Rolka z tresky s bramborovým koláčem

Recept - Rolka z tresky s bramborovým koláčem

Postup:

1 porce
filet tresky 200g
krevety 20g
čerstvý špenát 10g
máslo 10g
sůl, pepř
citronová kůra

Krevety orestujeme na pánvi s česnekem na másle do růžova poté je odstavíme aby nám vychladly. Mezi tím si připravíme filet na rolku. Filet zbavíme vody pomocí papírové utěrky pak jej zlehka nakrojíme a rozevřeme abychom z něj mohli udělat menší roládu zlehka ho nasolíme a opepříme pak poklademe lístky špenátu rovnoměrně po celém filetu. Na konec přidáme restované krevetky a nebojíme se prolít rolku máslem s krevet.Krevety naskládáme na spodní stranu rolády aby se nám lépe a pohodlněji balila a zarolujeme celí filet který pak zabalíme do potravinářské fólie ta nám udrží tvar pro další úpravu. Rolku necháme odpočinout v lednici a připravíme si bramborový koláč.

Bramborový koláč

syrové 2 větší brambory
vejce 1ks
pol. mouka 50g
sůl, pepř
česnek 1ks (stroužek)
olej na vymazání
strouhanka na vysypání formy

Brambory si nastrouháme na hrubém struhadle do mísy přidáme sůl, pepř, jemně krájenou pažitku, žloutky s vajec bílky si vyšleháme zvlášť do tuhého sněhu. K bramborové směsi přidáme polohrubou mouku a vše pořádně promícháme nakonec přidáme vyšleháme tuhý sníh který do těsta lehce všleháme. Těsto přendáme do vymazané a vysypané dortové formy a necháme pozvolna péct v rozehřáté troubě 160° C 50 minut.

Připravený pomerančový džus si vylijeme do rendlíku přidáme cukr a pozvolna necháme svařit můžeme přidat kůru s citrónu a za občasného promíchání z redukujeme a na závěr zjemníme máslem, které omáčku lehce zahustí a zatáhne.

Zhruba 20 minut před dopečením si připravíme pánev s olejem, na které si doděláme připravenou rolku z tresky. Pánev rozpálíme a opékáme ze všech stran do zlatova.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Relief

Přejít nahoru