Saag Aloo – Špenát s bramborou

Recept - Saag Aloo - Špenát s bramborou

špenát 1/2 kg
2 středně velké brambory
2 středně velké rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička zázvorové pasty
1 lžička nadrceného kumínu (římský kmín)
1 lžička drceného koriandru
1/2 lžičky chilli papriček
1/2 lžičky kurkumy
olej, sůl

Postup:

Nasekáme nadrobno špenát, cibuli a rajčata. Oloupeme brambory. Zázvorovou pastu smícháme s nadrceným česnekem.

Cibulku osmažíme dohněda na oleji, přidáme kumín, koriandr, chilli a kurkumu. Po minutě přidáme připravenou pastu z česneku a zázvoru a smažíme dvě minuty. Potom přidáme nasekané rajčata a brambory. Po 4 minutách snížíme teplotu, přidáme nasekaná špenát a pár lžic vody a dusíme asi 20 minut. Na závěr osolíme.

Tento pokrm se obvykle podává s rýží, nejlépe basmati nebo indickým chlebem chapati.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Masala

Přejít nahoru