Ingredience na 4 porce:
vepřova panenka cca 600g
drcený pepř, sůl
olivový olej
dyne 150g
cizrna 50g (předem namočena a uvařena)
lanýžový olej
4 velké brambory
kuřecí vývar 0.25 l
šafrán 1 sáček 0.3g
šalvěj na dekoraci
telecí jus
Postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, vložíme do žáruvzdorné nádoby a zalijeme rozpuštěným máslem s vývarem a šafránem , přikryjeme nebo zabalíme alobalem a dáme do trouby táhnou na 100 stupňů cca 1 hod podle velikosti.
Vepřovou panenku očistíme, naporcujeme,osolíme a opepříme, opečeme na rozpáleném oleji a dáme dopéct do trouby cca 10 min, podle velikosti.
Mezitím si orestujeme na kostky nakrájenou dýni s vařenou cizrnou, osolíme a zakápneme lanýžovým olejem. Podáváme přelité telecím jus.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Artisan