600 ml kuřecího vývaru
250 g tygřích krevet
2 stroužky česneku na plátky
5 kafírových nebo citronových lístů
3 plátky čerstvého galangalu a zázvoru
3 lžíce rybí omáčky
2 stvoly citronové trávy, rozmáčknuté a nakrájené
1 lžička Červené kari pasty
100 g nakrájených žampionů
hrst listů čerstvého nasekaného koriandru
1 lžíce zelené natě jarní cibulky
1 lžíce palmového nebo třtinového cukru
Postup:
Lehce orestujeme česnek, žampiony, citronovou trávu a pastu z červeného kari. Přidáme kefírové listy, galangal, rybí omáčku, citrónovou trávu.
Přivedeme k varu, po 2 minutách přidáme krevety a po dobu 2 minut táhneme, dokud nejsou krevety růžové.
Servírujeme polévku, ozdobíme zelenými lístky koriandru a jarní cibulkou.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Rickshaw