Ingredience na 2 porce:
Tygří krevety 120g
Parmezán 40g
Máslo 40g
Lékořice 2g
Šalotka 10g
Česnek 10g
Rýže Arborio 220g
Šafrán 2g
Šafránový svar 2dcl
Zeleninový vývar 4dcl
Bílé víno 2dcl
Sůl 2g
Pepř 2g
Připravíme si šafránový svar – v zeleninovém vývaru povaříme 0,5g šafránu a přidáme tymián,bílé víno a to vše vaříme cca deset minut.
Italskou rýži Arborio zarestujeme na šalotce a česneku. Přidáme šafrán, zalijeme trochou bílého vína, šafránovým svarem a zeleninovým vývarem. Ke konci vaření rýže postupně přidáváme parmezán a máslo.
Příprava krevet: tygří krevety se restují na šalotce s česnekem .Podlijeme bílím vínem a přidáme trochu másla a libeček.
Při servírováni lehce posypeme okraje talíře skořicovým práškem,který dodá celému risottu neobyčejnou chut´.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Crystal bar