BIO suroviny pro 4 osoby:
2 ks pstruha (cca 800g), 400g špaldových nudlí, 1x balení cherry tomato, 1x svazek jarní cibulky, tmavý cukr, mrkev, 4ks vejce, sezamový olej, med
Konvenční suroviny pro 4 osoby:
mořská sůl, ocet vinný, tymián, pepř, ocet stolní na zastření vejce
Postup:
Pstruha opláchneme a podélným řezem z něj připravíme filety, které osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet v chladu 1 hodinu. Poté přeudíme v rozpálené udírně při teplotě 170 °C cca 6 minut (můžeme použít i troubu horkovzdušnou).
Mrkev nakrájíme na plátky, položíme na pečící papír a necháme sušit při teplotě 70 °C cca 2 hodiny. Poté necháme vystydnout a používáme na prokládání pstruha jako doplněk.
Jarní cibulku spaříme, rychle zachladíme a osušíme. Nasekáme najemno, přidáme olej, med, ocet, sůl, pepř a vše promícháme metlou. Zbylou cibulku nekrájíme a použijeme ji na proložení spolu s mrkvovým plátkem.
Cherry tomat opláchneme, nařízneme ostrým nožem do kříže, posypeme tmavým cukrem a necháme ztmavnout na suché pánvi.
Špaldové nudle uvaříme v osolené vodě, propláchneme, vložíme do rozpáleného sezamového oleje, přidáme nasucho opražený seznam a rychle promícháme.
Vejce vyklepneme do octové vody pomocí naběračky. Vaříme cca 3 minuty, poté vyjmeme a rozpůlíme těsně před výdejem.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Triton