Risotto s gorgonzolou a hruškou

Recept - Risotto s gorgonzolou a hruškou

Ingredience na 4 porce :

rýže arborio 360g
olivovy olej 50ml
1 cibule
bile vino 0.2l
zeleninový vývar cca 0.6 l
maslo 120g
gorgonzola 150g
sul , pepř
hrušky 2ks

Postup:

Na olivovém oleji orestujeme cibuli, zalijeme vínem, přidáme italskou kulatozrnou rýži a necháme odvařit. Pak zalijeme vývarem, který opakovaně přidáváme a vaříme do husté konzistence.

Na polovině dávky másla rozpustíme italský sýr gorgonzolu, přidáme vývar, pak přidáme předvařenou ryži, osolíme a opepříme a dovaříme tak, aby byla rýže aldente.

Přidáme na kostky nakrájenou jednu hrušku a zjemníme máslem.

Na dekoraci můžeme použit plátky hrušky povařené v cukerném rozvaru a usušené na nízké teplotě v troubě.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Artisan

Přejít nahoru