Sobí steak s batátovým purée

Recept - Sobí steak s batátovým purée

Maso:

Sobí steak musíme očistit a zbavit blan. Marinujeme v rozmarýnu a tymiánu, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po všech stranách společně s máslem.

Příloha:
Batáty oloupeme a vaříme v osolené vodě do měka Propasírujeme přes síto, přidáme smetanu, sůl, čerstvý pepř a Gorgonzolu. Společně vyšleháme do jemného purée.

Cukýna:
Minicukýnu zblanžírujeme a zchladíme. Na másle orestujeme s jemně pokrájenou šalotkou solí a pepřem.

Glazé:

Červené víno, borůvkový ocet, šalotku, tymián a čerstvý pepř zredukujeme, přidáme zvěřinový demi glas a čerstvé brůvky, provaříme a dochutíme solí a drceným černým pepřem.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Flambeé.

Přejít nahoru