Telecí brzlík glazírovaný v telecím fondu, vaječná sedlina s bílými lanýži a opečeným toastem

Recept - Telecí brzlík glazírovaný v telecím fondu, vaječná sedlina s bílými lanýži a opečeným toastem

Recept pro 4 osoby
1200g telecí brzlík
2g lanýžová sůl
50g smetana
10g lanýže sterilované
400g telecí oháňka
0,1l olivový olej
4ks vejce
40g toastový chléb
2dcl červené víno
1g bylinky mix
sůl, pepř

Příprava:

Telecí brzlík nečistíme a celý dáme do vroucí vody. Lehce jej povaříme a pak vychladíme. Očistíme a odblaníme. Nakrájíme si na menší porce.

Vejce smícháme se smetanou a nastrouháme lanýž. Přidáme lanýžovou sůl a lehce zamícháme. Směs vlijeme do vymaštěné kovové nádoby. Zakryjeme alobalem a vložíme nádobu do vodní lázně do trouby. Pečeme cca 30 min při 120°C.

Poté necháme vychladnout a krájíme jednotlivé porce. Tato sedlina jde lehce ohřát na páře a hned podávat.

Telecí brzlík vložíme do silné telecí omáčky a lehce povaříme. Čím déle budeme brzlík ohřívat tím více nám bude tuhnout.

Ochutíme lehce lanýžovou solí a podáváme se sedlinou. Vše doplníme opečeným křupavým toastem a bylinkami.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Zlatá Praha a hotel InterContinental Praha.

Přejít nahoru