surovina na 1 porci
hovězí květová špička 300g
morková kost
cibule
hovězí vývar 0,4l
pepř celý černý, sůl
kořenová zelenina
pórek, pažitka
příloha: křen
vejmrda:
křen
jablko
hov vývar 0,2 l
smetanový špenát:
špenát
cibule
smetana
česnek
sůl, pepř
hořčice plnotučná 0,05
Hovězí květovou špičku opečeme v rozpálené pánvi na tukové části do tmava na barvu společně z cibulí zbavené vrchní části. Po zatažení masa ze všech stran zalijeme vývarem a necháme táhnout přes noc na malý plamen.
Druhý den maso vyndáme z vývaru a necháme zchladit. Vývar přecedíme a necháme vychladit. Morkové kosti uvaříme ve vývaru a dáme je také vychladit.
Při podávání maso nakrájíme na slabé plátky ohřejeme v dochuceném vývaru společně s morkovou kostí a předem spařenou zeleninou a pórkem.
Lehce orestujeme cibulku a poté přidáme špenát a smetanu. Necháme krátce povařit, dochutíme a podáváme.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace La Republica