na 1 porci:
200 g čerstvých těstovin tagliatelle
150 g pravých čerstvých hřibků
2 plátky pancetty
250 ml smetany na vaření
1 stroužek česneku
1 malou cibuli
1 lžíci másla
75 g parmezánu
olivový olej
sůl, pepř
Postup přípravy:
Připravíme si hrnec s vodou, kterou osolíme a přivedeme k varu. Těstoviny vložíme do vroucí vody a uvaříme al dente.
Mezitím ve velké pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek a očištěné hříbky nakrájené na tenké plátky, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou pancettu. Přidáme sůl a pepř a orestujeme.
Když houby změknou, přidáme smetanu a celou směs míchame do zhoustnutí, následně přídáme máslo a parmezán.
Uvařené těstoviny scedíme, několikrát prohodíme s houbovou směsí v pánvi a podáváme s čerstvým strouhaným parmezánem a opepřenými hrubě drceným pepřem.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Piknik Park