Suroviny pro 4 osoby:
Perlička prso 200g
Cous-cous 50g
Máta, petržel, bazalka
Půlka citrónu
Olivový olej 15ml
Vinný ocet 5ml
Omáčka:
Demi glace 20ml
Bílé víno 50ml
Máslo 20g
Půlka citrónu
Rozmarýn
Sůl
Pepř
Jablko 35g
Máslo 10g
Třtinový cukr 10g
Postup:
Perličku očistíme a omyjeme. Orestujeme ji na grilu a dáme ji péct do trouby na 180C na cca 11minut.
Mezitím si připravíme omáčku. Svaříme víno se šťávou ze čtvrtky citrónu, citronóvou kůrou a snítkou rozmarýnu. Přidáme demi-glace a máslo a dochutíme solí a pepřem.
Jablko oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na kolečka. Obalíme kolečka ve třtinovém cukru a orestujeme do zlatova na másle.
Cous-cous opláchneme a zalijeme vařící vodou a zakryjeme. Zakryté necháme cca 10 minut až je cous-cous měkký. Dochutíme olivovým olejem, citrónovou kůrou a šťávou, vinným octem, solí a pepřem a přidáme na jemno nasekané bylinky.
Vše naskládáme na talíř a nakonec ozdobíme snítkou rozmarýnu.
Dobrou chuť!
Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace School