680g srnčího hřbetu
50g bílých fazolí
50g jedlé kaštany
4ks švestek
80g lesních hub
200g kořenové zeleniny
150g másla
100ml drůbežího vývaru
20ml smetany
20ml mléka
100ml zvěřinového vývaru
250ml červeného vína
1 lžíce créme fraiche
tyminá, šalvěj, sůl, pepř.
Srnčí hřbet:
Očištěný srnčí hřbet osolíme, opepříme a opečeme společně s lesními houbami, švestkami a kaštany na másle. Při pečení přidáme lístek šalvěje a tymiánu.
Fazolový krém:
Namočené fazole uvaříme v osoleném vývaru doměkka, rozmixujeme je, propasírujeme a zjemníme smetanou v případě nutnosti povolíme trochou mléka.
Omáčka z červeného vína:
Z kořenové zeleniny si uděláme tmavý základ společně s tymiánem s šalvějí. Zalijeme červeným vínem a zvěřinovým vývarem. Vše svaříme na 1/3 a nakonec zjemníme máslem a créme fraiche. Dochutíme solí a pepřem.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Chagall’s Club Restaurant