Tiramisu

Recept - Tiramisu

2 balíčky mascarpone
2 ks vejce
2 lžíce cukru krystal
2 – 3 lžiček Amaretta
2 lžíce kakaa
1 – 2 balíčků cukrářských piškot
1 hrnek instantní kávy

Postup:

Nejprve uvaříme kávu a pak ji nalijeme nejlépe do hlubokého talíře. Budeme ji potřebovat vlažnou. Připravíme si dvě misky. Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky, do každé misky jednu část. Ke žloutkům přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zamícháme. Necháme rozpustit a zatím připravíme z bílků tuhý sníh.

Ke žloutkům přidáme 2 balení sýra Mascarpone a zamícháme (nešlehat!), dokud se ingredience nespojí. Potom do hmoty pomalu vmícháme sníh tak, aby nesplaskl. Do vlažné kávy nezapomeneme přidat 2 – 3 lžičky Amaretta.

Vezmeme malou dortovou formu nebo jinou nádobu, ve které chceme připravit tiramisu. Do kávy namáčíme cukrářské piškoty, doporučujeme jen z jedné strany, a připravíme si základnu. Na základnu naneseme silnou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém. Povrch tiramisu posypeme kakaem, nejlépe přes sítko, a dáme přes noc vychladit do lednice.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Luka Lu

Přejít nahoru