Svátek svatého Valentýna je svátkem lásky a všech zamilovaných a připadá v kalendáři na 14. února. K svátku svatého Valentýna neodmyslitelně patří dárky, růže, jahody, šampaňské, čokoláda a nejrůznější lahůdky. Využijte této příležitosti a potěšte svého partnera pozváním do vybrané restaurace a užijte si romantický večer při dobrém jídle, které pro Vás na Valentýna připraví v doporučených restauracích v Praze.
Doporučené restaurace v Praze na Valentýna:
Restaurace Obecní dům, 14.2.2025 Praha 1, Náměstí Republiky 1090 Tel: 771 275 737 Oslavte svátek všech zamilovaných v secesním prostředí restaurace Obecní dům a vychutnejte si 3-chodové menu včetně welcome drinku a kávy. Jako předkrm tygří krevety nebo telecí vitello tonnato s kapary, v případě hlavního chodu si zvolte mezi hovězím steakem s glazé s rozmarýnem, steakem z tuňáka s omáčkou Buerre blanc a flambovaným Chateaubriand. Nechybí dezert v podobě makronky s malinovým ganache, čerstvými malinami a malinovou omáčkou. Cena za osobu: od 1.240 Kč |
Restaurace Marina Ristorante, 14.2.2025 Praha 1, Alšovo nábřeží Tel: 605 454 020 Romantické výhledy na Pražský hrad si můžete užít společně se 4-chodovým valentýnským menu v restauraci Marina Ristorante. Tuňák v sezamové krustě, grilované scaloppine ze svíčkové Black Angus s pečeným květákem v krustě z pražené pancetty, omáčka salsa verde a květákové pyré, pečený filet z pražmy královské spolu s risottem s granátovým jablkem, máslovou omáčkou s citrusy, restovanou cuketou a sušenými černými olivami a jako nefalšovaný valentýnský dezert srdce z jahodové pěny s jahodami, čokoládou a crumblem z pinií a sušenek. Cena: á la carte |
Restaurace Lví dvůr, 14.2.2025 Praha 1, U Prašného mostu 51 Tel: 733 747 008 4-chodové valentýnské degustační menu nabízí restaurace Lví dvůr. Hovězí vývar s cherry vínem, pečený candát s grenaille, houbami a růžičkovou kapustou, steak Tournedos Rossini s pečenými foie gras, gratinovanými brambory a omáčkou madeira a jako dezert pak košíček s tvarohovo-skořicovým krémem a hruškami. Cena za osobu: 1.500 Kč |
Restaurace V Zátiší, 14.2. a 15.2.2025 Praha 1, Liliová 1 Tel: 222 221 155 Valentýnské 6-chodové degustační menu připravila po dva večery restaurace V Zátiší. Po výběru snack baru následuje foie gras s vánočkou, pistácií a hruškou, treska s řepou, daňčí hřbet s kaštany, květákem a růžičkovou kapustou, Champagne s okurkou a bazalkou a dezert z bílé čokolády se skořicí a karamelem. Lze doplnit sklenkou či lahví Champagne. Cena za osobu: od 2.995 Kč |
Restaurace Dejvická 34, 14.2.2025 Praha 6, Dejvická 34 Tel: 607 277 123 Valentýnské 4-chodové menu pro dva chystá na 14. února restaurace Dejvická 34. Gazpacho z manga a mučenky s mečounem, sýrem straciatella a svatojánskými ořechy, tortellini plněné uzeným halibutem, pěnou z papriček, pyré z divoké brokolice a kaviárem z lososa, dušená hovězí žebra s krémovým celerem a dezert v podobě malinového srdce s jedlým zlatem a růžovou čokoládou. Cena pro 2 osoby: 2.999 Kč |
Restaurace Zvonice, 14.2.2025 Praha 1, Jindřišská 33 Tel: 224 220 009 Oslavu Valentýna v jedinečných prostorách původní gotické zvonice připravila stejnojmenná restaurace v centru Prahy. Menu o 4 chodech má hned tři varianty včetně vegetariánské, pochutnejte si na dýňové polévce se zázvorem, steak z divočáka na čerstvých brusinkách, steaku ze svíčkové na lanýžové omáčce s plátky čerstvých lanýžů a s gratinovanými bramborami, na závitky z grilovaného lilku plněném ricottou a parmezánem nebo na grilovaném kachním prsu na omáčce Grand Marnier. Cena za osobu: 3.980 Kč |
Restaurace George Prime Steak, 10.2. – 28.2.2025 Praha 1, Platnéřská 19 Tel: 226 202 599 Oslavte Valentýna výjimečnou večeří ve dvou v restauraci George Prime Steak. Dopřejte si lahodný Maryland Blue Crab Cake, originální Chateaubriand pro dva s USDA Prime svíčkovou a na závěr dezert Ruby Dome s mandlovým korpusem a krémovou Ruby čokoládou. Menu můžete doplnit vybranými kalifornskými víny a také speciálními valentýnskými koktejly. Cena: á la carte |
Restaurace Spojka Karlín, 14.2. – 16.2.2025 Praha 8, Pernerova 35 Tel: 226 203 888 Valentýnskou nabídku o 3 chodech chystá pro všechny zamilované restaurace Spojka Karlín. Tartaletka s variací tataráčků, Wellington z dančího hřbetu s celerovým pyré a zvěřinovým demi glace a jako dezert valentýnské srdce – linecké cukroví s jahodami, bílou čokoládou a smetanovo-vanilkovou pěnou. Cena: á la carte |
Restaurace Terasa U Prince, 10.2. – 16.2.2025 Praha 1, Staroměstské náměstí 29 Tel: 739 609 779 Nádherné výhledy na Prahu a k nim valentýnské menu o 3 chodech nabízí restaurace Terasa U Prince. Zauzené kachní prsíčko s gelem z červené řepy, malinovým dresingem a restovanými piniemi, jako hlavní chod steak z dančího hřbetu s uzeným bramborovým pyré a marinovanými houbami nebo filet z mořského vlka s šafránovým rizotem a petrželovým pestem a dezert v podobě „Malinové lásky“ s ruby čokoládou, malinami a pistáciovou ganache. Cena: á la carte |
Restaurace Terasa U Zlaté studně, 14.2.2025 Praha 1, U Zlaté studně 4 Tel: 777 737 020 Večeře plná romantiky a vytříbených chutí – to je degustační valentýnské menu v restauraci U Zlaté studně, sestávající ze 7 chodů. Tartar z pražmy královské s ústřicí Fine de Claire a kaviárem, treska Skrei se slávkami v kapustě, pečená kachní játra foie gras, pithiever z hovězí svíčkové Angus s divokou brokolicí a lanýžovou omáčkou, sorbet z růžového šampaňského s jahodovým consommé, suflé tart Valrhona s kakovými boby a zmrzlinou z kandovaných pomerančů a malinové makronkové srdce. Lze doplnit vinným párováním. Cena za osobu: 4.400 Kč |
Restaurace Červený Jelen, 14.2.2025 Praha 1, Hybernská 5 Tel: 735 123 647 Šéfkuchař Marek Fichtner a jeho tým zve na valentýnské menu o 4 chodech. Těšte se na lanýžový mousse s houbovým consommé, mušle svatého Jakuba s risottem, červenou krevetou, řepou a jablkem, hlavním chodem bude dle vaší volby buď zimní treska „Skrei“ se zelím, koprovým velouté a bylinkovou salsou nebo stařený hovězí sirloin s omáčkou z fermentovaného pepře a špičatým zelím. Vše doplní sladká tečka ve formě lískooříškového parfaitu se zmrzlinou a čokoládovou omáčkou. Cena za osobu: 1.990 Kč |
Restaurace Hard Rock Cafe, 10.2. – 21.2.2025 Praha 1, Malé náměstí 3 Tel: 228 880 818 Svatý Valentýn oslavte stylově v Hard Rock Cafe Prague výběrem speciálních předkrmů, hlavních chodů i dezertů pro zamilované. Zvolte si dvou nebo tříchodové menu. Čeká vás ricotta s pečeným česnekem, mozzarellou a slaninou, jarní salát s balzamikovou zálivkou, kozím sýrem a ovocem, křupavý kuřecí řízek s parmezánem, octovo-vinnou zálivkou, citrónem a salátem, New York Strip s hranolky a česnekovým aioli, Legendary Smash Burger s čedarem a sýrovou omáčkou a mnoho dalších specialit. Sklenka Prosecca v ceně a 14.2. od 20:00 hodin navíc koncert Jamieho Marshalla. Cena za osobu: od 640 Kč |
Grand hotel Bohemia, sál Boccacio, 14. 2. 2025 Praha 1, Králodvorská 652 Tel: 234 608 111 Svatý Valentýn a nádherné prostředí sálu Boccacio v Grand hotelu Bohemia představuje spolu s živou klavírní hudbou dokonalou kombinaci. Zvolte si jedno ze dvou 4-chodových menu a vychutnejte si makovou makronku s paté foie gras, vichyssoise s pěnou z kozího sýra, vepřovou panenku s omáčkou z brandy s pyré s pečeným květákem a čerstvým lanýžem a roládu z červené řepy – nebo v případě druhé varianty makronku s kozím sýrem, dýňové kapučíno se zázvorem a chilli, kachní prsíčko sous-vide se slámou z brambor a karotky a švestkovým pyré a dortík s krémem z belgické čokolády. Cena za 2 osoby: 2.990 Kč |
Restaurace Ginger & Fred, 14.2.2025 Praha 2, Jiráskovo náměstí 6 Tel: 601 158 828 Valentýnské 5-chodové degustační menu v jedinečných prostorách Tančícího domu nabízí restaurace Ginger & Fred s výhledem na Prahu. Mušle svatého Jakuba s řasou nori a gelem z pečených tomat, topinamburový krém s lanýžovým olejem, smažené stehno z perličky s černým lanýžem, celerovým pyré a bramborovým croissantem, grilovaný tuňák s pečenou máslovou dýní, divokou brokolicí, kandovanými kaštany a šafránovou omáčkou doplňuje sladká tečka v podobě malinového parfait s ostružinovým gelem. Cena za osobu: 2.990 Kč |
Restaurace Farina, 14.2.2025 Praha 1, Hybernská 7 Tel: 778 540 330 Valentýnské menu o 3 chodech nejen pro zamilované nabízí italská restaurace Farina. Vychutnejte si tatarák z tuňáka s jahodovou omáčkou, jako hlavní chod grilované kachní prso s omáčkou z portského vína a pyré z cukrového hrášku nebo slávky na bílém víně s cherry rajčátky a grulovaným chlebem. Menu završí sladká tečka v podobě jahodového tataráčku s citronovým sorbetem a slaným karamelem. Cena za osobu: 969 Kč |
Restaurace Buddha Bar, 14.2.2025 Praha 1, Jakubská 8 Tel: 725 069 213 Oslavte svátek svatého Valentýna slavnostním menu o 3 chodech v restauraci Buddha Bar. Kachní knedlíček s omáčkou Toban Djan a Hoisin nebo Pink Lobster Sushi rolka jako předkrm, hlavní chod v podobě hovězí wagyu svíčkové se zauzeným topinamburovým pyré s červeným pepřem a lanýžovou omáčkou nebo pošírovaných tygřích krevet na limetkovém másle s omáčkou bisque a yuzu, na závěr pak kokosový parfait s passion fruit omáčkou a jahodovým coulis. Cena za osobu: 3.000 Kč |
Restaurace Hliněná bašta, 14.2.2025 Průhonice, Újezdská ulice 619 Tel: 272 690 700 5-chodové valentýnské menu chystá na svátek všech zamilovaných průhonická restaurace Hliněná bašta. Krevety aglio olio, koktejlový salát z humra, krémová polévka z mušlí, jako hlavní chod japonská hovězí vysoká roštěná wagyu s chimichurri a bramborovými dukátky a jako dezert vás čeká čokoládový fondán s jahodovou zmrzlinou. Cena za osobu: 1.850 Kč |
Restaurace Altány Kampa, 14.2.2025 Praha 1, Nosticova 634 Tel: 257 007 681 Oslavte svatého Valentýna 3-chodovým menu v unikátním prostředí pražské Kampy, v restauraci Altány Kampa. Carpaccio z červených krevet s dračím ovocem a stracciatellou, perlička nadívaná lanýži a kachním Foie Gras s glazovanou zeleninou a bramborovou kaší a stylový dezert v podobě valentýnského srdíčka s mousse z mascarpone a fazolí tonka, s coulis z malin a růží. Cena za osobu: 1.350 Kč |
Restaurace Chateu St. Havel, 14.2.2025 Praha 4, Před Nádražím 1/4 Tel: 601 577 484 Zámecká restaurace Chateau St. Havel zve na svatého Valentýna na slavnostní menu o 5 chodech. Oslavte svátek zamilovaných kachní paštikou pečenou v listovém těstě s pistáciovým olejem a švestkovou espumou, krevetovým bisquem se špenátovým válečkem, lososovým kaviárem a pečenou krevetou, telecí svíčkovou se smaženou bramborou, tomatovým nokem a pórkovým krémem, rolkou z chobotnice a lososa v řase nori s avokádovým krémem a s raviolou s koriandrovým cottage sýrem. Dezert se podává v podobě mascarpone mousse s malinovým gelem, piškotem red velvet a želé z růže. Cena za osobu: 2.450 Kč |
Restaurace Fly Vista, 14.2. – 16.2.2025 Praha 1, Národní 62/26 Tel: 720 772 001 Speciální valentýnské menu doprovázené živou saxofonovou hudbou připravila restaurace Fly Vista v nově zrekonstruovaném domě Máj v srdci Prahy. Menu o 4 chodech lze objednat buď kompletní nebo si zvolte jen to, na co máte chuť: bílá rajčatová polévka s knedlíčky z ricotty a sušenými rajčaty, bramborové gnocchi s marinovanými langustýnkami a humřím bisquem, steak z telecí svíčkové s baby špenátem, bramborovou kaší, lanýžovou omáčkou a foie gras a čokoládové srdce. Originální prostředí a jedinečné výhledy navíc přímo vybízí k tomu, abyste tento výjimečný den proměnili ve chvíli, kdy zazní ta nejromantičtější otázka. Cena za osobu: 2.740 Kč |
Restaurant & Bar 1890, 14.2. – 15.2.2025 Praha 1, Senovážné náměstí 13 Tel: 778 449 055 Valentinské menu o 5 chodech nabízí spolu s živou hudbou restaurant & bar 1890 v hotelu Carlo IV. Mušle svatého Jakuba, dýňové kapučíno s uzenou šlehačkou a prachem z parmské šunky, telecí hřbet a brzlík s glazovanou mrkví nebo grilovaný candát s omáčkou z červené řepy a malinového octa s purée z pražených mandlí a jako dezert vanilkové mille-feuille s třešňovým konfitem a malinový marshmallow s limetkou. Cena za 2 osoby: 4.900 Kč |
Restaurace Mlýnec, 14.2.2025 Praha 1, Novotného lávka 9 Tel: 277 000 777 Restaurace Mlýnec připravila 5-chodové valentýnské menu, které zaručeně zpestří váš sváteční večer. Zauzený telecí tatarák s popcornem, pěna z foie gras s pistáciovou brioškou a makadamovými ořechy v čokoládě, striploin steak s pyré z fialových brambor s lanýžem, granátovým jablkem a omáčkou z uzených višní, krevetový bisque s pečenou dýní a mušlemi sv. Jakuba a na závěr macerované jahody s čokoládou a růží. Cena: á la carte |
Restaurace Tony’s Cafe & Bar, 14.2. – 16.2.2025 Praha 1, U Obecního domu 1 (Hotel Paris) Tel: 222 195 195 Dejte letošnímu Valentýnu chuť výjimečnosti s jedinečným menu o 4 chodech v Tony’s Cafe & Bar. Jako předkrm ústřice nebo terina foie gras s brusinkovým chutney a zázvorovým chipsem, hlavní chod v podobě candáta s Béarnaise omáčkou se šťouchaným bramborem a zeleninou na másle nebo hovězí steak s portským vínem se zelenými fazolkami v panchettě a šafránovými gratinovanými bramborami. Sladkou tečkou jsou pak palačinky Crêpes Suzette flambované v likéru Grand Marnier, vanilková zmrzlina a jahody. Cena: á la carte |
Restaurace Coda, 14.2.2025 Praha 1, Tržiště 9 Tel: 225 334 761 Oslavte svátek zamilovaných výjimečným gurmánským zážitkem v restauraci Coda v centru Prahy. Čeká vás menu o 5 chodech – ceviche z mořského vlka, raviolo se špenátem a ricottou, třešňovo-vanilkový sorbet se smrkovým olejem, telecí wellington se smržovouu omáčkou a na závěr malinová pavlova a pralinky. Cena zahrnuje nealko nápoje a drobný dárek. Cena za osobu: 3.990 Kč |
Restaurace Hoffmeister, 1.2. – 28.2.2025 Praha 1, Pod Bruskou 7 (hotel Hoffmeister) Tel: 251 017 111 3- nebo 5-chodové menu pro zamilované, připravené s láskou nabízí stejnojmenná restaurace v hotelu Hoffmeister. Ochutnejte hráškové cappuccino s glazovanou karotkou, mousse z kozího sýra s fíkovým chutney, mušle sv. Jakuba s limetkovou espumou, hlavní chod v podobě kuřece Le Coquelet s černým lanýžem a bramborovým gratinem a jako dezert vanilkový parfait s malinovým prachem, mandlemi a levandulovým medem. Součástí menu sklenka vína. Cena za osobu: od 890 Kč |
Restaurace Deer, 10.2. – 16.2.2025 Praha 1, Michalská 19 Tel: 737 344 197 Den svatého Valentýna můžete letos oslavit 3-chodovým menu v restauraci Deer v srdci Prahy. Vychutnejte si makrelu s panna cottou ze zakysané smetany a kopru, výběr z hlavních chodů – telecí filet mignon v bylinkové krustě s bramborovým pyré a lanýži nebo mořský ďas s pyré ze zauzeného květáku, s panchettou a liškovým krémem a na závěr slavnostního menu pak jahodovo-jogurtový dortík se sněhovými pusinkami nebo pomerančový krém s Cointreau. Cena: á la carte |
Restaurace Esprit, 14.2.2025 Praha 1, Na Pankráci 15 (hotel Holiday Inn) Tel: 296 895030 Překvapte svou drahou polovičku nezapomenutelným večerem k svátku sv. Valentýna ve stylové restauraci Esprit. Vychutnejte si zázvorové krevety, marinovaného lososa v červené řepě, kuřecí supreme s omáčkou z červených pomerančů, grilovanou zeleninou a pyré z červené řepy a čokoládový cheesecake s jahodami. Cena za osobu: 850 Kč |
Restaurace The Monkey Bar Prague, 14.2.2025 Praha 1, Opletalova 21 Tel: 226 216 599 4-chodovou romantickou večeři s případným vinným párováním a speciálním koktejlem lásky chystá na svátek všech zamilovaných The Monkey Bar Prague. Nigiri s tuňákem, foie gras a omáškou teriyaki, ceviche z pražmy královské a kaviárem a avokádem, hovězí svíčková Rossini s čerstvým špenátem, bgratinovanými bramborami a omáčkou Périgold a srdce s ruby čokoládou, mascarpone a yuzu. Večerem doprovází klavírista. The Monkey Bar zve také na zamilovaný brunch, 14.2. od 12 do 15 hodin a 15.2. od 12:30 do 15 hodin. Nebude chybět salát z chobotnice, flank steak, bezedné koktejly a mnoho dalších specialit. Cena za osobu: menu 1.600 Kč, brunch 1.600 Kč |
Restaurace Dark Kitchen, 14.2.2025 Praha 3, Řípská 12 Tel: 601 393 306 Oslavte svatého Valentýna a svátek zamilovaných ve vinohradské restauraci Dark Kitchen, a to 4-chodovým menu, připraveným jen pro tento večer. Foie gras s karamelizovaným kaki s máslovou brioškou, raviolly s ricottou a černým kaviárem, USDA Prime Steak Striploin s bramborovou kaší a grilovanou zeleninou a jako dezert valentýnské srdce s vanilkovou pěnou a jahodou. Cena za osobu: 1.650 Kč |
Restaurace Paloma Průhonice, 14.2.a 15. 2. 2025 Průhonice, Květnové náměstí 53 Tel: 220 188 610 Oslavte svátek zamilovaných výjimečným 7-chodovým degustačním menu od šéfkuchařky Alexie Falcone a jejího týmu. Čekají vás jedinečné chutě, včetně mušlí sv. Jakuba, luxusního japonského hovězího Wagyu nebo grilovaného humra. Kromě toho si můžete 15.2. od 10:00 do 15:00 hodin vychutnat také valentýnský brunch. Čekají vás valentýnské dortíky, ústřicový bar, argentinský roštěnec, výběr francouzských sýrů, čokoládová fontána a mnoho dalšího. Cena za osobu: večeře 3.290 Kč, brunch 1.490 Kč |
Restaurace PRU58, 14.2.2025 Praha 7, Tusarova 58 Tel: 606 980 612 Degustační menu o 7 nebo 8 chodech anebo sushi degustační talíř připravuje na svátek svatého Valentýna restaurace PRU58, a to ve dvou blocích, od 17:15 a 19:40 hodin. Čekají vás červené krevety s pomelem, citronovou trávou a kešu griliášem, kranas žlutoploutvý s avokádem a omáčkou yuzu, jelení hřbet Wellington, dimsum knedlíčky s pikantní dýní, bůček s fenyklem a karamelizovaným jablkem a mnoho dalších asijských kulinářských specialit. Cena za osobu: od 1.590 Kč |
Restaurace Les Moules, 14.2.2025 Praha 1, Pařížská 29 Tel: 733 503 220 Zažijte Valentýna s chutí moře! Restaurace Les Moules pro vás připravila exkluzivní 3-chodové menu s fritovanými mořskými plody, jemnou treskou Skrei se šafránovou omáčkou a pro opravdové gurmány pošírovaného humra pro dva. Cena: á la carte |
Restaurace La Gare, 14.2.2025 Praha 1, V Celnici 3 Tel: 222 313 712 Vydejte se na valentýnskou cestu plnou výjimečných chutí v restauraci La Gare. Čeká na vás 3-chodové menu dle vlastního výběru – svěží ceviche z mořského vlka, jemné foie gras, stařený roštěnec nebo pošírovaná treska Skrei. A na závěr? Sladká tečka s názvem Horká láska! Přijďte si užít romantický večer plný gurmánských zážitků. Cena: á la carte |
Restaurace Food Lab, 14.2.2025 Praha 1, Haštalská 4 Tel: 257 310 713 Zažijte kouzlo Valentýna s výjimečným 6-chodovým menu plným rafinovaných chutí v restauraci Food Lab. Nechte se okouzlit jemným bramborovým velouté, timbálem z uzeného lososa a avokáda či dokonale připraveným vejcem 63 °C. Jako hlavní chod si vychutnejte tresku Skrei s lanýžovým Mille feuille nebo telecí mignon s jeruzalémskými artyčoky. A dezert? Létající láska s jahodami a malinovým prachem. Cena: á la carte |
Restaurace BRICK’S, 14.2.2025 Praha 1, Cihelná 2b Tel: 732 950 960 Oslavte Valentýna výjimečnou 5-chodovou večeří od šéfkuchaře Pavla Sapíka a jeho týmu. Těšit se můžete na ceviche z pražmy královské s kaviárem Ossetra či terinu z Foie Gras se zauzenými kachními prsy. Hlavní chod nabídne mořského ďasa v pancettě nebo royal steak z argentinského Anguse s černými lanýži. Sladkou tečkou bude jahodový „financier“ s růžovou zmrzlinou a pralinkami z grepu. Cena za osobu: 2.600 Kč |