Salát z červených hrušek a brambor s praženými vlašskými ořechy

Recept - Salát z červených hrušek a brambor s praženými vlašskými ořechy

Suroviny potřebné k přípravě 5 porcí

Brambůrky Grenaille ve slupce 0,2 kg
Červené hrušky 2 ks
Římské listy a rukola 0,2 kg
Anglická slanina 0,1 kg
Vlašské ořechy 0,1 kg
Krémové balsamico 0,05 l
Mořská sůl
Barevný pepř
Olivový olej
Sýr s modrou plísní 0,15 kg Tip: doporučuji Montbriac
Med
Vinný ocet

Brambory Grenaille opláchneme a uvaříme do skoro měkka, necháme zchladnout. Na malé hranolky nakrájíme slaninu a orestujeme ji na suché pánvičce, přidáme na silnější plátky pokrájené grenaille a orestujeme do zlatavé barvy. Do menší misky dáme 1 polévkovou lžíci vinného octa, 1 polévkovou lžíci oleje a med, dochutíme solí a pepřem, zálivku dobře promícháme.

Nakrájíme na tenčí měsíčky omytou, neoloupanou hrušku bez jádřince a smícháme s natrhanými římskými listy, vmícháme zálivku a přidáme zchladlé brambory se slaninou. Rozdělíme do misek a posypeme kousky modrého sýra a lístky rukoly.

Na rozpálenou pánvičku dáme ořechy, pánvičku stáhneme z tepla a ořechy promícháme, při míchání zakápneme balsamicem a ořechy rozdělíme do misek.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Tettu Brissy

Přejít nahoru