Vepřové maso na zázvoru

Recept - Vepřové maso na zázvoru

Ingredience (na 4 porce):

20g sušených černých hub (jidášovo ucho)
1 polévková lžíce rybí omáčky
2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
4 lžíce vývaru nebo vody
2 polévkové lžíce oleje
400g vepřového masa, pokrájeného na nudličky
40g oloupaného zázvoru, pokrájeného na nudličky
2 cibulky – šalotky, pokrájené na osminky
1 menší mrkev karotku, pokrájenou na nudličky (julien)
50g cukrového hrášku
4ks baby kukuřice
mletý bílý pepř
2 jarní cibulky, pokrájené na šikmo na kolečka, na ozdobu
hrstku pražených sezamových semínek, na ozdobu
2ks čerstvých chilli papriček, bez jader, pokrájených na tenká kolečka, na ozdobu
několik lístků koriandru na ozdobu

postup:

Jidášovo ucho namočte na cca. 5min do horké vody aby houba změkla, pak slijte vodu a nechte okapat.

V pánvi wok či pánvi rozpalte dostatečně olej a na prudkém ohni velmi krátce osmažte česnek. Přidejte maso a 2-3 minuty orestujte. Poté přidejte do pánve zázvor, mrkev, šalotku, jidášovo ucho a omáčky. Několikrát prohoďte v pánvi, přidejte baby kukuřice, cukrový hrášek a odstavte z ohně.

Servírujte v misce. Navrch směs posypte kolečky jarní cibulky, sezamovými semínky, ozdobte koriandrem a kolečky chilli. Podáváme s jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi.

Přejít nahoru