Kachní prsa v zázvoru

Recept - Recept - kachní prsa v zázvoru

Suroviny:

Kachní prsa bez kosti 4ks
Sojová omáčka 0,03l
Červené víno 0,03l
Zázvor čerstvý 0,05kg
Cuketa 0,1kg
Mrkev 0,1kg
Paprika barevná 0,1kg

Kachní prsa omyjeme osušíme a nařízneme kůži. Sojovou omáčkou svaříme s červeným vínem a strouhaným čerstvým zázvorem opepříme čerstvě mletým pepřem a necháme vychladnout. Kachní prsa naskládáme do nádoby a přelijeme připravenou marinádou tak aby prsa byla potopená. Necháme v chladničce marinovat 24hodin.

Před začátkem vaření maso vyndáme z ledničky aby dostalo pokojovou teplotu před tepelným zpracováním. Rozehřejeme grilovací pánev a prsa začneme opékat nejdříve na kůži a potom otočíme , pečeme cca 3 a tři minuty z každé strany, na olivovém oleji si orestujeme mrkev, cuketu a papriku nakrájenou na tenké proužky, ochutíme solí, pepřem a kousky čerstvého zázvoru.

Z marinády si připravíme omáčku tak že ji po vyjmutí kachen s pánve převaříme marinádu než nám zhoustne. Před podáváním prsa nakrájíme na tenké plátky a podáváme na restované zelenině, vhodná příloha je jasmínová rýže. Kachní prsa přelijeme omáčkou.

Přejít nahoru