Vepřová panenka pečená v bílém chlebu s křenovou kaší a zelným salátem s jeřabinami

Recept - Vepřová panenka pečená v bílém chlebu s křenovou kaší a zelným salátem s jeřabinami

Vepřová panenka 600g
Bílý chléb italského tipu
Fazolky zelené 60g
Brambory neloupané 500g
Sýr lučina 125g
Jablkový křen 30g
Smetana 2dcl
Zelí červené 350g
Jablkový ocet
Med
Jeřabiny kompotované
Červená cibule 150g
Olivový olej
Sůl
Pepř
Grilovaní koření
Máslo 50g
Olej

Očištěnou vepřovou panenku nakrájíme a posypeme grilovacím okořením , z okrojených konců připravíme fáš kterou zjemníme lehce smetanou a osolíme.

Na potravinářskou folii položíme na tenké plátky nakrájený a na pařený bílý chléb, který potřeme připravenou fáší a zelené fazolky , na kraj polžíme naloženou vepřovou panenku , a vše zatočíme , takto připravenou roládu položíme na rozpálenou pánev , opečeme ze všech stran a přesuneme dodělat do trouby . cca 10 min. Vedle si mezitím připravíme brambory, které vaříme ve šlupce .

Měkké brambory scedíme a ješte teplé oloupeme a prolisujeme, přidáme teplou smetanu, máslo , sýr lučinu a jablkový křen a vše důkladně vyšleháme, dle chuti dosolíme. Zelný salát je vhodné připravovat den dopředu aby se lépe rozvinuly všechny chuti ,

Zelí nastrouháme , přidáme najemno nakrájenou cibuli , med, kompotované jeřabiny ,jablkový ocet /možno použít i červený vinný /sůl a olivový olej a vše důkladně promícháme /podáváme při pokojové teplotě

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Kolkovna Olympia

Přejít nahoru