maso a další ingredience ve speciální housce, která by měla udržet obsah a tvar a nerozmočit se. Proto si většina podniků, které to myslí s nabídkou burgerů vážně, vyrábí housky vlastní a unikátní. Totéž platí o nejrůznějších omáčkách.
V Praze je několik restaurací, kde si můžeme pochutnat na skvělých burgerech:
Není-li masová náplň mletá, ale maso je krájené nebo sekané, říkáme tomu namísto burgeru sendvič. Mleté hovězí maso by se správně mělo připravovat tak, aby zůstalo uprostřed růžové a šťavnaté. Nejchutnější hovězí burger bývá z prorostlejšího masa, protože tuk zvýrazňuje chuť. Kromě hovězího jsou obvyklé burgery jehněčí, kuřecí, rybí nebo také krůtí a houbové. Nicméně fantazii na náplň burgeru se meze nekladou a současným trendem je také mixovat ingredience různých kuchyní, například Asian Fusion a některé náplně jako játra Foie gras předurčují burgery i pro stoly v noblesních restauracích.
Restaurace Let’s Meat Praha 3, Slezská 107 Tel: 776 103 254 V restauraci Let´s Meat, která se nachází přímo u stanice metra Flora, se zaměřují především a masa na grilu a pro milovníky burgerů zde nabízí celé burgerové menu. Ochutnáte například burger z kvalitního hovězího Black Angus s pancettou, cheddarem a okurkou nebo s gorgonzollou, houbovým ragú, pancettou a majonézou nebo mexický hovězí burger s chorizem, sýrem manchego, volským okem a guacamole. |
Dish Belgická 26, Praha 2 Tel: 233 340 701 V příjemném a neformálním prostředí restaurace Dish můžete ochutnat desítku zajímavých burgerů. K burgeru se skvěle hodí Únětická 12°, kterou zde mají na čepu. |