pro 4 osoby
Cibule bílá 350gr
Cibule červená 350gr
Máslo 30gr
Bobkový list 3 kusy
Rozmarýn 1 větvička
Tymián 1 větvička
Portské víno polosladké 0.2
Červené víno suché 0.1
Kuřecí vývar 1lt
Emmentál strouhaný 200gr
Krutóny z bagety 8 kusů (suché)
Cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme v hrnci s máslem, solí a pepřem doměka, ale ne dozlatova.
Přidáme portské víno a redukujeme do poloviny, přidáme červené víno a ještě redukujeme napůl, přidáme bobkový list, rozmarýn a tymián + kuřecí vývar, vaříme pomalu do ideální chuti.
Cibulačku servírujeme do šálku s krutóny, přidáme strouhaný sýr na gratinování a dáme na chvilku do trouby.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace La Boucherie & Bistrot M