Červená čočka 70 g
Černá čočka (beluga) 70 g
Zelená čočka 70 g
Zakysaná smetana 40 g
Řepa červená 80 g
Ledový salát 60 g
Olivový olej 0,02 l
Sůl a pepř na dochucení
POSTUP
Čočku vložíme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka. Každou vaříme zvlášť. Červenou řepu vaříme doměkka v osolené vodě. Vychladnou řepu nasekáme najemno. Poté ji smícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vychladlou čočku ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem. Nakonec do ochucené čočky přidáme nakrájený ledový salát a dochutíme zakysanou smetanou s řepou.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Plzeňská restaurace Anděl