Tento slaný koláč je tradiční alsaskou specialitou.
3 koláče 3-6 osob
Chlebové těsto 450g
Slanina 200g
Creme fraiche 20cl
Fromage blanc 40% 100g
Cibule 3ks
Sůl, pepř
Chlebové těsto:
mouka hl. 400g
teplá voda 20cl +dvě lžíce
sušené droždí 8g
špetka soli
Připravíme kvásek, droždí rozmícháme s dvěma lžícemi vlažné vody a necháme odpočinout 15 minut
Do kvásku přisypeme přesátou mouku a zbytek vlažné vody, vše propracujeme v hladké těsto a necháme odpočnout
Těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme kulaté nebo obdélníkové tvary které potřeme směsí creme fraiche (popř. kysaná smetana) a fromage blanc 40% (tvaroh) posypeme nakrájenou cibulí na měsíčky a slaninou nakrájenou na malé hranolky.
Dáme péct do předem rozehřáté trouby na 250°C 8-10minut.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace La Gare