Vepřová líčka s bramborovými placičkami a pečenou zeleninou

Recept - Vepřová líčka s bramborovými placičkami a pečenou zeleninou

Ingredience na 4 porce:

Suroviny na líčka:

1,5 kg očištěných vepřových líček
1 kg kořenové zeleniny
0,5 kg cibule
100 g rajčatového protlaku
200 g vepřového sádla
Divoké koření dle chuti
Bylinky přiměřeně
Sůl a pepř dle chuti
500 ml bílého vína
1 litr vepřového vývaru
100 g čerstvého zázvoru
100 g medu


Postup:

Líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle do hněda, Vyjmeme, vložíme zeleninu, koření, bylinky a opékáme dohněda. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe v troubě vyhřáté na 120 stupňů nejlépe celou noc. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu.

Suroviny na bramborové placičky

1 kg vařených brambor
Snítka tymiánu
300 g polohrubé mouky
5 vajec
Sůl dle chuti
500 g vepřového sádla

Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci, rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava.

 Suroviny na pečenou zeleninu:

400 g červené a žluté mrkve
200 g řapíkatého celeru
200 g petržele kořen
200 g fenyklu
200 g červené řepy
1 lžíce římského kmínu
200 g hnědého cukru
100 ml olivového oleje
Sůl a pepř dle chuti
Tymián 

Oloupanou a očištěnou zeleninu nakrájíme stejnoměrné větší kousky.Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě.

Podáváme horké na předehřátém talíři s placičkami a vepřovými líčky přelité šťávou.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Amade.

Přejít nahoru