Ingredience:
600 g pasterovaných vaječných žloutků
800 g cukru krupice
400 g kokosového mléka
200 g čerstvého kokosového ořechu
350 g čerstvých malin
350 g čerstvého manga
200 g mangového džusu
10 g máty
postup:
Příprava není složitá, důležité je pomalé vaření. Pokud se do něj pustíte, rozhodně nekupujte strouhaný kokos, jinak pokus skončí fiaskem. Kokos musí být čerstvý a čerstvě nastrouhaný.
Čerstvě nastrouhaný kokos zalijte kokosovým mlékem. Vaječné žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a smíchejte s nastrouhaným kokosem a kokosovým mlékem.
Směs nalijte do forem na quindao a vložte do vodní lázně. Dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 90° C. Než se quindao upeče, připravte si mangovou omáčku. Čerstvé mango nakrájejte na kostičky, zalijte mangovým džusem a rozmixujte dohladka.
Sceďte přes jemný cedník. Mezitím upečené a studené quindao vyklopte z formy, přidejte mangovou omáčku a čerstvé maliny.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Ambiente Brasileiro ze sítě Ambiente