1 porce
3 kusy „Tygřích krevet“
1ks citrónové trávy (nasekané nadrobno)
1ks čili papričky (nasekané nadrobno)
3 stroužky česneku (nasekané nadrobno)
50ml bílého vína
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce cukrového rozvaru
2 lžíce slunečnicového oleje
bageta
snítek koriandru a máty
POSTUP
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, citrónovou trávu, chilli a chvilku restujeme do zlatova. Potom přidáme krevety a opečeme je z obou stran do růžova. Přilejeme bílé víno, přiklopíme pokličkou a dusíme ještě 2 minuty.
Poté na krevety přilejeme rybí omáčku a cukrový rozvar. Pečeme ještě minutu a odstavíme ze sporáku.
Krevety servírujeme na talíř, přelejeme výpekem, posypeme nasekanými bylinkami a podáváme s opečenou bagetou.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Public Chilli