Šneci po portugalsku s chilli a grilovanou bagetou

Recept - Šneci po portugalsku s chilli a grilovanou bagetou

70g šneků v ulitě (malé)
1 chilli paprička čerstvá
1 stroužek česneku
Trošku soli a pepře
Trošku libečku
Čerstvá plocholistá petržel
30ml bílého vína
60ml telecího vývaru
5g másla
Bageta

Šneky i s ulitou důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Chilli papričku a česnek nakrájíme na tenké plátky, libeček s petrželí si natrháme na větší kousky. Na pánvičce si rozpálíme olej a vložíme do něj česnek a chilli papričky a necháme zpěnit. Dále přidáme šnečky, lehce orestujeme a podlijeme bílým vínem, které necháme vyvařit a opět podlijeme, tentokrát připraveným vývarem. Vývar si necháme zredukovat na polovinu.

Pánev sejmeme z ohně, šneky osolíme, opepříme a vmícháme máslo na zahuštění.

Nakonec přidáme libeček s petrželí a promícháme. Podáváme s bagetou.

Přejít nahoru