Maso:
Sobí steak musíme očistit a zbavit blan. Marinujeme v rozmarýnu a tymiánu, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po všech stranách společně s máslem.
Příloha:
Batáty oloupeme a vaříme v osolené vodě do měka Propasírujeme přes síto, přidáme smetanu, sůl, čerstvý pepř a Gorgonzolu. Společně vyšleháme do jemného purée.
Cukýna:
Minicukýnu zblanžírujeme a zchladíme. Na másle orestujeme s jemně pokrájenou šalotkou solí a pepřem.
Glazé:
Červené víno, borůvkový ocet, šalotku, tymián a čerstvý pepř zredukujeme, přidáme zvěřinový demi glas a čerstvé brůvky, provaříme a dochutíme solí a drceným černým pepřem.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Flambeé.