Pstruh s dýňovým pyré a marinovanou červenou řepou

Recept - Pstruh s dýňovým pyré a marinovanou červenou řepou

Pstruh 1ks (jedna porce)
Nori řasa / 1 menší plátek
Červená řepa 1ks
Dýně 100g
Kuřecí vývar 30ml
Kopr čerstvý / menší svazek
Pepř, sůl

Marináda/ nálev (na červenou řepu):

Vinný ocet 150ml
Voda 120 ml
cukr / 3 polévkové lžíce
Tymián / snítka

Nori řasu vysušíme v troubě a “rozdrobíme” na hrubší prášek

Červenou řepu povaříme. Jakmile lehce změkne, pokrájíme ji do požadovaného (ve smyslu servírování) tvaru. Následně přelijeme připravenou marinádou. Po několika hodinách ji osušíme a přidáme posekaný kopr.

Dýni upečeme v troubě doměkka, zalijeme kuřecím vývarem a okořeníme solí, pepřem. Směs rozmixujeme do hladkého pyré.

Rybu standardně osolíme, opepříme. Vnitřní stranu (pouze) posypeme Nori řasou, opečeme na pánvi

Na nahřátý talíř následně aranžujeme naloženou řepu, dýňové pyré a rybu. Podáváme.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Pálffy Palác

Přejít nahoru