Rybí koláčky

Recept - Rybí koláčky

4 porce

200g filet z tresky obecné
200g filet z lososa
700g brambory
20g křen čerstvý
10g hladkolistá petržel
15g kopr čerstvý
200ml smetana
10g bazalka čerstvá
30g kapary
100g rajče
50ml bílé víno
80g šalotka
200g panko strouhanka
2ks vejce
100g mouka hladká
divoké koření
0,5l olej slunečnicový

POSTUP

Uvařte oloupané brambory do měkka, důkladně rozmačkejte a nechte zchladit. Ryby uvařte společně s divokým kořením a také nechte zchladit. Smíchejte uvařené ryby, bramborové pyré, nasekanou petrželku, křen, sůl a pepř. Vytvarujte z těsta válečky a nakrájejte na jednotlivé porce. Obalte v trojobalu s panko strouhankou a usmažte v oleji.

Rybí koláčky servírujte se smetanovou omáčkou, kterou si připravíte takto: Na oleji orestujte na jemno nasekanou šalotku, zalijte bílým vínem a nechte zredukovat. Přidejte smetanu a krátce povařte. Do hotové omáčky vložte nasekané bylinky, kapary a na kostičky nakrájené rajče bez semínek.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Spojka Karlín

Přejít nahoru