Svíčková s hořčičnou omáčkou a špekovým knedlíkem

Recept - Svíčková s hořčičnou omáčkou a špekovým knedlíkem

Pro 4 osoby:

1,2 kg falešné svíčkové
Pepř, sůl
1l oleje
1 kg sádla
15g tymiánu
200g hrubozrnné hořčice
600g cibule
5g drceného kmínu
100g másla
60g cukru
1ks veka
4ks vejce
200g slaniny
20g petrželky
1g muškátový květ
100 ml mléka
250g hrubé mouky
60g hladké mouky
400ml hovězího vývaru

Maso očistíme, osolíme a opepříme – rukou koření pečlivě vetřeme do masa. V hrnci rozehřejeme sádlo s olejem a vložíme do něj maso. Přidáme tymián a na mírném ohni konfitujeme maso doměkka.

Veku si nakrájíme na kostičky, přidáme muškátový květ a nasekanou petrželku.Žloutky si oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky přidáme k nakrájené vece. Slaninu a cibuli si nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Po vychladnutí přidáme k vece.Do směsi dále přidáme mléko a krupici, vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh. Tvarujeme kulaté knedlíky o průměru cca 5 cm. Dáme vařit do vroucí vody na asi 12 minut.

Omáčku připravíme tak, že si nakrájíme cibulku na jemno, zpěníme na oleji a potom do ní zarestujeme hrubozrnnou hořčici. Tento základ zaprášíme moukou a zalijeme hovězím vývarem. Necháme důkladně povařit.Na závěr dochutíme solí a trochou cukru, aby se stáhla kyselost hořčice.

Cibulku nakrájenou na slaboučká kolečka obalíme v hladké mouce a dáme smažit do rozpáleného oleje do zlata. Vyndáme na papírovou utěrku a necháme okapat od přebytečného oleje.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Franz Josef

Přejít nahoru