Ingredience na 4 porce:
Suroviny na líčka:
1,5 kg očištěných vepřových líček
1 kg kořenové zeleniny
0,5 kg cibule
100 g rajčatového protlaku
200 g vepřového sádla
Divoké koření dle chuti
Bylinky přiměřeně
Sůl a pepř dle chuti
500 ml bílého vína
1 litr vepřového vývaru
100 g čerstvého zázvoru
100 g medu
Postup:
Líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle do hněda, Vyjmeme, vložíme zeleninu, koření, bylinky a opékáme dohněda. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe v troubě vyhřáté na 120 stupňů nejlépe celou noc. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu.
Suroviny na bramborové placičky
1 kg vařených brambor
Snítka tymiánu
300 g polohrubé mouky
5 vajec
Sůl dle chuti
500 g vepřového sádla
Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci, rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava.
Suroviny na pečenou zeleninu:
400 g červené a žluté mrkve
200 g řapíkatého celeru
200 g petržele kořen
200 g fenyklu
200 g červené řepy
1 lžíce římského kmínu
200 g hnědého cukru
100 ml olivového oleje
Sůl a pepř dle chuti
Tymián
Oloupanou a očištěnou zeleninu nakrájíme stejnoměrné větší kousky.Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě.
Podáváme horké na předehřátém talíři s placičkami a vepřovými líčky přelité šťávou.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Amade.