Telecí na černém pivu Lobkowicz

Recept - Telecí na černém pivu Lobkowicz

Pro 4 osoby

800 g telecího hrudí
300 g cibule
Sůl, pepř
Olej
40 g cukru krystal
1 litr černého piva Lobkowicz
200 g brambor
4 ks jarní cibulky (cca 100 g)

Telecí očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, maso zprudka orestujeme na oleji, přidáme cibuli a stále restujeme, maso pustí šťávu, tu slijeme do misky a stále restujeme na tuku. Pak přidáme cukr a znovu orestujeme. Když hmota začíná tmavnout, tak podlijeme troškou černého piva a slitou šťávou z misky – tento postup opakujeme 3 krát.

Nakonec zalijeme zbytkem piva, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dáme do trouby na 12 hodin při teplotě 85 stupňů (přes noc), pak maso vyndáme, šťávu zahustíme syrovými nastrouhanými bramborami, provaříme cca 30-40 minut.

Hotovou omáčku rozmixujeme dohladka, přidáme maso, provaříme 5 minut a sundáme z plotny.

Bramborové knedlíky
2 ks vajec
800 g brambor
1 dl mléka
200 g krupice
200 g hrubé mouky
100 g másla

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku, krupici, sůl, mléko a vše zamícháme. Uválíme klasické knedlíky a vaříme v osolené vodě 15-20 minut. Vychladlé knedlíky nakrájíme na plátky a opečeme na másle dozlatova.

Na talíř dáme opečené knedlíky a vedle maso s omáčkou, přes maso položíme jeden stonek očištěné, opláchnuté a rozkrojené jarní cibulky.

redukujeme na hustší konzistenci a přisypeme brusinky.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace U Zlatého lva

Přejít nahoru