Trhanec s rozinkami v pomerančovém karamelu

Recept - Trhanec s rozinkami v pomerančovém karamelu

Pro 4 osoby:

0,5l mléka
4 vejce
250g hladké mouky
120g cukru
kůra z jednoho citrónu
špetka soli
40g rozinek
10ml rumu
45g másla
2 pomeranče
moučkový cukr na ozdobení

V misce smícháme mléko, žloutky, 40g cukru, citrónovou kůru, rozinky a špetku soli. Rozšleháme metličkou a postupně zašleháme mouku, tak, aby se nám neudělaly hrudky.

Z bílku si ušleháme sníh, kterým odlehčíme a nadýcháme těsto.Připravené těsto postupně opékáme narozpálené pánvi s kouskem másla.

Nahlubší pánvi si rozpustíme cukr. Než začne cukr tmavnout, přidáme šťávu ze dvou pomerančů. Jakmile se nám karamel spojí se šťávou, přidáme rum a necháme zredukovat asi na polovinu.

Do připraveného karamelu natrháme těsto a zevšech stran ho v něm obalíme. Servírujeme, s čerstvými malinami.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Franz Josef

Přejít nahoru