100g hovězí svíčkové
1čajová lžička koření pěti vůní
1 lžička sušeného česneku
3 lžičky sojové omáčky
snítek máty a koriandru
1 limetkový list
50g okurky
50g červené papriky
1 malá červená cibule
1 lžička orestované rýžové mouky
chilli mouka
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce cukrového rozvaru
2 lžíce citrónové šťávy
1 čili paprička
POSTUP
Hovězí plátky naložíme spolu s olejem a kořením a necháme v lednici marinovat přibližně 30 minut. Poté je opečeme z obou stran přibližně 3 minuty.
Steak necháme 5 minut odpočinout, poté nakrájíme na tenké proužky a pokapeme citrónovou šťávou. Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky a orestujeme na suché pánvi.
Ve velké míse smícháme nakrájenou zeleninu spolu s hovězím masem a cibulí. Přilejeme rybí omáčku a cukrový rozvar.
Přisypeme rýžovou mouku, mleté chilli, kousek limetového listu (nasekaného na velice jemné kousky), nasekané bylinky a vše dobře promícháme. Ihned podáváme.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Public Chilli