Salát z řapíkatého celeru, jablek a trhaného kolínka 

Recept - Salát z řapíkatého celeru, jablek a trhaného kolínka

Pro 4 osoby:

200g řapíkatého celeru
240g jablek Jonagold
2ml vinného octa
5ml olivového oleje extra virgin
60g cukru
špetka soli
12g mletého pepře
200g uzeného kolene

Do hrnce s vodou dáme vařit uzené koleno. Vaříme nejlépe den dopředu, do měkka. Po uvaření necháme koleno schladnout a poté ho natrháme po vláknech na kousky.

Řapíkatý celer oloupeme od tvrdých vláken a nakrájíme ho na slabé plátky, včetně lístků, pokud nejsou povadlé.Jablko rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do mísy s celerem.

V druhé misce připravíme zálivku. Cukr, vinný ocet a pepř metličkou šleháme, dokud se nerozpustí cukr a teprve pak pomalu příléváme olivový olej.Touto zálivkou ochutíme celer s jablky a důkladně promícháme.

Na připravený studený talíř na střed položímetvořítko a naplníme ho směsí jablek a celeru.Tvořítko odstraníme a na takto nandaný salátek pokládáme kousky natrhaného kolene, ozdobíme lístkem z celeru.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Franz Josef

Přejít nahoru