Pečený lilek polož na pyré, na lilek dej hlívovou salsu a půlky pečených rajčat, jídlo zakápni jablečným octem, posyp opraženým sezamem, ozdob kerblíkem
Ingredience:
lilek 1ks
olej olivový 0,2dcl
sůl/ pepř černý
rajčata odrůdy Tomino (větší cherry) 100g
ocet jablečný 0,05dcl
sezam bílý / černý
kerblík
Postup:
Rajčata zbav bubáka, spař a oloupej. Lilek oškrábej škrabkou, stopku nech. Lilek potři olivovým olejem a upeč v alobalu do měkka. Před podáváním dopeč lilek bez alobalu a oloupaná a rozpůlená rajčata nejlépe na roštu nebo steakové pánvi s vroubky.
Salsa z hlívy:
hlíva 0,1kg
sůl 0,001kg
ocet vinný bílý 0,005l
pepř černý 0,0001kg
persil 0,001kg
Očištěnou hlívu nakrájej na kostičky 1×1 cm, krátce uvař v osolené vodě, zchlaď a promíchej s ostatními ingrediencemi.
Pyré z cizrny s kešu pastou:
cizrna 0,1kg
kešu pražené 0,05kg
mléko sójové 0,1l
olej olivový 0,03l
sůl 0,003kg
pepř černý 0,0001kg
Kešu rozmixuj na jemnou pastu. Cizrnu uvař do měkka, nevylévej všechnu vodu, přidej olivový olej, sojové mléko, kešu pastu a vše rozmixuj do hladka na pyré. Osol, opepři.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl David Kalina, šéfkuchař restaurace U Tellerů.