1l Kokosové mléko
1/4 kg Kuřecích prsou
Krevety
5 stonku Citrónové trávy
10 ks kafírové listy
čerstvý koriandr, galangal
chilli, 2 limetky, thajský koriandr
250 g hub – hlíva ústřičná, žampion, shitake
Rybí omáčka, cukr
250 ml kuřecí nebo zeleninový vývar
Kokosové mléko nalejeme do větší nádoby na vaření a pomalu přivedeme k varu. Jakmile začne pěnit a houstnout, přidáme nakrájené kuřecí maso a vaříme 5 minut.
Následně přidáme veškeré bylinky a chilly a necháme pomalu vařit. Pokud je polévka příliš hustá naředíme ještě vývarem.
Na závěr polévku ochutíme cukrem, rybí omáčkou a limetkovou šťávou.
Nakonec lehce spaříte houby a krevety a můžete servírovat.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Café Buddha