Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Recept - Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Recept pro 4 osoby:

600gr kýty z divočáka
250gr cibule
200ml červené víno
150ml olej
50ml olej z vlašských ořechů
10gr jalovec
Sůl
20gr cukr
kardamon, celá skořice
150gr zmražené brusinky
čerstvý tymián
100gr šípková marmeláda

Slaninové knedlíky:

200gr slanina
300gr hrubá mouka
200ml mléko
250gr bile pečivo
100gr cibule
30gr nasekaná petržel
30gr máslo
2 vejce
Sůl, pepř, lískový oříšek

Postup:

Očistěte maso z divočáka a nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso, dokud nebude tmavé, pak jej vyjměte. Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Pak cibuli zalijte červeným vínem a vodou. Přidejte zpět maso a vařte doměkka. Když je ragů hotové, přidejte zmražené brusinky a šípkovou marmeládu.

Slaninové knedlíky:

Nakrájejte bílépečivo na male kostičky a nechte přes noc vysušit. Nakrájejte slaninu a cibuli na male kousky a orestujte obojí na pánvi. Smíchejte pečivo se žloutkem, teplým mlékem, moukou, cibulí se slaninou a nasekanou petrželkou. Okořeňte solí, pepřem a lískovým oříškem. Směs promíchejte a pomalu přidejte vyšlehaný bílek. Vymažte dortovou formu máslem nebo vyložte pečícím papírem, rozložte do formy připravenou směs a pečte v troubě při teplotě 140° C po dobu asi 20 minut. Poté hotový knedlík nakrájejte na větší kostky a podávejte s ragú.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl pan Marek Fichtner

Přejít nahoru