Suroviny na 4 porce
300 g hl. mouky
2 lžičky perníkového koření
1 vejce
1 lžička kakaa
2 lžíce oleje
1 lžíce plnotučného mléka
špetka jedlé sody
1 lžíce medu
3 žloutky
250 ml smetana
1 lžička skořice
100 g cukr
4 jablka
1 badyán
V míse smícháme suroviny na perník, vlijeme na pomaštěný, pomoučený plech a upečeme.
Žloutky a cukr vyšleháme ve vodní lázni do pěny, polovinu smetany svaříme se skořicí, druhou polovinu smetany vyšleháme dotuha. Smícháme a vlijeme do formiček.
Z perníku vykrojíme kolečko a zakryjeme formičku s parfait. Necháme v lednici do druhého dne schladit.
Oloupaná jablka vaříme s cukrem a badyánem v troše vody. Měkké rozmixujeme dohladka.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Amade.