4 porce
600g udon nudle čerstvé
200g mrkev
200g pórek
300g pak choi
150g uzený tempeh
30g enoki houby
30g kešu
20g modrá řepa
100g červená cibule
50g zázvor
40ml sojová omáčka Tamari
30g česnek
1g sečuánský pepř
30g rajčatový protlak
10g koriandr čerstvý
20ml mirin
20ml rýžový sirup
10ml rýžový ocet
10g feferonka
30ml sezamový olej
20g sezamová semínka
20g bramborový škrob
POSTUP
Nasekejte oloupaný zázvor a česnek, osmahněte na sezamovém oleji, přidejte mrkev a pórek nakrájené na julienne a červenou cibuli na půlkolečka. Vše krátce orestujte. Přidejte sečuánský pepř, protlak, sojovou omáčku, mirin, rýžový ocet a sirup. Dále přilejte povařené udon nudle a společně povařte.
Těsně před servírováním přidejte pak choi, kešu ořechy, čerstvý koriandr, modrou řepu a enoki houby. Tempeh nakrájejte na trojúhelníky a obalte ve směsi vody a škrobu. Poté obalte v sezamových semínkách a usmažte v oleji.
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Spojka Karlín