Koktejl postavený na tříletém rumu Havana Club, ochuceném domácím likérem Falernum a svěží čerstvou limetkou, vše zjemněné kapkou bílku, lehce ovoněné muškátovým oříškem a pomerančovou kůrou. Servírujeme s flambovaným macerovaným ananasem.
Receptura:
bílek 1/2
4cl Havana Club Anejo 3 aňos
3cl Falernum domácí likér
1,5 cl lime juice fresh
1,5 d. Jerry Thomas Bitter
1 střik Becherovky
pomerančová kůra
muškátový ořech
Postup:
vyšlehat bílek a Falernum vrtulkou v plechové části šejkru, vložit kostky ledu a postupně odměřit všechny suroviny a důkladně vyšejkrujeme. Sklenku s ledovým kvádrem aromatizujeme Becherovkou a nalijeme obsah šejkru. Na hladinu hotového nápoje strouhneme muškátový ořech a hladinu zastříkneme pomerančovou kůrou.
Servírujeme s naloženým ananasem, který před servisem flambujeme absinthem.
Recept poskytl Bugsy’s bar