Raviolly plněné ricottou a parmezánem, podávané s hovězím tatarákem

Recept - Raviolly plněné ricottou a parmezánem, podávané s hovězím tatarákem

4 osoby:

Těsto
Mouka semola 500g
Vejce 4ks
Olivový olej 0,05l

Náplň
Ricotta 250g
Parmesán 100g
Pepř bílý
Petržel listová

Tatarák
Hovězí svíčková 400g
Kapary 30g
Sůl,pepř
Olivový olej
Pažitka
Dijónská hořčice

Omáčka
Silný kuřecí vývar
Máslo

Telecí demiglazé

Postup:

Z mouky,vajec a oleje připravíme tužší těsto, které zabalíme do folie a necháme hodinu odležet v chladu, mezitím si připravíme náplň, smícháme ricottu, parmezán nasekanou petržel,dle chuti dosolíme a opepříme.
Z těsta vyválíme tak 1 mm tenký plát, který rozdělíme na poloviny, na jednu stříkneme cukrářským pytlíkem náplň, okraje těsta potřeme vodou a přikryjeme druhou polovinou těsta.

Vykrájíme raviolly, které ještě ručně slepíme dohromady a přendáme na pomoučněný plech.

Hovězí svíčkovou očistíme a nožem přesekáme na drobno, přidáme olivový olej, sůl, pepř, nasekanou pažitku, hořčici. Promícháme a nandáme doprostřed talíře.

Raviolly vaříme v osolené vodě cca. 3 minuty, poté opatrně vyndáme a vložíme do vývaru, který jsme předtím rozmixovali s máslem, přendáme na talíř a poté přelijeme telecí štávou.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskyta restaurace COMO.

Přejít nahoru