Ingredience na 2 porce:
červené víno 0,2 l
Vepřová selečí plec nakrájená na kostky 400 g
Vývar z kostí 0,3 l
Vepřový výpek a demi glace 0,1 l
Olej, máslo, cibule, sůl, pepř, mletý kmín, jalovec, nové koření, rozmarýn
rýže basmati
cibulka
sádlo, máslo, olej
Postup:
Zadělávané vepřové
Orestujeme si do zlatava cibulku na sádle. Potom jí zalejeme vývarem z kostí a rozmixujeme. Mezitím si opečeme kostky selečí plece. Do rozmixované cibulky si přidáme mletý kmín a předem opečené kostky selečí plece vložíme do hrnce, přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme maso do měkka. Svaříme si červené víno.
Po vyjmutí kostek selečí plece přidáme svařené červené víno s rozmarýnem, jalovcem a provaříme se základem a přidáme trošku demi – glace. Procedíme a dochutíme troškou pepře a soli. Na úplný závěr přidáme trošku másla.
Basmati rýže
Propereme si rýži a necháme ji okapat. Orestujeme si na oleji cibulku. Poté přidáme rýži a orestujeme. Zalijeme 1,5 x více vody než je rýže. (200g rýže – 0,3 l vody) Rýži zavaříme, až se voda na povrchu odvaří. Odstavíme a necháme pod pokličkou dojít. Přibližně asi za 20 minut vidličkou promícháme a můžeme servírovat.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Zlatý had